nb1.hu

A Lokitól igazolt a Szoboszló, bizakodik a Kaposvár edzője

Több játékost szerződtetett a Körösladány, főpróbát tartott a Tiszafüred.

A HAJDÚSZOBOSZLÓ BEJELENTÉSE:
 
"Nagy Roland Károly a DVSC II. után az Aqua-General HSE-ben folytatja labdarúgó pályafutását! A 2004-es születésű játékos, belső védőként erősíti csapatunkat. Isten hozott Roli! Sok sikert az Aqua-General HSE színeiben!"
 
A KAPOSVÁR KÖZLEMÉNYE:
 
"Lezárult a felkészülési időszak csapatunk életében, az elmúlt heteket Horváth Rudolf vezetőedzőnk összegezte
 
A Vasas II. elleni edzőmérkőzéssel zárult a nyári felkészülési időszak, a hatodik és egyben utolsó edzőmeccset így látta vezetőedzőnk:
 
– Főpróbának tekintettük ezt a mérkőzést, amely előtt változtatnunk kellett az elképzelésen, a héten ugyanis hat játékos is megbetegedésekkel küzdött, így nem tudtuk azt gyakorolni, amit az első bajnokin játszani szeretnénk – mondta Horváth Rudolf. – Ennek ellenére egy jó iramú mérkőzést tudtunk játszani, sok fiatal, helyi kötődésű játékos kapott lehetőséget, akik komoly erőbedobásra késztették az ellenfelet. A második félidőben többször is sikerült abban a felfogásban játszanunk, amit elképzeltünk, be tudtuk szorítani az ellenfelet a kapuja elé és sok helyzetet dolgoztunk ki. A befejezéseken viszont javítanunk kell az első bajnokira, amikor is ugyanilyen harciasan kell játszanunk és ugyanígy sok labdát kell szereznünk az ellenfél térfelén. A rutinos játékosoknak köszönhetően a Vasas II. ki tudta használni a hibáinkat és ezzel eldöntötte a mérkőzést. Ennek ellenére bizakodó vagyok és úgy gondolom, a csapat készen áll a bajnoki rajtra, ami előtt már teljes kerettel tudunk készülni, hiszen a sérülésből és betegségből felépült játékosok is elkezdték a munkát.
 
A felkészülési időszak hat hetéből csak négyet készült együtt az új vezetőedzővel a keret, melynek kialakítása még most is zajlik. Az viszont már látszik, hogy Horváth Rudolf megtalálta a közös hangot a játékosokkal.
 
– Nagyon intenzív négy hét volt, amely alatt megpróbáltuk felhozni a játékosokat fizikálisan és mentálisan, beállítani őket arra a felfogásra, amiben szeretnénk játszani. –tette hozzá Horváth Rudolf.– Stílusunk a régi tradíciókra épül: egy szerethető csapat tele helyiekkel, fiatalokkal, akik mindent megtesznek a győzelemért, és felvállalják a bátor, nyílt focit. Ezt a felfogást szerettem volna átadni az elmúlt négy hétben, minden játékost bevonva. Nagyon jól dolgoztak, sok edzés van mögöttünk, emiatt figyelnünk kell arra, hogy a játékosok frissek legyenek az első fordulóra, de az biztos, hogy ez az edzésmunka hosszú távon kifizetődik. Az  említett szellemben szeretnénk játszani már az első mérkőzéstől kezdve és kialakítani egy versenyképes csapatot."
 
A KÖRÖSLADÁNY HÍRE:
 
"Egyesületünk a következő szezonra igyekezett megerősíteni a felnőtt keretet, ennek érdekében a mai napon több átigazolást is véglegesítettünk.Csapatunk három kapust igazolt a felnőtt keretbe, így érkezett hozzánk Szabó Marcell, aki Gerjen NB III-as csapatából igazolt hozzánk. A második igazolásunk erre a posztra Kertész Dániel aki a Dabas-Gyón NB III-as egyesületétől érkezett. A harmadik igazolásunk a körösladányi származású fiatal Selmeczi-Tóth András aki augusztusban tölti be a 17. életévét és a Békéscsabai Előre 1912 U-19-es csapatától érkezik.
 
A középpályára érkezik egy év kitérő után vissza Pusztai András az FC Dabas NB-III-as együttesétől, míg új igazolásaink közé tartozik a fiatal bal oldalon bevethető Illés Rihárd, aki a liga konkurens Tiszafüred csapatától érkezik, míg a belső védőként otthonos Papp Dániel a Grosics Akadémia II-es csapatától került leigazolásra. Gyuláról érkezik a védelem jobb oldalán szereplő Palik György. Az érkezőknek sok sikert kívánunk Ladányi színekben!Több átigazolást egyenlőre nem tervezünk, ha ebben változás lenne akkor az átigazolás véglegesítését követően hírt adunk erről."
 
A TISZAFÜRED BESZÁMOLÓJA:
 
"Ma kora este az elmúlt éveket az NB II-ben töltő Szolnok ellen tartotta bajnoki főpróbáját csapatunk.
 
Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Bár helyzet akadt mindkét kapu előtt, a hálók érintetlenek maradtak. A térfélcserét követően aztán Lengyel Béla révén gyorsan megszerezték a vezetést a hazaiak. Sőt, néhány perccel később Tisza Kálmán egy szögletet követően megduplázta a Tisza-partiak előnyét.
 
Ezzel a találkozóval csapatunk befejezte a felkészülési mérkőzések sorát, legközelebb július 31-én már bajnoki pontokért lép pályára a Karcag ellen."
 
Szolnoki MÁV-Tiszafüredi VSE 2-0 (0-0)
Tiszaligeti-stadion, 200 néző
MÁV: Csáki – Kópis, Földi M., Gohér, Sitku – Tisza, Rokszin, Tömösvári, Lengyel B. – Antal, Lakatos I. Edző: Romanek János.
A II. félidőben pályára lépett: Iván, Tóth Á., Nádházi, Nagy N., Pinto, Bene, Ulviczki A. (kapus)
TVSE: Tajti B. – Kalóz, Fehér Zs., Vincze – Mácsai, Barzsó, Csábi, Háda – Barna V., Szabó V., Kertész. Edző: Dorcsák Zoltán.
A II. félidőben pályára lépett: Szabó G. (kapus), Illés P., Varga D., Skulka, Szövetes, Tomola
Gólszerzők: Lengyel B.(47.), Tisza K. (53.)
 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC