nb1.hu

Vért izzadva küzdöttek a szegediek az egyenlítésekért

Vác – Szegedi tudósítás egy nem mindennapi mérkőzésről.

Bár kétszer is vesztes állásból kelt fel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a két tizenegyest is kapó Vác végül győzelmet aratott Klausz László legénysége felett – írta a Szegedma.

 

Nem indult rosszul a találkozó, hiszen Denis Obot egy elcsípett passz után már a 3. percben megtornáztatta Czirjék Zoltánt. Sőt, az első negyedóra végéhez közeledveAndorka Péter játszotta magát tisztára egy lövőcsellel, de aztán a lövésénél Czirjék lábbal nagyot védett. A 18. minutumban viszont megszerezték a vezetést a hazaiak:Rusvay Gergely beadására Tóth Gergely érkezett a hosszún, majd okosan fejelte vissza a labdát a rövidbe. (1-0) Félóra elteltével váratlan cserére szánta el magát Klausz László, hiszen a sérülés nyomait a laikus szem számára nem mutató Szántai Levente helyett beküldte a kapuba Molnár F. Tamást. A hálóőr ezzel először állhatott a gólvonalra az NB II-es idényben, így pedig tíz perccel később a játéktérről követhette figyelemmel, amintAndorka Péter kiegyenlít, megszerezve ezáltal első gólját a bajnokságban. (1-1) Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert a túloldalon Vladimir Veselinov belépőjét követően Gyarmati II Tibor büntetőt ítélt a Vác javára. A labda mögé Rusvay állt, aki okosan gurított a jobb alsó sarokba a balra vetődő Molnár mellett. (2-1)

 

Fordulás után viszonylag hamar ismét egalizálni tudtak a szegediek, amikor Veselinov oldalról beívelt szabadrúgásánál a keresztbe bemozgó Germán Tamás megzavarta Czirjéket, így a játékszer akadálytalanul vágódhatott a kapu hosszú oldalába. (2-2) Innentől egy picit leült a mérkőzés, már ami a helyzeteket illeti, a csapatok sokáig csak mezőnyben gyűrték egymást. Ez ugyanakkor csak átmeneti állapotnak bizonyult, hiszen a 75. percben már ismét a Pest megyeieknél volt az előny. Obot a tizenhatoson belül vágta fel Sipeki Istvánt, az újfent megadott tizenegyest pedig ismét Rusvay értékesítette magabiztosan. (3-2) Bár a Klausz-legénység a folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott, harmadjára már nem tudta kiegyenlíteni az állást, így pont nélkül távozott Vácról.

 

Germán Tamásék zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el. Az üldözők közül senki sem tudott nyerni, de a Sopron a Szolnok elleni 0-0-ával is megelőzte a 9. helyről ezáltal lecsúszó Szegedet. Május 8-án a Balmazújváros látogat majd a gyulai Grosics Akadémiára.

 

Klausz László: “Vért izzadva küzdöttünk az egyenlítésekért, miközben mind a három kapott gólunkat sajnálatos egyéni hibák előzték meg. Kicsit görcsös is volt a játékunk, de a hozzáállásban voltak pozitív változások az elmúlt hétvégéhez képest.”

 

Vác FC – Szeged 2011-Grosics Akadémia 3-2 (2-1)

Vác, Ligeti Stadion, 150 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor •(Szécsényi István, Szalai Balázs).

Vác: Czirjék – Hegedűs, Görgényi, Dlusztus, Tányéros, Tóth Ge., Tóth Barnabás, Rusvay (Rása 85′), Sipeki, Zsolnai (Magos 76′), Tóth Barna (Kószás 59′). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Szeged: Szántai (Molnár 30′) – Áchim, Tóth Gá., Farkas, Zabari, Obot, Oláh (Zelenyánszki 82′), Veselinov (Zádori 54′), Király, Germán, Andorka. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők: Tóth Ge. (18′), Rusvay (43′ – tizenegyesből, 75′ – tizenegyesből), ill. Andorka (40′), Veselinov (53′).

Sárga lap: Hegedűs (83′), Magos (90+1′), ill. Zabari (10′), Obot (74′), Germán (81′).

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC