nb1.hu

Vasas: lehetséges forgatókönyvek a folytatásra

Az edzések menetén is változtatnának.

A Vasas Szurkolói Klub interjút készített Nagy Miklóssal, a Vasas FC sportigazgatójával. Többek között szóba kerültek a lehetséges forgatókönyvek a bajnokság folytatására, valamint az, hogy miképp kell megváltoznia az edzéseknek.
 
Nagy Miklós elmondta, hogy sok elképzelésről lehetett olvasni a napokban, hogy mi lehetne a megoldás a bajnokság befejezésére játék nélkül. A Vasasnál azonban játszani szeretnének, ezért ilyen szempontból vizsgálják a helyzetet. Még nincs konkrétan tervezhető időbeli támpont, senki sem tudja megmondani, mikor ér Magyarországon a válság olyan szakaszba, amikor már a bajnokságok újraindulásáról lehessen beszélni. Ennek ellenére nem ülnek ölbe tett kézzel Nagy Miklósék, folyamatosan dolgoznak a jövőbeni sikerekért.
 
9 mérkőzés van még hátra a az NB II-ből a Vasasnak, illetve egy pihenőnap a Balmazújváros kizárása miatt. Ha ezt veszik alapul és feltételezik, hogy 72 óránként lehet meccset rendezni, akkor erőltetett menetben egy hónap alatt le lehet játszani a fennmaradó találkozókat. Arról, hogy mikorra kellene befejezni a bajnokságot, Nagy Miklós ezt mondta el a Vasas Szurkolói Klubnak:
 
,,Számoljunk megint a legrosszabb forgatókönyvvel és tegyük fel, hogy legkésőbb július közepére be kell fejeződni a küzdelmeknek. Innen visszaszámoljuk az egy hónapot, ami június közepén kezdődő bajnoki folytatást jelentene. Természetesen a játékosok egyből nem mehetnek a nappalijukból a pályára, így számolnunk kell a felkészülés hosszával is. A csapatszintű edzésekre 3 hét minimálisan szükséges. A magyar futballban a 3-4 hetes felkészülés extra rövidnek számít. Az idei téli felkészülésünkre rendhagyó módon egyébként pont 4 hét állt rendelkezésünkre. Ami bár nem volt optimálisan elegendő, de ennyi idő alatt is fel tudtunk készülni, javaslom ezért ezzel számoljunk tovább. Azaz, ha a július közepi befejezéshez június közepétől kell versenyezni, akkor május 3.-4. hetében legkésőbb el kell kezdeni a csapatszintű edzéseket."
 
A napokban már vizsgálják a gyakorlati lehetőségét annak, hogy a játékosok ne csak egyénileg, hanem kis csoportokban a pályán, edzői felügyelet mellett készülhessenek. Erre akár egy héten belül sor kerülhet, de a legfontosabb továbbra is az egészség. Ha el is kezdik a munkát, csak olyan megoldások jöhetnek szóba, ahol semmilyen fizikai kontakt nincs. Még ez is távol áll a megszokott edzésmunkától, de még mindig közelebb van a focihoz, mint az egyszerű futás. Ezt a gondolatmenetet így zárta:
 
,,Meglátjuk, hogy a gyakorlatba át lehet e ültetni az elképzeléseket. Mert hangsúlyozom, hogy az egészség a legfontosabb. Azonban amit a jelenlegi lehetőségek engednek, mindent megteszünk, hogy felkészülten várjuk a folytatást, miközben nagyon várjuk a pozitív híreket arra vonatkozóan, hogy visszatérhet az élet a rendes kerékvágásba."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC