nb1.hu

A keleti éllovas magabiztos győzelmet aratott

Kazincbarcika – Vágó Attila szerint a gólkülönbség nem tükrözi az eredményt.

A harmadosztály Keleti-régiójának tavaszról előrehozott, tizennyolcadik körében az éllovas pozícióban tanyázó, bombaformában lévő Kazincbarcikához látogatott a Salgótarján.

 

A vendégek helyzetét komoly sérüléshullám nehezítette, így közel sem voltak derűs kilátásaik a listavezető otthonában.

 

Ugyan támadólag léptek fel a hazaiak, egy darabig masszívan állta a sarat az STC, bár akadtak helyzetek a másik oldalon is, egészen az első félidő derekáig kellett várni a Borsod megyeiek vezetésére: egy kiugratásból Farkas a felső léc segítségével vette be a kaput (1-0).

 

A hátrányt követően próbálkoztak a vendégek, de a hazaiak is növelhették volna előnyüket a szünetig, az állás azonban már nem módosult a térfélcseréig.

 

A második felvonásban érezni lehetett, hogy a minél előbbi újabb találatért iparkodnak a házigazdák, ami sikerült nekik: az 57. percben a középen üresen érkező Farkas kapott labdát, majd egy csel után higgadtan kihasználta a ziccert (2-0). Nem sokkal később mintegy tíz méterről eredményes Süttő szintén megrezgette a Salgótarján hálóját, ezáltal már hárommal ment a hazai csapat (3-0).

 

A Salgótarján a hátrány ellenére sem adta fel, a csereként beálló Obot kiszorított pozícióból szépített is (3-1), ám a lehetőségek kihasználása nem sokat változott, így nem zárkózhattak fel a vendégek.

 

A 73. minutumban járt a meccs, amikor a mesterhármasig jutó Farkas ismét mattolta az STC hátsó alakzatát (4-1), a vendéglátók pedig már nem kapituláltak, így kialakult a végeredmény.

 

Koleszár György (KBSC): – Szívósan küzdő Salgótarjánnal találtuk szembe magunkat. Én azt mondom, a pálya nem volt alkalmas a folyamatos játékra, éppen ezért a párharcok minősége dominált a mérkőzésen, amiből mi jöttünk ki jól, arról nem beszélve, hogy rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és annak egy egészen jó százalékát használtuk ki, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

 

Vágó Attila (STC): – Megérdemelt győzelmet szereztek a hazaiak, a gólarányt kicsit túlzottnak tartom. Az első perctől kezdve kézben tartotta az ellenfél a mérkőzést, nekünk is voltak lehetőségeink, amiket viszont szokásunkhoz híven nem tudtunk berúgni, de ennyi különbség nem volt a két csapat között. Gratulálok a Kazincbarcikának az első helyhez.

 

NB III 18. forduló

Keleti csoport

 

Kazincbarcika SC-STC Salgótarján 4-1 (1-0)

Kazincbarcika, Pete András Stadion, 200 néző. Vezette: Farkas M. (Kovács G., Nyerges Zs.)

 

Kazincbarcika SC: Fülöp – Süttő, Belényesi, Molnár M., Szemere – Engel (Faggyas, 85.), Burics (Turcsik, 77.), Constantinescu – Farkas (Bene, 77.), Sigér, Fekete. Szakmai igazgató: Koleszár György.

 

STC Salgótarján: Fildan – Benkő-Bíró, Radványi (Lakatos, 69.), Kerényi (Obot, 62.), Debreczeni – Köböl, Lupták – Major, Szőllősi, Csóka – Lukács R. Vezetőedző: Vágó Attila.

 

Gólszerzők: Farkas (27., 57., 73.), Süttő (64.), ill. Obot (66.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC