nb1.hu

A válogatott kézilabdázó testvére NB III-as csapatban játszik

A bajnokság folytatásáról is beszélt a kapus.

Ahogy többször jeleztük már, a téli átigazolási szezonban komoly változások történtek a Putnok csapatánál. Az őszi idényben Pomozi Zoltán számított első számú kapusnak az NB III Keleti csoportjában szereplő együttesnél. Pomozi a Honvéd II. csapatához igazolt, a távozása után keletkezett űrt Lékai Soma igyekszik betölteni.
 
Lékai ennek az idénynek az Ózddal vágott neki, de a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alakulatot az MLSZ novemberben kizárta. A hálóőr 2020-ban a Putnok mindkét bajnokiján szerepet kapott, a balassagyarmati játékosok nem tudták bevenni a kapuját (1-0-ra nyert a Putnok). A Tiszaújváros ellen is győzelmet ünnepelhetett Lékai, a putnokiak ezt a meccset 3-1-re húzták be. A diadal ellenére a kapott gól miatt maradt némi hiányérzet a kapuvédőben.
 
"Minden gól rosszul esik, akkor is ha nem tehetek róla. A támadóknál van az a mondás, hogy a gólt nem kell megmagyarázni. A kapusoknál a kapott gól nélküli meccset nem kell megmagyarázni. Plusz motiváció, hogy minél több ilyen meccset teljesítsek. Sajnos szögletből kaptuk a gólt, ahol Kercsó csak megcsúsztatni tudta a labdát a röviden és bele tudta tenni a fejet az ellenfél egyik játékosa" – nyilatkozta a Putnok weboldalának Lékai.
 

(null)

 

A harmadosztályban szereplő játékosok sem tudják, hogy milyen módon folytatódhat a bajnokság. Lékai szerint az egészség a legfontosabb, de szeretné befejezni a szezont, akár zárt kapuk mögött is.
 
"Ez egy kényes téma. Egyértelmű, hogy az egészség a legfontosabb. Szeretném befejezni a bajnokságot, akár zárt kapuk mellett is. Az utolsó mérkőzésünk is az volt már és teljesen jól meg volt szervezve" – mondta a játékos.
 
A Lékai név jól csenghet. Lékai Soma testvére, Lékai Máté a magyar férfi kézilabda-válogatott egyik fontos láncszeme. Az irányító a Veszprémmel négyszer lett bajnok, és ugyancsak négyszer hódította el a Magyar Kupát.
 
"Igen… Ez a kérdés elő szokott kerülni, de büszkén válaszolok rá, hogy a bátyám" – árulta el Lékai Soma. 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC