nb1.hu

A Putnok edzője a Kispest sikerének örült

Putnok - Koszta Péter csapata sikerét és fia bajnoki címét ünnepelhette.

Pár nappal ezelőtt fantasztikus sikert ért el Koszta Márk azzal, hogy kezdőként pályára lépve tagja volt a Videotont legyőző Honvéd együttesének, amely ezzel megnyerte az NBI 2016/17-es kiírását. Márk mindössze 20 évesen lett magyar bajnok az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, amivel óriási örömöt szerzett családjának, barátainak, a Honvéd nagy családjának és persze egész Putnoknak is. A nagy örömöt tovább tetézte, hogy az édesapja által trenírozott Putnok FC szintén győzött az emlékezetes napon Nyírbátorban, bebiztosítva ezzel a bennmaradását a harmadosztályban! A hazafelé úton első kézből nyilatkozott a putnokfc.hu-nak a büszke édesapa, Koszta Péter!

 

Óriási nap volt a szombati a Koszta család életében és most már úgy nyilatkozhatsz, mint egy NB1-es bajnok édesapja, hiszen legnagyobb fiad, Koszta Márk és csapata, a Budapest Honvéd megnyerték az élvonalbeli labdarúgó bajnokságot. Milyen érzéseid vannak, mit tudsz erről mondani?

 

Sajnos nem sokat láttam a mérkőzésből, egy-két jelenetet meg az utolsó 15-20 percet néztük meg egy szórakozóhelyen, borzasztóan boldog vagyok. Fantasztikusan nagy élmény ez szerintem, ha valakinek a gyereke elkezd futballozni és a hosszú távú tervei egy lépcsőfokán biztos szerepel az, hogy egy magyar csapatban nagyon jól szerepeljen, de az hogy magyar bajnok legyen az első osztályban, az konkrétan meg sem fogalmazódik benned, amikor elkezded a gyereked egy ilyen pályára elindítani. Márk nagyon sokat tett ezért 3-4 éves korától kezdve.

 

Így hangzott a ‘Nélküled’ az ETO – Sárvár mérkőzésen – NB3.hu

Így hangzott a ‘Nélküled’ az ETO – Sárvár mérkőzésen

 

 

Az ovifocit Putnokon kezdte, amit Szabó Jani elkezdett, én folytattam, utána 13 éves koráig itt játszott Putnokon, majd Kazincbarcikán két évet és onnan vitte el a Honvéd. Azóta a Honvéd játékosa és volt egy nagyon jó éve Kisvárdán. Mindent megtett azért, hogy futballista lehessen és azt gondolom, hogy neki hatalmas élmény hogy magyar bajnok lett, ezt már senki nem veszi el tőle, ha egyszer gyerekei lesznek biztos hogy az első számú élményei között el fogja nekik mesélni, hogy ő magyar bajnok a magyar labdarúgó NB1-ben.

 

Ezt így kimondani is furcsa, illetve kimondani egyszerű dolog, de ha belegondol az ember, hogy annak is örül az ember ha egy vagy két meccsen pályára lép NB1-ben, aztán a Márkó elmondhatja magáról hogy a magyar NB1 bajnoka! Azt se felejtsük el, hogy rúgott hat gólt és adott 7 vagy 8 gólpasszt, így nem is az ölébe hullott a bajnoki cím, hanem nagyon sokat tett érte.

Sajnos nem tudtam ott lenni vele szombat este, de telefonon beszéltünk. Mondtam neki, hogy jó lenne, ha a győztes mezét elhozná nekem, mert nekem még nincs Koszta mezem!!! 

 

 

A teljes interjút ITT olvashatja el.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC