nb1.hu

Volt csapattársával babrálna ki Mátyus

Remekel az új évben a Hali.

 
Rendhagyó évet produkál az NB II idei kiírása, hiszen "csonka" bajnoki idényt rendeznek a másodosztályban, a Balmazújváros kizárása miatt. A bajnoki címre legfőbb esélyes MTK, és a feljutásra jó sansszal pályázó Budafok mellett azt gondolhatták az NB II-t figyelemmel kísérő szurkolók, hogy a kiesők kiléte már "lefutott", hiszen a kizárt Balmaz mellett a nagyon gyenge idényt futó Vác is minden bizonnyal búcsúzik a Merkantil Bank Ligától. 
 
Az utolsó kiesőnek sokan a tavaly még élvonalbeli Szombathelyi Haladást tippelték, hiszen a téli szünetre, a kihullást jelentő 18. hellyel vonultak a zöld-fehérek.
 
Mint, ahogy az nb2.hu többször is beszámolt róla, a Haladás korábbi ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós november 30-án közös megegyezéssel távozott a szombathelyi klubtól, utódja Séllei Árpád lett, aki nem sokat tétlenkedett:  Verpecz István, Schimmer Szabolcs, Devecseri Szilárd, Tóth Barna, és Rácz Ferenc igazolásával megerősítette a Haladás keretét, és Mátyus Jánost nevezte ki a Szombathely edzőjének. Séllei a változtatásoktól a gárda stabilitását remélte, és a korábbi válogatott bekktől természetesen a klub NB II-ben tartását várta.
 
 

Álomszerűen tért vissza a Haladás játékosa – videó

Jó formában van Mátyus János csapata. A Merkantil Bank Liga tavaszi küzdelmeit még reménytelen, kieső helyről váró Szombathelyi Haladásnál Mátyus Jánosnak elég volt öt forduló, és az azokban elért két győzelem és három döntetlen, hogy a táblázaton már csak egy pont válassza el a zöld-fehéreket a bennmaradó helyektől.

 
A tavasszal még gólt sem szerző, 9 ponttal álló, egykori bajnokcsapat Vác valószínűleg már az NB III-ra készül, de a Szombathelyi Haladás rácáfolna a kiesésére tippelőkre. Amint az várni lehetett, a 175 NB I-es mérkőzésen pályára lépett védő, a Hali védekezését próbálta rendbe szedni, sikerrel, hiszen a vasiak két 0-0-s döntetlennel kezdték a tavaszt.
 
De, ahogy teltek a fordulók, a gólok is jöttek, egyre jobban formálódik Mátyus-csapat, és ami fontosabb, egyre eredményesebbek is a zöld-fehérek, hiszen a legutóbbi három fordulóban öt pontot is szereztek, és egyre közelebb kerülnek a "vonal" feletti csapatokhoz.
 
A képzeletbeli tavaszi tabellán az 5. helyet elfoglaló Medgyesék legutóbb a Dorog csapatát győzték le, épp a sérüléséből felépült támadó találatával, 1-0-ra. Igaz, győzelmével a Haladás továbbra is a 18., még kieső helyet foglalja el, de hátránya minimális, mindössze egy pont a Tiszakécske mögött, sőt a 15. Szolnok is csak három egységgel szerzett többet a Halinál. Mátyusék a hétvégén egykori fradista csapattársához, a Lipcsei Péter vezette Soroksárhoz látogatnak, és tehetnek újabb fontos lépést a bennmaradásért. 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC