nb1.hu

20 év után: az agyvérzésen áteső Egervári visszaemlékezése az aranyra

Örömteli híreket osztott meg állapotáról is!

 

Dunaújváros első és eddigi egyetlen futballban szerzett élvonalbeli bajnoki címét húsz esztendeje, az 1999/2000-es szezon végén, május 27-én, a szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt bajnokin szerezte meg a Dunaferr együttese. A duol.hu sorozatot indított, az első részben a sikerkovács, Egervári Sándor beszélt a történésekről.

 

Szívvel-lélekkel: őszinte szavak a dunaújvárosi legendától

 

 

A korábbi szövetségi kapitány másfél éve szenvedett agyvérzést, szellemileg ép, azonban bal oldalát alig tudja mozgatni, bottal közlekedik. A futball továbbra is érdekli, mérkőzésekre jár, valamint részt vállal az általa, valamint Halmai Gábor nevével fémjelzett helyi focisuliban. "Mozgássérült lettem. Szellemileg ép, viszont bottal járok, sántán közlekedek. Javul az állapotom, nem rohamosan, de haladok előre. Nem volt előzmény, augusztus 27-én rosszul lettem, a lányomék a szomszédban laknak, őt hívtam telefonon, szerencsére gyorsan jött a segítség. Az utolsó meccs, amit láttam, ősszel zajlott, a szülőfalum, Pomáz csapatát néztem, a megyei bajnokságban. Halmai Gáborral közösen működtetjük az Egervári-Halmai Focisulit. Járok meccsekre, edzésekre, Gabi jön értem, mindig jó érzés eltölteni néhány órát a pályán, a gyerekek között" – mondta, majd a dunaújvárosi korszakra is visszaemlékezett.

 

Dunaújváros: sajnálatos szituáció

 

 

"Dobogóra készültünk, de a szereplésünk mindenkit meglepett. Összesen 79 pontot gyűjtöttünk, 16 ponttal előztük meg a 63 pontot számláló MTK-t, a Vasas 61 egységgel zárt a harmadik helyen. Tökéletesen alakult minden. Nagyszerű közösség alakult ki, családias volt a légkör, öröm volt ott élni és dolgozni. Otthon nem játszhattunk, a nemzetközi szereplésünk alkalmával autókonvojok indultak Győrbe, de nem csak a helyiek drukkoltak nekünk, mondhatom, az egész országban megkülönböztetett figyelemmel kísérték a szereplésünket. Amikor a két kollégámmal, Kenyeres Imrével és Pálinkás Andrással elkezdtük a munkát, tudtuk, nem az alapoktól kell építkezünk, a csapat magja adott volt, Tököli Attilával, Lengyel Ferenccel, az egy évvel korábban, a Ferencvárosból érkező Zavadszky Gáborral, de sorolhatnám a neveket. Néhány poszton kellett az erősítés. Úgy gondoltam, ha az MTK-tól sikerül elhoznunk pár játékost, akik emberileg és szakmailag is közel állnak az elképzeléseimhez, ütőképes csapatunk lesz. Ez be is következett. Érkezett Rabóczki Balázs, Orosz Ferenc és Molnár Zoltán, Nyíregyházáról Kiss György. Akkoriban kontinentális rekordot állítottunk fel, 44 bajnokin maradtunk veretlenek, a következő szezonra is átnyúlt a sorozatunk" – fogalmazott a 69 éves szakember.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC