nb1.hu

A sors segített rajtunk – Koszta Péter

Putnok - A füzesgyarmati antifutball csak félig érte el célját.

Két győztes mérkőzés után játszott 1-1-es döntetlent az NB III. Keleti csoportjának 3. fordulójában a Putnok FC, a két vereséggel rajtoló Füzesgyarmati SK otthonában. A találkozón egy szerencsés lövésnek köszönhetően a Füzesgyarmat szerezte meg a vezetést, de előnyét nem tudta megtartani, a 92. percben lőtt góllal a Putnok egy pontot megmentett. A lefújást követően Koszta Péter vezetőedző értékelt a Putnok honlapjának.

"Így a mérkőzés után azt mondom, hogy örülök az egy pontnak mert az utolsó percekben, a hosszabbításban sikerült egyenlítenünk, de megmondom őszintén nem azt kaptam amit vártam, nem számítottam ennyire védekező hazai csapatra. Abból, hogy két meccsen 4 gólt rúgtak arra következtettem, hogy megpróbálnak minket letámadni, de az hogy kilencen védekeztek a saját térfelükön kicsit meglepett.
A hazai csapat javára kell írni, hogy amit ők elterveztek az érvényesült, többször mondtam a padon, hogy ez antifutball, de azt gondolom, hogy amire készültek, hogy kontrából elmennek és megpróbálnak gólt rúgni az megvalósult. Bár hozzá kell tennem, hogy igazából a gólt nem kontrából kaptuk, mert akkor mi adtuk el a labdát, visszaforgatták a másik oldalt és abból egy megpattanó lövés becsorgott a kapunkba. Ez így szokott lenni, hogy nekünk voltak egyértelmű helyzeteink, kapufát fejeltünk, védett a kapusuk, az első 26 percben nem volt kapura lövésük, nekünk volt négy, abból egy kapufa, egy ajtó-ablak ziccerünk, azokat kihagytuk, majd megpattant rajtunk egy labda, behullott a kapunkba és 1:0.
Innentől kezdődött a probléma, annyira visszahúzódtak védekezni, hogy mi nem tudtuk játszani a játékunkat. Nálunk azért vannak ügyes játékosok, gondoltam, hogy gyors passzokkal, kényszerítőkkel sikerül majd megbontanunk a védekezésüket, de a hazaiak lelkesedéssel, csúszással-mászással, bevetődésekkel ezeket nagyjából semlegesítették. Aztán a sors segített rajtunk, mert a 92. percben kiegyenlítettünk.
Hozzá kell tennem, hogy az egész mérkőzésen a hazai csapat kb. háromszor találta el a kapunkat, ebből kétszer kontrából jöttek el, azokat kihagyták, majd szerencsére sikerült egyenlítenünk és a végén még majdnem meg is nyertük a meccset. A hosszabbítás utolsó percében slusszpoén lehetett volna ha ez így történik, de azt gondolom, hogy reális eredmény az 1:1. Mi játszottuk a futballt, nekik meg érvényesült a cél amit elterveztek, szereztek egy pontot. Fel kell készülnünk az ilyen szituációkra is, hogy ezekben az esetekben milyen megoldásokat tudunk alkalmazni. A jövő héttől kezdve mi is jobban tudunk ezzel foglalkozni, mert támadó pozícióban a sérültek visszatérésével és a reamatörizációs folyamat lezárulásával lesz variálási lehetőségem, így több sanszunk van arra hogy újítsunk."

 

A hatodik ember is kidőlt Csákváron – NB2.hu

YCsákvár – A játékos kisebb fej káposztához hasonlította bokáját.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC