nb1.hu

Vasas-Haladás balhé: megszólalt a Vasas is

Lezárult az ügy: FRISSÍTVE!

Mint helyszíni riportban beszámoltunk róla, hatalmas meccset játszott egymás ellen vasárnap délután az Illovszky Rudolf Stadionban a forduló előtt második Vasas és az akkor még listavezető Haladás. A remek hangulatban megrendezett találkozót végül a több, mint egy órát emberhátrányban játszó angyalföldiek nyerték meg 1-0-ra.
 
Ma délelőtt arról adtunk jelentést: hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottságához fordul a Haladás, ugyanis az egyik angyalföldi futballista Horváth Rajmund felé köpött a vasárnapi meccsen. Az elkövető a vasiak szerint Pátkai Máté volt, aki lerántotta a szombathelyiek fiatal játékosát, majd a földön fekvő futballista irányába köpött, amiről videófelvétel is készült. Séllei Árpád, a szombathelyiek ügyvezetője nem hagyta annyiban az ügyet, így nyilatkozott a Nemzeti Sportnak:
 
„Egyelőre annyit tudtunk tenni, hogy a videó elküldésével kértük az MLSZ-t, vizsgálják meg az ügyet, mert nem hiszem, hogy normális dolog, ha valaki előbb két kézzel leránt valakit, majd szándékosan leköpi. Ezt valaki büntetlenül megteheti? Maradjunk annyiban, ez nem elfogadható, de az sem, ahogy a hazai játékosok a kiállítás után viselkedtek velünk. Fiatal csapatunk van, tele utánpótlás-válogatottakkal, így például Horváth Rajmund, Tóth Milán, Mocsi Attila, Kállai Kevin, Tóth-Gábor Kristóf, Pataki Márk vagy Szijjártó Ármin. Nekik nem feltétlenül ilyen viselkedést kellene látniuk például a huszonháromszoros válogatottól, akinek a neve mellett háromszázharmincöt NB I-es meccs áll. Mert rendben, a tét óriási volt, győzelmükkel megelőztek minket a tabellán, de van egy határ, amit nem szabad átlépni.”
 
 

 
A Vasas nemrég közleményt jelentetett meg, íme:
 
„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága az alábbi határozatokat hozta meg: az érintett találkozó 27. percében Iyinbor Patrickot, a 93. percben pedig Litauszki Róbertet állította ki Vad II. István játékvezető, így mindkét játékos 2-2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésen való részvételtől lett eltiltva. A fent említett labdarúgókon kívül más játékosunkkal szemben nem indult fegyelmi eljárás."
 
FRISSÍTÉS: 19.57
 
Pátkai Mátéval szemben viszont nem folytattak le fegyelmi eljárást, mivel a Fegyelmi Bizottság indoklása szerint a tévéfelvételek és videók alapján  nem lehetett hitelt èrdemlően  bizonyítani,  hogy a játékos Horváth Rajmund felé köpött.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC