nb1.hu

Vukmir váltása: reagált a DVTK tulajdonosa és a Szeged csapatkapitánya

Elmondták a véleményüket.

 

Mint arról korábban már többször is beszámoltunk, Dragan Vukmir hét fordulóval a bajnokság vége előtt a közvetlen riválisnak számító DVTK-hoz igazolt a Szegedtől. 

A vezetőedző váltásáról Germán Tamás csapatkapitány nyilatkozott a Tisza-partiaktól:

 

"Természetesen meglepődtünk, finoman szólva sem erre készültünk. Ilyenkor nem csak a csapatkapitánynak van szerepe, hanem az idősebb játékosoknak is. Természetesen egy ilyen helyzet az egész csapatra és minden játékosra hatással van. Új helyzet állt elő, de jól kezeljük ezt a szituációt és már pénteken is egy jó hangulatú edzésünk volt. Mint csapat még jobban összezárunk és megyünk a célunk felé tovább. Amit érzek és amit gondolok, az az, hogy rettentő büszke vagyok erre a társaságra, mert ami történt az úgy jön le nekem, hogy félnek tőlünk a riválisok. Nem véletlen a legnagyobb riválisunknak volt egy ilyen-nem szeretném minősíteni milyen-húzása. Nem csak mi lehetünk saját magunkra, de büszke lehet ránk a város, a szurkolók és a családunk, mert szépen haladunk együtt a célunk felé. Együtt meg fogjuk csinálni! A volt vezetőedző szakmai kvalitásait nem lehet vitatni, és így egy edző szerepét nem lehet kétségbe vonni. De a pályára tizenegy ember fut a pályára, a kispadon ülnek még tizenegyen és ott van egy remek stáb és a vezetőség is. Ez egy sok darabos kirakós. Ebből most kiesett egy ember, de ahogy azt öltözőben is elmondtam és még biztos elmondom néhányszor, ez egy csapat, csapatmunka és nem tántoríthat el semmi és senki a céljaink elérésétől."

 

A DVTK-tól ezúttal dr. Magyar Mátyás többségi tulajdonos reagált:

 

"Sosem örömteli, ha szezon közben edzőt kell váltani, mert az azt jelenti, hogy valami nem jól működik, de a DVTK érdeke azt kívánta, hogy lépjünk, mert veszélyben éreztük a feljutást  és ebben a döntésben én is részt vettem. Megértem azokat a szurkolókat, akikben rossz érzést váltott ki az edzőcsere, de nem egy mérkőzés alapján született meg a döntés, hanem az egész tavaszi teljesítményt figyelembe véve. Amíg ősszel egy újjáalakuló csapat mindössze kétszer szenvedett vereséget, és az első helyen telelt, a folytatásban a tovább erősített gárda négyszer kapott ki, és visszacsúszott a második helyre. Ezt a folyamatot szerettük volna idejében megállítani, és minél hamarabb bebiztosítani az első két hely egyikét. Dragan Vukmir munkáját több mint fél éve figyelemmel kísértem a klubvezetéssel együtt. Azért esett rá a választás, mert az új edzőgeneráció tagjaként a modern labdarúgás alapelveit igyekszik megvalósítani a csapatánál. Bízom benne, hogy szurkolóink továbbra is a csapat mögött állnak, akik itthon és idegenben az eddigiekhez hasonlóan tovább élvezhetik a Diósgyőrben megszokott támogatást. Együtt, egységben továbbra is elérhető a célunk, és hét mérkőzést követően feljutást ünnepelhetünk. Remélem, a következő bajnokságban pedig stabil élvonalbeli csapatként szerepelhetünk a legjobbak között."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC