nb1.hu

A Paks komoly erősítése, bemutatkozott az Eger új játékosa

Pályaavatásra készül a Tiszafüred.

A Paks közleménye:
 
"Második számú csapatunk a tavalyi szezonban egy remek évadot produkált, hisz’ a húszcsapatos bajnoksága tizedik helyén végzett a harmincnyolc fordulót tömörítő harmadosztály közép csoportjában. Ráadásul a bajnoki góllövő listát is érdemes volt nézegetni, mivel Szendrei Ákos tizenhét találatával a harmadik helyen zárt, mindösszesen egy és három góllal lemaradva a második és a gólkirályi helyezéstől. 
 
Tavalyi helyezésük alapján tehát mindenképpen elmondható, erős középcsapatként várhatják a következő, 2021/22-es szezont. Azt a szezont, mely egy hétvégén veszi kezdetét az NBI-gyel, tehát fiataljainknak szintén másfél hetük maradt rajtra kész állapotba hozni maguk. 
 
„Céljaink változatlanok a tavalyihoz képest, tehát minél több játékost feljuttatni, kinevelni az első csapat számára úgy, hogy közben az NBIII-as tagságunk is folyamatosan megtartsuk” – így vezetőedzőnk. 
 
NBIII-as gárdánk június 22-én kezdte a bő hathetes felkészülést, a programban pedig hat edzőmeccs szerepelt, melyek közül ötöt már abszolváltak is. Kindl István csapatával először Tatabányára látogatott, ahol 4-2-es vereséget szenvedtek, ezt követően azonban idehaza 2-1-re győztek a MOL Fehérvár második számú együttese ellen. A továbbiakban a Dunaújváros és a Mohács gárdája érkezett tréningezni Paksra, előbbivel 1-1-es döntetlen született, utóbbit 5-1-re verték. Legutóbb Gárdonyra utaztak, ahol 0-2-t játszottak. A finomhangolásra a Ferencváros II ellen kerül sor a hétvégén. 
 
„Ezeken a találkozókon messze várakozáson felül kaptam a srácoktól, kivéve az első, tatabányai meccsen. A tavaszi, Taksonyban lejátszott utolsó NBIII-as bajnokinkhoz képest hét játékosunk is az első számú gárdánkkal készült. Őket kisebb korosztályú tehetségeinkkel pótoltuk, akik közül például Gregor, Lakatos-Lengyel, Skripek vagy Ribár nem egy, hanem két szintet is előre tudtak lépni” – fogalmazott dicsérően az edzőmeccseink tekintetében Kindl. 
 
NBIII-as keretünk: Kovács Flórián (kapus), Bencze Tamás (kapus), Gévay Zsolt, Szekszárdi Milán, Kovács László, Budai Imre, Sövöltős Adrián, Görög Gergő, Grajzel Donát, Ribár Milán, Gregor Zolán, Lakatos-Lengyel Lóránt, Pesti Zoltán, Skripek Dávid, Zoltán Raffael, Osztermájer Gábor, Volter Patrik, Varga Zsombor, Ádám Dominik (UP felé ingázó), Zsákovics Botond (UP felé ingázó), Vén Balázs (UP felé ingázó) 
 
„A keret legnagyobb erősítése Gévay Zsolt, aki ugyan még teljes játékosként, de már-már edzőként is elkezdte újfajta pályafutását csapatunkban. Nagyon sokat segít a srácoknak, kiváló ember, és nagyszerű felfogása van, emellett pedig továbbra is egy remek futballista. Összességében pedig semmiképpen sem gyengült a keretünk, köszönhetően annak, hogy többen a tavalyi évet végigjátszották az NBIII-as mezőnyben, így Ők idén már a csapat oszlopai kell legyenek” – nyilatkozta trénerünk keretükről. 
 
NBIII-as csapatunk jövő hét vasárnap, Gerjenben kezdi meg a 2021/22-es menetelését, majd az első hazai mérkőzésre augusztus 11-én kerül sor, akkor a Balassagyarmatot fogadjuk a második fordulóban. De ne szaladjunk ennyire előre, addig lesz még egy felkészülési mérkőzés, illetve természetesen közvetlenül a rajt előtt is beszámolunk tartalékcsapatunk háza tájáról."
 
A Tiszafüred bejelentése:
 
"Mint köztudott, a jövő hét végén, augusztus elsején megkezdődök a 2021-22-es harmadosztályú bajnokság. Csapatunk sorsolása nem éppen egyszerű, hiszen az első négy fordulóból háromszor is idegenben lép pályára.
 
Mi kértük a szövetséget, hogy centerpályánk felújítása miatt ne hazai pályán kezdjük a bajnokságot, s az első hetekben csak egyszer játszunk itthon – tudtuk meg klubunk elnökhelyettesétől, Ábrahám Tamástól. – Mivel a bajnoki rajtot követően Magyar Kupa-fordulót rendeznek, s akkor is idegenben, Debrecenben lépünk pályára, így a tervek szerint augusztus 11-én, szerdán, a Békéscsaba II ellen vehetjük ismét birtokba sporttelepünket. Az új fű egyébként szépen fejlődik, gyönyörűen néz ki. Az Újpest “gyepmestere”, aki a Mezőkövesd centerpályáját is gondozza, irányítja a munkálatokat. Amennyiben az időjárásnak köszönhetően az a döntés születne, hogy a második fordulóban sem ajánlatos még itthon játszanunk, felcseréljük a viharsarkiakkal a pályaválasztói jogot. Azt követően pedig kétszer egymás után ismét idegenbe megyünk, azaz nyerünk egy kis plusz időt…
 
Csapatunk addig is Egyeken, illetve a füredi műfüvesen készül az őszi idényre."
 
Az Eger interjúja:
 
"Új igazolásaink közül ezúttal a besenyőtelki származású Tóth Ákossal ismerkedhetünk meg, aki a Nyíregyháza Spartacus Bozsik Akadémiájáról érkezett hozzánk.
 
Hogyan kerültél kapcsolatba az Eger SE-vel, miért ezt a csapatot választottad?
 
Székely Károly által jelentkeztem próba jatékra, mivel korábban ő volt az edzőm Egerben, Azért ezt a csapatot választottam, mert úgy hallottam, hogy itt nagyon jók a körülmények és feljutási célok vannak, és azért is, mert szinte helyi vagyok Besenyőtelken lakom és igy közel lehetek az otthonomhoz, egy jó csapatban játszhatok és az egri egyetemen, pedig tudom folytatni a tanulmányaimat.
 
Kérlek mutasd be eddigi labdarúgó pályafutásodat?
 
A pályafutásom Besenyőtelken kezdtem 6 éves koromban és 9 évig fociztam a falusi csapatban, majd felfigyelt rám az Eger SE és ekkor kerültem Székely Károly keze alá. Ezután sajnos, vagy nem sajnos fel évet tudtam játszani Egerben, mert utána felfigyelt rám a nyíregyházi Akadémia, ahol 5 évet jatszottam.
 
Milyenek a tapasztalataid az eddig itt töltött időről, hogy érzed magad a csapatban?
 
Az eddigi tapasztalataim nagyon jók, csak pozitívan tudok beszélni a helyről és a csapatról is egyaránt, nagyon jól érzem magam a csapatban mindenki jó fej és róluk is csak jókat tudok mondani.
 
Mit vársz a csapattól a szezon végére?
 
A szezon végére én azt várom, hogy a dobogón tudjunk végezni, de legjobb az lenne, ha meg tudnánk nyerni a bajnokságot."

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC