nb1.hu

A nulláról indulva csinált egy ütőképes csapatot Aczél

Négy érkező a Dabas-Gyón csapatában.


A Dabas-Gyón az NB III újoncaként is jól szerepel a bajnokságban, Aczél Zoltán együttese a Közép-csoport 9. helyén áll, így a szezon előtti célkitűzés, a biztos bennmaradás nem jelenhet gondot a nyáron teljesen újjá alakult egyletben.
 
Igaz, hogy a Pest megyei első osztályt fölényesen, 18 ponttal nyerte meg a Dabas a nyáron, de a feljutás után alig maradt játékosa a csapat vezetőedzőjének, Aczél Zoltánnak.
Az új csapat építéséről illetve a tavaszi szezonról nyilatkozott az nb3foci.hu-nak a Siófok, a Diósgyőr és a Szombathely korábbi edzője:
 
"16-os keretünk volt és 14-en távoztak nyáron, mert nem mindenki tudta vállalni azokat a feltételeket, amelyek a harmadosztályhoz kellettek. Heti 5 edzés, vasárnapi mérkőzés, továbbá nem szerették volna feladni munkahelyüket. A döntésüket el kellett fogadnom és tavaly július másodikán 45 próbajátékossal indultunk. Egyedül néztem meg őket és 3 nap alatt leigazoltunk 14 labdarúgót. Éreztem, hogy nagyon nehéz lesz, de láttam bennük fantáziát. Ezek a srácok a korábbi csapataikban keveset játszottak, és elképesztően rossz állapotban voltak. Így indultunk neki."
 
Nem indult könnyen az idény az NB III-ban a Pest megyei csapatnak, hiszen 4 forduló után mindössze 1 pontot szerzett az újonc, de a csapategység nem csak a kezdeti nehézségek után segített:
 
"Az első hetet követően, 5 edzés után összehasonlítottam őket a megyei csapatommal és úgy éreztem, hogy van köztük 4 gól különbség a megyei javára. Nem nézett ki jól a brigádom, ezért azt jeleztem az elnökünk felé, hogy nagyon-nagyon kemény munkával a bennmaradás lehet a cél. Lehetett érezni, hogy nem felelünk meg az NB3-as követelményeknek, sem fizikálisan, sem játékban, sem taktikailag, sem sebességben. Akkor volt egy kis baj, de végül olyan kohézió jött létre, amilyent még nem láttam. Itták a szavaimat, dolgoztak becsülettel és egyre jobb fizikális állapotba kerültek. Volt egy fordulópont, amikor kétszer nyertünk egymás után. A Harasztit megvertük idegenben, majd a rivális Dabas ellen is győzni tudtunk hazai pályán. Elindultunk felfelé. A kohézió, az edzések és a lejátszott mérkőzések hatására kezdtünk játékban is javulni. Végül egy csodálatos félszezonunk lett."
 
A vezetőedző szerint a bennmaradásra jó esélyük van, de gyűjteniük kell még a pontokat:
 
"Kellene összességében 33-35 pont, de nagyon oda kell figyelni, mert kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk! Nem számolgatunk, hanem csendben, szerényen készülünk tovább."
 
A játékosállományban újfent lesznek változások a Dabas-Gyón együttesénél:
 
"Távozik Tárkányi Gergő, Kürti Zsolt, Soós Dávid, és Horváth Csanád. Dávid a Kelenhez, Csanád pedig Ménfőcsanakra igazol. Nagy Adrián abbahagyta a labdarúgást. Érkezők: Markovics Bence Gyöngyösről belső védő pozícióra; Aranyos Mózes az RKSK-tól, ő baloldali belső védő. Leigazoltuk Mohácsik Gábort is, aki szintén az RKSK-tól érkezett, valamint Csepregi Richárdot az FC Dabastól. Szeretnék még 1-2 labdarúgót a csapathoz hozni!"

8 hét alatt 10 edzőmeccset játszik Aczél együttese, a felkészülés 3 ciklusra oszlik. Az első 2-3 hétben az alap állóképesség megszerzése a cél, azt követi majd a gyorsasági fázis, majd pedig a formába hozás, az utolsó hetekben.
 
A Dabas-Gyón a hat győzelem, 4 döntetlennel és hét vereséggel áll az NB III 9. helyén, a tavaszt pedig a Szabadkikötő ellen kezdi, március 8-án.

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC