nb1.hu

Súlyos vereségbe futott bele az MTK, Spanyolországban készül a DVTK

Visszatérőről számolt be a Haladás.

Az NB II-es csapatok sem tétlenkednek. A feljutásra törő MTK a Dortmund U23-as csapatával játszott edzőmeccset vasárnap, a találkozót a németek 6-0-ra nyerték. A DVTK Spanyolországban hangol a bajnokság folytatására, a Haladás pedig azt jelezte, hogy Vanja Zvekanov súlyos sérülése után már teljes értékű edzésmunkát végez. Cikkünkben összeszedtük ezeket a híreket.
 
A harmadik helyen álló MTK beszámolója:
 
"Első ellenfelünk a törökországi edzőtáborban a Borussia Dortmund U23-as együttese volt, rögtön az érkezés másnapján. Ellenfelünk a német harmadik ligában szerepel, csapatukban öt, legalább 1 millió euróra "taksált" játékos volt. Az előzetes megállapodás szerint 3×45 perces mérkőzést játszottak a felek, a találkozó pedig nagy iramban kezdődött, amelyen így álltunk fel a kezdő sípszó idején: Rácz – Varju, Szépe, Bobál, Nagy Zs. – Kata, Mezei, Stieber – Zuigeber, Zsóri, Kovács M.
 
Eleinte inkább a németek voltak aktívak, a 21. percben Njinmah kilépett egy jó indítással, a 16-oson belülről lőtt is – Rácz jól zárta a szöget, így a játékos csak a hosszút célozhatta meg, de mellé ment a labda.
 
Ezt követően mi vettük át az irányítást: a 27. percben Stieber átadása után Zsóri került helyzetbe, lőtt is, de mellé ment a labda, majd nem sokkal utána Kovács pörgette le a labdát Stiebernek, aki 18 méterről kapura emelt, de a jobb felső mellett elment a labda.
 
Két veszélyes pontrúgásunk zárta az első 45 percet: előbb Zsóri 17 métetes próbálkozása után a felső sarok mellett ment el a labda, majd Stieber 17 méteres szabadrúgása után a labda szinte "leborotválta" a kapufát – nem sokon múlt, hogy mi szerezzünk vezetést.
 
0-0-s állásnál, a 46. perctől így folytattuk: Somodi – Miknyóczki, Szépe, Bobál, Nagy Zs – Mezei, Horváth A., Stieber – Kovács M., Németh K., Zuigeber, majd nem sokkal később Asante állt be Nagy Zs. helyére.
 
A 62. percben is mi találhattunk volna be, miután ziccerbe kerültünk: Németh 10 méterről nem tökéletesen találta el a labdát, és a bal sarok mellé lőtt – ez nagy esély volt.
 
A túloldalon jött egy Somodi-bravúr: lábbal védte Pasalic 10 méteres lövését, majd Németh 18 méteres löketét a bal saroknál fogta Lotka.
 
Ezt követően ismét sokat cseréltünk: Kapronczai, Kocsis, Poór, Molnár, Palincsár és Kovácsréti is beállt. 
 
A 73. percben büntetőhöz jutottak a németek, Broschinski nem hibázott, a jobb felsőbe helyezett (1-0). 
 
Ez picit megtörte a mieinket, utána már a Borussia dominált. Bő tíz perccel később Aning villámgyorsan húzott el a szélen, betört középre, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt (2-0) – ezzel az állással zárult a második harmad.
 
A folytatásra több fiatalunk is beállt, így Csenterics, Kaka, Merényi és Barkóczi. Az utolsó 30 percben már a Dortmund dominált, a németek háromszor is betaláltak: Broschinski  két szép egyéni megmozdulás után volt eredményes, közben Suver egy szöglet után fejelt gólt, a 6-0-s végeredményt pedig Bornemann állította be, így ellenfelünk végül magabiztos győzelmet aratott.
 
Folytatás 13-án a Bundesliga II-es FC Magdeburg ellen, a következő napokban az edzések kerülnek majd fókuszba."
 
Az ötödik pozícióban telelő Haladás híre:
 
"A Szombathelyi Haladás nyáron igazolt szerb-magyar középpályása, Vanja Zvekanov súlyos sérülése után immáron teljes értékű edzésmunkát végez.  
 
A korábbi szerb U17-es és U19-es válogatott futballista hazáján kívül futballozott az olasz Genoa U19-es csapatában is – 36 meccsen szerepelt – nyáron Szombathelyre a szerb másodosztályú FK Javor-Matistól érkezett. Zvekanov 39 bajnokin pályára lépett a szerb első osztályban is. A középpályás a Petrzalka elleni felkészülési mérkőzésen debütált a Haladásban, majd eljött július 2.-a, amikor a Kapfenberg elleni idegenbeli meccsen külső bokatörést és szárkapoccsont-törést szenvedett. A bal bokáját megműtötték, a szárkapoccsont-törés miatt pedig gipszet kellett viselnie.  Ez azonban már csak a fájó múlt, a január 3-i felkészülést már a csapattal együtt kezdte a futballista. 
 
– Kedden a csapattal együtt kezdtem el a munkát, mindent megcsinálok, amit a többiek, teljes értékű tréningeket végzek – mondta a 22 éves Zvekanov. – Az első tréning után ugyan kicsit fájt a műtött lábamon az Achillesem, de ez amiatt volt, hogy míg a téli szünet alatt odahaza Szerbiában kemény, addig itt Szombathelyen puha talajon edzettem. Annak örülök, hogy erővel bírom a tréningeket, ez annak is köszönhető, hogy az elmúlt hat hónapban rendesen végigcsináltam a rehabilitációt. A rehabilitációval egyébként pár nappal azelőtt végeztem, ahogy elkezdtük az edzéseket. Néhány gyakorlatot azonban még az edzések mellett is elvégzek. Ugyan a bokámban még bent van a nyári műtát során beépített lemez és hét csavar, ám ezeket a szezon végén Budapesten kiveszik. Ezek semmilyen gondot nem okoznak a játékban. Nincs bennem félsz, amikor kimegyek a pályára, sosem gondolok arra, hogy mi történt velem, nem félek attól, hogy ismét megismétlődhet az akkori eset. Az őszi szezon végén ugyan már egy-két feladatot a csapattal együtt végeztem, de igazából most tértem vissza. Az első edzés fura is volt, de nagyon  jó érzéssel töltött el, hogy a csapattal együtt készülhetek, végre ismét úgy érzem, hogy a Haladáshoz tartozok. Félreértés ne essék, a klub eddig segített a rehabilitációmban, csak éppen az elmúlt hat hónapban egyedül dolgoztam, edzettem – most végre újra csatlakozhattam a többiekhez. Ez nagyon jó érzés. Alig várom, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon.  
 
Michal Hipp ritkán változtat a kezdőcsapaton, így Zvekanovnak nem lesz egyszerű dolga beverekednie magát az együttesbe. 
 
-Tisztában vagyok, hogy nehéz dolgom lesz, a csapat az őszi szezon végére nagyon magára talált, nagyon jól játszott, az utolsó három meccsét megnyerte – mondta Zvekanov. – A középpályása közepén bármelyik poszton számíthat rám a mester, nekem az a dolgom, hogy keményen eddzek és várjak a lehetőségre.  Hogy milyen a munka Hippel? Nagyon közel áll a mentalitása az enyémhez, a szerbhez, a mester is a kemény munkában, a kemény edzésekben hisz. Szerbián kívül futballoztam Olaszországban is, ott is keményen dolgoztunk – és itt is. De ez a fajta munka nekem nagyon tetszik, erre szükségünk is van, hiszen a bajnokságban a kemény meló kifizetődik."
 
A listavezető DVTK beszámolója:
 
"Január 8. és 20. között Spanyolországban edzőtáborozik a DVTK labdarúgó csapata, ahol az edzések mellett erős ellenfelekkel szemben készül fel a Merkantil Bank Liga tavaszi küzdelmeire.
 
Vasárnap reggel negyed hétkor kissé álmosan, de annál nagyobb örömmel találkoztak a keret tagjai a DVTK Stadionban, hogy a bepakolást követően útra kelljenek a Liszt Ferenc Repülőtér érintésével Spanyolországba. A három és fél órás repülőutat követően még egy másfél buszozás vár a srácokra, hogy a szállás elfoglalását követően Kuznyecov Szergej már vasárnap délután átmozgató edzést vezényeljen nekik. 
 
A csapattal tartott a műtét utáni rehabilitációt végző Holdampf Gergő, Eppel Márton viszont betegség miatt  nem tudott elutazni, így 3 kapus és 22 mezőnyjátékos kelt útra."
 
Az utazó keret
Kapusok
Bánhegyi Bogdán
Danilović, Branislav
Senkó Zsombor
 
Mezőnyjátékosok
Bárdos Bence
Bényei Ágoston
Bertus Lajos
Bokros Szilárd
Cseke Benjámin
Csirmaz István
Farkas Dániel
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Illés Bálint
Jurek Gábor
Koman Vladimir
Könyves Norbert
Lőrinczy Attila
Lukács Dániel
Medgyes Sinan
Obounet, Jeremie
Papp Marcell
Radics Márton
Szatmári Csaba
Szűcs Kornél
Viczián Ádám
 
Hiányzó
Eppel Márton – betegség miatt
 
A DVTK programja
2022. december 19., hétfő
Egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján
 
2023. január 2., hétfő
Egészségügyi és fizikai tesztek (DVTK Medical – Fájdalom Ambulancia)
 
2023. január 4., szerda
A csapat felkészülésének kezdete (DVTK Edzőközpont)
 
2023. január 8., vasárnap
Edzőtábor kezdete, indulás Spanyolországba
 
2023. január 13., péntek
??? – DVTK
 
2023. január 16., hétfő
??? – DVTK
 
2023. január 19., csütörtök
??? – DVTK
 
2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból
 
2023. január 25., szerda
DVTK – FC Košice (helyszín és időpont később)
 
A tervek szerint január 29-én folytatódik majd a küzdelem a másodosztályban. 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC