nb1.hu

DEAC: középpályás érkezett a Diósgyőrtől, visszatért a csatár

Hivatalos bejelentések.

Az NB III Keleti csoportjában szereplő DEAC a bajnoki rajt előtt két játékos érkezését jelentette be.
 
Íme a debreceniek közleménye Horváth Tamás megszerzéséről:
 
"Horváth Tamás személyében tehetséges középső középpályással bővült a DEAC futballcsapatának a kerete. A 18 esztendős játékos korábban megfordult az Egerben és a Mezőkövesdben, legutóbb pedig a DVTK-ban jutott szóhoz. Horváth 2020. augusztus 12-én a Sényő-Mezőkövesd II mérkőzésen debütált az NB III Keleti csoportjában, ekkor egyébként mindössze 16 éves volt. Új szerzeményünk a HLSZ adatbankja szerint eddig huszonhárom harmadosztályú bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget, a fellépésein két gólt szerzett.
 
– A felkészülést már a DEAC-cal kezdtem el, az utóbbi hetekről csak pozitív dolgokat tudok mondani, remekül érzem magam itt. Arra is szakítottam időt, hogy feltérképezzem Debrecent, és nagyon tetszik a város. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag senkit sem ismertem, sikerült beilleszkednem, a srácok kedvesen fogadtak, már barátokkal is gazdagodtam. Erős csapatunk van, így bátran megcélozhatjuk a dobogót, sőt, szerintem a feljutás sem elérhetetlen, bár ezt nem adják majd ingyen. Örülnék annak, ha minél több játéklehetőséget kapnék, amit jó teljesítménnyel akarok meghálálni. A Füzesgyarmat elleni szezonnyitó mérkőzésen győzelemben bízom, ami nagy lökést adhatna a folytatásra – mondta Horváth Tamás.
 
Ifjú futballistánk szeptembertől a Debreceni Egyetemen fogja folytatni a tanulmányait a testnevelő tanár – gyógytestnevelő – egészségfejlesztő tanár szakon.
 
– Igyekszem összeegyeztetni a sportot a tanulással, és az sem mellékes, hogy olyan tudással gazdagodhatok, amit a futballban is kamatoztathatok – hangsúlyozta Horváth."
 
Horváth mellett Kerekes Krisztián is a DEAC-ban szerepel, erről a következő bejelentést tette a cívisvárosi klub:
 
"Kerekes Krisztián a következő idényben a DEAC labdarúgócsapatát fogja erősíteni. A 24 esztendős csatár nem ismeretlen közegbe csöppent, mivel a 2018/19-es idényben már szerepelt az együttesünkben, akkor gólerős játékának hála (az NB III Keleti csoportjában tizenkilenc találatig jutott) egyértelműen húzóembernek számított. Kerekes az előző esztendők során megfordult a kis Lokiban, a Tiszaújvárosban és a Kecskemétben, legutóbbi állomáshelye pedig a Balassagyarmat volt.
 
– Sajnos az utóbbi években egy kellemetlen lábsérüléssel bajlódtam, ezért nem tudtam olyan teljesítményt nyújtani, amiben reménykedtem. Fehér Józsefnek köszönhetően immáron tökéletes állapotban vagyok, így bizakodva várom az újabb DEAC-os időszakomat. Nagyon örülök annak, hogy visszatérhettem, a beilleszkedés nem okozott gondot, hiszen többek között Bereczki Dani, Bényei Balázs, Ujvárosi Ádám és Kónya Márk korábban a csapattársam volt. Profi körülmények között dolgozhatunk, ebből kifolyólag szerintem nagyon szép szezont futhatunk. A gólokkal kapcsolatban kitűztem magam elé egy konkrét célt, de ezt nem szeretném elárulni. Az első fordulóban a Füzesgyarmat otthonában vizitálunk vasárnap, nagyon várjuk már a rajtot, és abban bízunk, hogy sikerül begyűjtenünk a három pontot – nyilatkozta Kerekes Krisztián, akivel egy évre szóló szerződést kötöttünk."
 
A DEAC rajtja nem sikerült jól az NB III Keleti csoportjában, mivel a Füzesgyarmat otthonában 2-1-es vereségbe futott bele vasárnap. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC