nb1.hu

Az újpesti fiatalok helytálltak a nagycsapat edzőtáborában

Budapest – Pávkovics Bence és Gere Zoltán már a felnőttek között edződnek.

Az Újpest FC utánpótláskorú játékosai közül ketten már a felnőtt csapat állandó tagságáért harcolnak. Pávkovics Bence és Gere Zoltán még a 20-at sem töltötték be, mégis többször szerepeltek az NB III-as, illetve NBI-es csapatban. Az ifjú tehetségek is részt vettek az ausztriai edzőtáborban, amelynek most szombaton lett vége.

 

– Milyen volt a tábor, hogy éreztétek magatokat?

– Nagyon jól éreztem magam Ausztriában, rendkívül jó körülmények között edzhettünk egy héten keresztül – mondta Pávkovics Bence az ujpestfc.hu-nak. – Nekem ez már a harmadik alkalom volt, hogy a nagy csapattal együtt dolgozhatok, és mindig nagy élmény, ha velük készülhetek fel az előttünk álló kihívásokra.

– A tábor nagyon jó volt, rengeteg olyan feladatot kaptam, amikkel korábban nem találkoztam – folytatta Gere Zoltán. – Vignjevics mester sokat foglalkozott velünk, így mindenki megfelelőképpen tudott dolgozni és fejlődni. Rendkívül hasznos volt ez a hét számomra, ezért nagyon jó emlékekkel jöttem haza Greinből.

 

– Három neves külföldi klub ellen is pályára lépett a csapat. Milyenek voltak ezek a mérkőzések?

P.B.: – Az első meccsünket megnyerhettük volna a Hajduk Split ellen, de végső soron az 1-1-s döntetlennel is elégedett voltam. A második találkozón az osztrákok ellen gyengébben kezdtünk, és sajnos 3-0-s hátrányba kerültünk, ami után azért sikerült két gólt szereznünk. Az utolsó összecsapásunkon egy nagyon erős Rosztov ellen futballoztunk, amely a Bajnokok Ligája főtáblájára készülnek, így a 2-2-s végeredmény mindenképpen jónak mondható.

G.Z.: – A három felkészülési mérkőzésen kétszer is kezdő lehettem, aminek nagyon örültem. Mindhárom találkozó nagyon hasznos volt, és sokat tanultunk ezekből a meccsekből. Az összecsapások alatt próbáltam a legjobb formámat hozni, és szerintem két mérkőzésen jól is játszottam. Sok helyzetet alakítottam ki, és igyekeztem megtartani a labdát, így elégedett voltam a szereplésemmel.

 

– Hogyan értékelitek a saját, tábori teljesítményeteket?

P.B.: – Az edzéseken maximális erőbedobással dolgoztam, és nagyon élveztem a tréningeket. Az első és a harmadik meccsen szerintem jól ment a játék, a második találkozón kicsit fáradt voltam, ezért nem voltam olyan hatékony, mint amilyen lehettem volna.

G.Z.: – Kemények voltak az edzések, de igyekeztem a legjobb formámat mutatni, és a lehető legjobban helytállni. A felkészülési meccseken jól ment a játék, így összességében elégedett voltam a tábori teljesítményemmel, szerintem jó hetet zártam Ausztriában.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC