nb1.hu

A Putnok minden meg fog tenni, hogy a Cegléd otthon ünnepelhessen

Putnok – Tóth Szabolcs elnapolná a vendége feljutási buliját.

Szombaton, hazai pályán a feljutásra pályázó Cegléd vendégeskedik a Várady Béla Sportközpontban. A Putnok nyilvánvalóan nagyobb kihívás elé néz a Pest megyei csapat ellen, amit tovább tetéz, hogy a putnoki keretből nem lesz mindenki bevethető. Teher alatt nő a pálma, szokták mondani és erre több olyan játékosnak is lesz lehetősége, akik eddig csak epizódszerephez jutottak.

 

Az 5. helyen álló Putnok a Cegléd legyőzésével biztosan marad az 5., de a Hatvan megbotlása esetén a 4. helyre is felkapaszkodhat. Abban az esetben, ha a 2. helyezett Cegléd győzni tud Putnokon, akkor 65 pontjával a többi eredménytől függetlenül elkönyvelheti, hogy a 3. helytől rosszabb helyen már nem végezhet. Mivel szinte biztos, hogy a Keleti csoportból juthat majd fel az NBII-be a legjobb csoport harmadik, így a Cegléd nagy bulit csaphatna a meccs után.

 

Természetesen ezt a bulit szeretné megakadályozni a Putnok FC csapata. Többek között erről is nyilatkozott klub honlapjának Tóth Szabolcs.

 

– A Tiszaújváros elleni mérkőzés első félidejének második részében abszolút hengereltetek, gyakorlatilag úgy mentetek át a középpályán, mint kés a vajon.  Mi volt az oka szerinted ennek a nagyfokú dominanciának?

– Az első félidőben volt az a 25 perc, amikor egy-két érintőbe elkezdtük járatni a labdát és sikerült is szereznünk három gólt. Aztán a második félidőben bent maradtunk az öltözőben, nem koncentráltunk eléggé és így majdnem bajba kerültünk.

 

– Nem vagytok könnyű helyzetben mivel a tabella második helyén álló Ceglédet fogadjátok, ráadásul három alapember (Nyisalovits Donát, Molnár Máté, Süttő Attila) besárgult és nem játszhat. Mindezek tükrében mit gondolsz, hogyan sikerül megbirkóznotok a feladattal?

– Mindenképp nyerni szeretnénk itthon. Véleményem szerint, ha azt játsszuk, amit tudunk, és mindenki maximálisan odateszi magát ez sikerülni is fog. Egy jó csapat jön hozzánk. A hiányzók helyett pedig akik pályára lépnek megkapják a lehetőséget a bizonyításra. 

 

– A három eltiltott csapattársadon kívül van-e olyan játékos, aki nem léphet szombaton pályára és miért?

– Tudomásom szerint, Bene Attila sérülés miatt nem vállalja a játékot, rajta és az öt sárgásakon kívül mindenki bevethető lesz.

 

– A Nyíregyháza már biztos feljutó és nyilvánvalóan csak idő kérdése, hogy mikor biztosítja be a feljutását a Cegléd is. Tudtad-e, hogy a forduló többi eredményétől függetlenül ez már Putnokon megtörténhet, de csak akkor, ha begyűjtik a három pontot? Mit gondolsz, sikerülhet ez nekik?

– Igen, tudom, de mindent meg fogunk tenni, hogy ne sikerüljön ez nekik. Legalább is nem itt és nem most. Győzni szeretnénk.

 

–Mire kell külön is odafigyelnetek, hogy a kapu érintetlenségét megőrizzétek és mi szükséges ahhoz, hogy eredményesek tudjatok lenni a ceglédi kapu előtt?

– Nagyon egységesnek kell lennünk védekezésben, ahogy eddig is tettük. Elég gyorsak kontrákból, de a kispasszok sem okoznak bajt nekik. Elől helyzeteink úgyis fognak adódni és azokat kell majd értékesítenünk. Ha kapok játék lehetőséget külön öröm lenne, ha én is betalálnék már végre.

 

– Te általában védekező középpályásként szerepelsz a csapatban. Egy jobb képességű gárda ellen, ahol a támadók is nagyobb veszélyt jelentenek, mennyivel van nehezebb dolgod?

– A rutinosabb, jobb játékosok ellen a jó helyezkedésük és a gyorsabb tempó miatt nehezebb, de szerencsére mi csapatként működünk és kisegítjük egymást, ha baj van.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC