nb1.hu

Szeged: Fehér Miklósról is beszélt Janiero az ETO elleni siker után

Különleges hely a portugál tréner számára Győr.

Megszerezte idei első győzelmét a Szeged, az elmúlt három meccsen kivétel nélkül döntetlent játszottak. Tévés meccsen vittel el a 3 pontot Győrből a Szeged, mint megírtuk, a Rába-partiak szurkolói nem viselték túl jól a vereséget.
 

ETO: pályára dobálták a szurkolók a bérleteiket – kép

Egyre távolabb az NB I-es szereplés. Gödörbe került az ETO FC Győr együttese. A Rába-parti alakulat a legutóbbi 3 játéknapon csupán 1 pontot szerzett. Kondás Elemér legénysége az előző fordulóban a Szegedet fogadta, a mérkőzést az M4 Sport is közvetítette. A Tisza-partiak az 58. percben Kóródi duplájával már 2-0-ra vezettek.

 
Nagyjából egy óra játék után már 2-0-ra vezettek a vendégek, Kóródi duplájának köszönhetően. Nem sokkal később Horváth még szépíteni tudott egy tizenegyesből, azonban Vankó 90. percben lőtt gólja állította be az 3-1-es végeredményt.
 
A meccs után elégedettségének adott hangot Joao Janeiro a Szeged trénere, majd elmesélte hogyan érintette fiatal felnőttként Portugáliában az ETO egykori kiválóságának, Fehér Miklós halála:
 
„Működött a stratégiánk. Persze, az mindig jó, ha győz a csapat! A játékosok elképesztők voltak, nem csak a mai mérkőzésen, mert az igazság az, hogy keményen és jól dolgoznak már rég óta. A helyzeteink eddig is megvoltak, de ma elkezdett működni valami….talán az összpontosításunk, nem is tudom hogyan fogalmazzam meg., ami kellett a gólszerzéshez.  Ami hiányzott centimétereken, azt ma odatette a csapat lélekben, taktikában, intelligenciában, hitben, akaratban, stratégiában. Nagyon örülök amiatt is, mert a játékosok már nagyon megérdemelték ezt a győzelmet. Köszönet illeti a szurkolóinkat is, akik egész végig biztattak bennünket, ami nagyon sokat jelent számunkra. Nagyon örülök, hogy ilyen jó a kapcsolat a klub és a szurkolók között. Most egy-két óráig élvezzük a sikert, de holnaptól készülünk a következő, hazai mérkőzésünkre, amire szintén nagyon várjuk a szurkolóinkat! Azt szeretnénk, ha négy, öt vagy akár hatezer ember is eljönne vasárnap a Fórumba, ez nagyon fontos nekünk! Győr különleges helyszín, ellenfél volt hiszen fiatal felnőtt voltam Portugáliában, amikor Fehér Miklós tragédiája történt és Ő Győrből érkezett a hazámba. Az ahogyan távozott ebből a világból, mindenkit megérintett, természetesen engem is.”
 
A Szeged ezzel a győzelemmel már 30 pontos, ami jelenleg a 11. helyre elég. A csongrádiak a következő fordulóban egy másik Tisza-parti csapatot, a Szolnokot fogadják hazai pályán.
 
EMLÉKEZTETŐ:
 
ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GA 1–3 (0–1)
Győr, ETO-park, 529 néző. Vezette: Pintér Csaba (Varga Gábor, Kulman Tamás)
ETO: Gyurákovics – Vári, Dvorschák, Gengeliczki (Tömösvári, 89.), Fejes A. – Charizopulos (Vaskeba, 58.), Bagi – Andrics, Kun, Gaál B. (Horváth Z., 58.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Kondás Elemér
SZEGED: Takács J. – Kuti, Tóth G., Deák, Mohl – Oláh G., Zvara – Hudák M. (Andorka, 91.), Germán, Kóródi (Bitó, 92.) – Grumics (Vankó, 68.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Gólszerző: Kóródi (0–1) a 35., Kóródi (0–2) az 58., Horváth Z. (11-esből, 1–2) a 65., Vankó (1–3) a 90. percben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC