nb1.hu

A DEAC Angliát, a Makó Amerikát megjárt játékost igazolt

További érkező is van a makóiaknál, készül a Győr.

 

DEAC

 

"Fiatal kapust igazolt a DEAC. A 21 éves Deczki Máté a DVSC-ben nevelkedett, és mindössze 16 éves volt, amikor egy felkészülési mérkőzésen bemutatkozott a felnőttcsapatban, emellett az utánpótlás-válogatottba is többször meghívták. Tehetségére felfigyelt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Stoke City, és 2016 nyarán le is igazolta a játékost. Új klubjában eleinte az U18-as csapatban kapott lehetőséget, és hamar letette névjegyét, ugyanis „az év védése a 2017–2018-as idényben” elismerésben részesült a korosztályos Premier League-ben, amikor a Derby County elleni bajnokin előbb Fuseine Rashid fejesét hárította reflexmozdulattal, majd az ismétlésnél is a helyén volt.

 

Deczki Máté három év után úgy döntött, hogy hazatér. Először az NB II újoncához, az Ajkához igazolt, majd kölcsönbe került a harmadosztályú Veszprém csapatához, ahol az elmúlt két szezont töltötte. Idén nyáron visszatért szülővárosába és a DVSC-vel kezdte a felkészülést. A Loki a napokban leigazolta, így a tehetséges kapus kölcsönbe érkezik a DEAC-hoz.

 

– Mindössze tizenhat éves voltál, amikor Angliába igazoltál. Megérte?

– Sokan kérdezték, megbántam-e, hogy annak idején otthagytam a Debreceni Labdarúgó Akadémiát és külföldre igazoltam, de őszintén válaszolva a kérdésre: egyáltalán nem. Nagyon hasznosnak tartom a kint töltött időszakot, sokat tudtam fejlődni technikailag és mentálisan egyaránt. Kint nagy hangsúlyt fektetnek a mentális felkészítésre, hogy az edzésen és a mérkőzéseken minden játékos ott legyen fejben. Elég fiatalon sikerült belekóstolnom a profi világba, és igyekeztem ennek megfelően élni mindennapjaimat. Úgy érzem, ebből sokat tudok majd profitálni.

 

– Ennek ellenére a légiós életet három év után magad mögött hagytad, és hazatértél.

– Az utolsó angliai idényemben az U23-as együttesben védtem, és marasztaltak ugyan, de tizenkilenc évesen már arra vágytam, hogy felnőttcsapatban bizonyíthassak, kint pedig erre még nem nagyon volt lehetőség. Ezért hazajöttem, és az NB II-be akkor feljutott Ajka leigazolt. Sajnos nem jöttek be itt a számításaim, hamar búcsút intettem a klubnak, és a harmadosztályú Veszprémben folytattam, ott töltöttem az elmúlt két szezont. Hálával tartozom nekik, mert megadták a bizalmat, felkészítettek a felnőttfocira, ennek köszönhetően sikerült rengeteg tapasztalatot szereznem.

 

– Idén nyáron viszont már a nevelőegyesületed első csapatában bukkant fel a neved…

– Jött egy lehetőség, miszerint a DVSC-nél részt vehetek egy hétig próbajátékon, ami jól sikerült, így a klub leigazolt. A több játéklehetőség érdekében kölcsönadtak a DEAC-nak, de nem bánom, mert szeretnék rendszeresen védeni, ami jó alkalom, hogy további rutint szerezzek. Arra törekszem, hogy segítsem a csapatot a célok elérésében. Szerintem reális esélyünk van a visszajutásra, de ezért együtt kell tenni, mert csak akkor sikerülhet, ha minden játékos ugyanúgy gondolkodik és tesz annak érdekében, hogy a csapat a lehető legjobban szerepeljen.

 

– Angliában a Premier League különböző korosztályaiban védtél, ám itthon a harmadik szezonodat kezded az NB III-ban. A tűz azért még ég benned?

– Bár hazajöttem, de egyáltalán nem adtam fel a reményeimet és a céljaim, ezek ugyanúgy előttem vannak minden egyes nap. Fiatal vagyok még, nem késtem el semmivel és semmiről. Remélem, a DEAC-ban minél több meccsen kapok lehetőséget, ennek érdekében nekem is sokat kell dolgoznom. Remek szakmai stáb irányításával dolgozunk, a kapusedzőnk, Tóth Ferenc is nagyon precíz, sokat lehet tőle tanulni, tehát minden adott a profi munkához és a további fejlődéshez, ami csak előre visz engem is."

 

MAKÓ

 

"Újabb két játékossal bővült csapatunk!

 

A ferencvárosi nevelésű, korábban az Egyesült Állomakban, Kansasben is megfordult Popgeorgiev Pantelis a Kecskemét csapatától csatlakozik hozzánk. Panti több korosztályos válogatottban is szerepet kapott.

 

Sziklási Gergely a tavalyi dobogós Dabastól igazolt Makóra. A kőkemény védő korábban az MTK, a Puskás Akadémia és a Mosonmagyaróvár játékosa volt, ahol komoly NB2-es rutint is szerzett. Mindkettőjüknek nagyon sok sikert kívánunk."

 

GYŐR

 

"Keményen készül az NB III-as bajnoki idényre az ETO Akadémia csapata is. Fiataljaink három mérkőzéssel hangolnak az augusztus elsején rajtoló szezonra.

 

Az előző szezonban a megyei élvonalban bajnoki címet nyerő ETO Akadémia is gőzerővel készül, immár az NB III-ra. Akadémistáink a következő szezonban sokkal nagyobb feladat elé néznek, hiszen a harmadosztályban már igen komoly ellenfelekkel találják szemben magukat.

 

Hannich Péter sportigazgató bizakodóan tekint a szezon elé.

 

– Két hete kezdte meg a csapat a felkészülést – kezdte Hannich Péter. – Kedden és csütörtökön dupla edzéseken vesznek részt a játékosok, míg a többi napon egy foglalkozás van a programban. Ezen a héten le is játssza az együttes az első felkészülési mérkőzését a Sopron ellen, majd még két találkozón készülnek a szezonra, előbb a Kapuvár, majd a Pápa lesz az ellenfél még a bajnokság kezdete előtt, aminek szerdán tartják a sorsolását. Több fiatal játékos is érkezett a csapathoz, emellett a héten még érkeznek olyan fiatalok, akiket tesztel a szakmai stáb. Alakul a keretünk, keményen dolgoznak a fiúk. Első szezonunkban a biztos bennmaradás a célunk.

 

Király József vezetőedző felkészítette csapatát az első edzőmeccsre, amiből reményei szerint komoly következtetéseket tud levonni.

 

– Két hete álltunk munkába a fiúkkal – mondta Király József vezetőedző. – Az első benyomásaink nagyon jók, keményen, koncentráltan és lelkiismeretesen készülnek a játékosok. Keretünket szeretnénk még a rajtig erősíteni, különösen a támadó szekciót, örülnénk még egy-két játékos érkezésének. A hétvégén lépünk pályára először felkészülési mérkőzésen, a Sopron NB III-as gárdája ellen játszunk, ami után már tudunk majd következtetéseket levonni a csapat erősségével kapcsolatosan.

 

Americo Pereira a tavalyi bajnokcsapatnak alapembere volt, ő is nagyon várja már a szezon kezdetét a magasabb osztályban.

 

– A felmérések után gyorsan meg is kezdtük a kemény munkát – mondta a védő. – Az edzők nagyon jó programot állítottak elő, a játéra való felkészülés, és az erőnléti fejlesztés is remekül megy idáig. Vannak új játékosok, akiknek be kell illeszkedniük a csapatba, viszont a mag megmaradt tavalyról, az ifiben és a megyei első osztályban is együtt játszottunk, úgyhogy az összeszokottságra nem lehet panasz. Nagyon motivált mindenki, és várjuk már a rajtot. Mindegy lesz, hogy kivel játszunk, minden meccshez úgy állunk, hogy nyerni szeretnénk. Én személy szerint egy erős ellenféllel kezdenék szívesen, hogy már a szezon elején kiderüljenek az erőviszonyok, és hogy tudjuk, hol tartunk jelenleg."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC