nb1.hu

A kiesés a profi futball végét jelenti Szolnokon – részletek

Még az első bajnokin való kiállás is kérdéses kissé.

Kiesett a Szolnok az NB II-ből, de meg kell jegyezni a szolnokiaknak volt a legalacsonyabb a költségvetésük a másodosztályban. A tavasz elején már mindenki leírta őket, ám a csapat játékosai és edzői sportemberi tartásból jelesre vizsgáztak, mert a végéig lett utána esélyük a bennmaradás kiharcolására, mivel alaposan összeszedték magukat.
 
A jövő viszont nem biztos, hogy olyan fényes, legalábbis erre enged igen alaposan következtetni az az interjú, ami a klub honlapján jelent meg Földi Sándorral, a klub vezetőjével. Ebből idézzük a legfontosabbakat, amik a jövőre vonatkoznak:
 
„És a felnőtt csapat? Mi lehet a jövőkép?
Rengeteg pénzügyi önerő, munka és áldozat van az utánpótlás képzésben és működtetésében, valamint a létesítmények kivitelezésében.. A felnőtt csapatra már nem igazán jut erőforrás. A profi futball állami és önkormányzati támogatás nélkül csak amatőr alapokon folytatódhat Szolnokon. Itt szeretném megköszönni az eddig nekünk nyújtott Állami- és Önkormányzati támogatásokat. Elengedhetetlen lenne olyan helyi támogatók bevonása, akikkel stabilizálni lehetne a felnőtt labdarúgás alapjait. A megye és a város érdeke is az lenne, hogy hosszú távon legyen profi labdarúgás a megyében. Sajnos a kiesésünkkel nem maradt ilyen klub a megyében. Tudjuk, hogy hol a helyünk a város sportéletében és nem azonosak az eredmények a vízilabdával vagy a kosárlabdával, de mi is mindent megteszünk a sikeres szereplésért. Hozzá is teszem gyorsan, hogy tiszta szívből gratulálunk mind a két előbb említett sportág szolnoki tulajdonosainak, vezetőinek és játékosainak, mivel ebben az idényben is szép sikereket értek el.  A kosarasok Magyar Kupa elhódításával, a pólósok a Magyar Kupa második helyével. Gratulálunk nekik!
 
Mikor lehet esetleg majd konkrétumokat hallani a csapat felől?
Jó kérdés, a lehető leggyorsabban kellene. A versenykiírás alapján július 31-én bajnoki mérkőzést kellene játszani, de hogy kivel és milyen csapattal, az a támogatások mértékétől függ. Bízom a lehető legjobb verzióban és azon dolgozom minden nap, hogy zavartalanul üzemeljen az utánpótlásunk, a megszokott színvonalon tudjuk üzemeltetni a létesítményeinket és megfelelő támogatókkal újra sokan lehessünk a Tiszaligeti Stadion lelátóin.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC