nb1.hu

Rutinos játékost igazolt a Szeged, új edzők a DVTK-nál

A Győr, a Tiszakécske, a Mosonmagyaróvár és a Kazincbarcika is erősített.

A DVTK BEJELENTÉSE:
 
"Egy fiatal, de tapasztalt szerb erőnléti edző és egy fiatal magyar teljesítmény edző csatlakozott a DVTK szakmai stábjához. Jovan Marković az előző idényben a szerb élvonalban dolgozott, míg Dobó László is dolgozott erőnléti edzőként, de Diósgyőrben teljesítmény edző lesz.
 
Jovan Marković az Újvidéki Egyetem Sport- és Testnevelési Karán szerzett edzői és tanári diplomát. Pályakezdőként tekvandósokkal kezdett dolgozni 2011-ben, majd ezzel párhuzamosan egy futballiskola munkájába is bekapcsolódott erőnléti edzőként. 2018-tól egy újvidéki sportközpontban vállalt munkát, ahol nem csak amatőrökkel, hanem a sérülés után visszatérő, valamint a nyári és téli szünetben formájukat tartani akaró profikkal is foglalkoznak. Ebben az időszakban Jovan Marković személyi edzőként többek között az NBA-be is draftolt szerb válogatott kosarassal, Alexandar Cvetković-csal is foglalkozott.
 
A 2021/2022-es idényre Milan Đuričić hívta Kruševacba, ahol az élvonalbeli Napredak szakmai stábjában ő látta el az erőnléti edző feladatát (a másodedző pedig az egykori diósgyőri középső védő, Despot Višković volt).
 
Dobó László a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán szerzett edzői diplomát, majd személyi edzőként dolgozott. A RedZone funkcionális edzőtermet többek között a Pick Szeged kézilabdázói is látogatták rehabiltiációs és prevenciós céllal. Dobó László elsősorban felnőtt és utánpótláskorú labdarúgók egyéni fizikai felkészítésével, illetve rehabilitációjával foglalkozott. Diósgyőrben a Fit4Race program keretében (https://www.fit4race.com/) azért dolgozik, hogy mindenki ki tudja hozni a benne rejlő csúcsteljesítményt.
 
Jovan Marković erőnléti edző és Dobó László teljesítmény edző érkeztével teljessé vált Dragan Vukmir vezetőedző stábja, ahol Szász Ferenc a másodedző, Tuska János foglalkozik a kapusokkal és Póti Krisztián a videoelemző."
 
A SZEGED KÖZLEMÉNYE:
 
"Több poszton is bevethető, rutinos támadó középpályást igazoltunk. Szakály Dénes 287 bajnokin lépett pályára az NB I-ben, 28 gól és 31 gólpassz áll a neve mellett. A korábbi U21-es válogatott játékos megfordult a Kaposvár, a Videoton, a ZTE, a Puskás, a Paks, a Mezőkövesd együttesénél is. Korábban a Videotonnal magyar bajnoki címet is szerzett. Legutóbb éppen az első fordulós ellenfelünknél, az MTK-nál játszott fél évet
 
– Örültem a Szeged megkeresésének, mert a csapatról csak jókat hallottam a volt csapattársaimtól, akik itt játszanak. Ezt most már én is tapasztalom, nagyszerű körülmények közé, remek közösségbe kerültem. Fontos volt, hogy olyan csapatba kerüljek, ahol komoly célokat tűztek ki a csapat elé és az itt Szegeden adott. Szeretnék egy jó szezont teljesíteni, és úgy gondolom, hogy segíteni is tudok abban, hogy ezeket a célokat megvalósítsuk – mondta a szerződés aláírása után Dénes."
 
A GYŐR HÍRE:
 
"Olaszországból érkezik az ETO FC legújabb nyári szerzeménye. Az U21-es válogatott Csinger Márk a másodosztályú SPAL játékosa volt, a következő szezont már a DAC 1904 kölcsönjátékosaként, zöld-fehérben kezdi meg csapatunknál.
 
A 19 éves Csinger Márk Jászboldogházán ismerkedett meg a labdarúgással, ahonnan Zagyvarékasra került. Onnan a szolnoki utánpótlásba vezetett az útja, ahol négy évet töltött el, majd 2019-ben leigazolta az MTK. A jobblábas, jó felépítésű belső védő végig járta a szamárlétrát a korosztályos válogatottakban, ahol olyan teljesítményt nyújtott, hogy felkeltette az olasz Napoli és SPAL figyelmét. Végül az utóbbi klub igazolta le, az Serie B-ben szereplő együttes U17-es csapatában játszott először, majd miután profi szerződést kapott Olaszországban, a legerősebb korosztályos bajnokságban, a Primavera 1-ben szereplő csapathoz került. Most nyáron jött el számára a váltás ideje, a DAC 1904 három évre szerződtette a fiatal játékost, aki egy évig Győrben kölcsönben fog szerepelni. Márk szeretne meghatározó játékossá válni az ETO-ban, és már izgatottan várja, hogy pályára lépjen zöld-fehér mezben.
 
– Nagyszerű érzés, hogy az ETO-ban tudok játszani, hiszen egy nagy múltú együtteshez csatlakozhatok – kezdte Csinger Márk. – Várom már, hogy megtapasztaljam, milyen kihívásokat tartogat a felnőtt futball. Alapemberré szeretnék válni a csapatban, és jó játékkal segíteni az együttest, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokság végén. A keretből Szujó Attilát jól ismerem, vele a válogatottban csapattársak voltunk. Nem lesz ismeretlen számomra Tímár Krisztián mester sem, tisztában vagyok vele, hogy mit vár el, hiszen az U19-es válogatottnál dolgoztunk már együtt. Nagyon várom, hogy bekapcsolódhassak a munkába, és megkezdjem a felkészülést a társakkal.
 
Tímár Krisztián vezetőedző örül, hogy újra együtt dolgozhat Csingerrel.
 
– Csinger Márkot nagyon jók ismerem, az U19-es válogatottban a csapat egyik meghatározó játékosa volt – mondta Tímár Krisztián. – Azóta már az U21-es válogatottban is bemutatkozott és ott is remek teljesítményt nyújtott. Nagyon örülök, hogy sikerült őt megszereznünk, szerintem a magyar futball egyik nagy tehetsége, bízom benne, hogy itt is bizonyítja a felnőtt futballban, hogy nagy potenciál van benne és hosszú távon lehet erőssége az ETO-nak.
 
Jan Van Daele ügyvezető a következő szavakkal üdvözölte a fiatal védőt:
 
– Csinger Márk egy agresszív és fizikálisan erős védő, nagyon jó jellemmel – mondta Jan Van Daele. – Kapitány volt a SPAL ifjúsági csapataiban, és jó teljesítményt nyújtott az U19 Elite round selejtezőin. Márk most megkapja a lehetőséget, hogy professzionális szinten játsszon, és hisszük, hogy az ETO tökéletes hely lesz számára, hogy megtehesse első lépéseit a felnőtt futballban. Szorosan követni fogjuk és sok sikert kívánunk neki zöld-fehérben!"
 
A MOSONMAGYARÓVÁR BEJELENTÉSE:
 
"Újabb játékossal bővült a Credobus Mosonmagyaróvár kerete, hiszen Sajbán Miklós a napokban aláírta szerződését. A korábban sikeres szezonokat futó, igaz a legutóbbi idényben az NB II-ből kieső Budaörs alapembere komoly erősítést jelenthet. Sajbán Miklósnak 185 másodosztályú mérkőzésen 17 gól és 17 gólpassz a mérlege, értéke a transfermarkt szerint 100.000 euró. Sajbán a hatodik új igazolása az MTE-nek."
 
Játékosmozgások a Credobus Mosonmagyaróvárnál
 
Érkezett: Dezamits Dominik (Paks – kölcsönbe), Múcska Viktor (ETO FC Győr), Papp Szilárd (Szolnoki MÁV FC), Sajbán Miklós (Budaörs), Slakta Balázs (Budaörs), Szabó Richárd (Ceglédi VSE)
Az utánpótlásból felkerült: Borsodi Bálint, Buglyó Botond, Gáncs Botond
Távozott: Bénes Krisztián, Bokor Bence (Haladás – kölcsönből vissza), Tóth Martin
 
A TISZAKÉCSKE INTERJÚJA:
 
"Horváth Zoltán (32) rendkívül jó felépítésű, klasszikus erőcsatár, aki július 6-án két éves szerződést írt alá Tiszakécskén, tovább erősítve csapatunkat.
 
Hol futballoztál eddig a pályafutásod során?
 
Nyíregyházán kezdtem el a labdarúgást. Ott nevelkedtem 18 éves koromig. Ezt követően kerültem Kisvárdára, ahol bemutatkozhattam az NB III-ban a felnőttek között. Ezután Cigándon a megyei I. osztályban folytattam, ahol az első évben bajnokságot nyertünk, majd három évig az NB III-ban szerepeltem a csapattal. Az utolsó cigándi szezonomban 24 góllal lettem házi gólkirály. Ezt követően Egerbe, az NB II-be kerültem, ahol megnyertük a bajnokságot, így én is feljutottam a csapattal az NB I-be. Onnan a Debreceni VSC igazolt le, majd három évig Ausztriában futballoztam. 2017-ben igazoltam haza, Kisvárdára az NB II-be. Abban a szezonban harmadikok lettünk a csapattal, majd a következő bajnoki idény után felkerültük az első osztályba. A Kisvárda első NB I-es évében a bennmaradás volt a cél, amit sikerrel abszolváltunk. Én abban a szezonban 9 gólt és 6 gólpasszt jegyeztem. Ezután a Győri ETO-hoz igazoltam, abban az évben kellett félbe szakítani a koronavírus járvány miatt a bajnoki szezont. Visszakerültem Kisvárdára, ahol az NB I-ben a tabella első felében végeztünk a csapattal. Ekkor keresett meg a Diósgyőri VTK és kivásárolt a szerződésemből. A DVTK-nál a feljutás volt a cél, amiről lemaradtunk a Vasas és a Kecskemét mögött. Ezt követően közös megegyezéssel szerződést bontottunk a klubnál.
 
Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?
 
Több csapat is érdeklődött. A Tiszakécskei LC-vel folyamatosan tárgyaltunk, éreztem, hogy komolyan számolnának velem a klubnál. Korábbi csapattársaimtól is érdeklődtem a TLC-ről és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról. Nem szerettem volna kölcsönbe érkezni. Két éves szerződést kötöttünk a Tiszakécskei LC-vel. Úgy gondolom, hogy ide igazolásommal tudok majd segíteni a klubnak a céljai elérésében.
 
Milyenek az első benyomások itt Tiszakécskén?
 
Július 6-án érkeztem meg. Délelőtt aláírtuk a szerződést, a délutáni edzésen pedig már közösen gyakorolhattam a csapattal. Szimpatikus volt mindenki, jó benyomásokat szereztem.
 
Játszottál-e együtt valakivel korábban a TLC jelenlegi keretéből?
 
A jelenlegi keretből nem, de Horváth Adriánnal és Heffler Norberttel igen, akik szintén a Tiszakécskét erősítették.
 
Mire lehet képes véleményed szerint a TLC a következő bajnoki szezonban?
 
Sok jó játékos van a keretben. A klub kimondottan jól igazolt a nyáron. A tabella első felébe várom a csapatot.
 
Ismerted korábban településünket?
 
Amit eddig láttam Tiszakécskéből az alapján elmondhatom, hogy nagyon szép, nyugodt hangulatú település. Minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a munkára koncentrálhassunk. Szeretnék a családommal ide költözni, hiszen feleségemmel van már egy kisgyermekünk és a második baba is hamarosan érkezik."
 
A KAZINCBARCIKA HÍREI:
 
"Csatári Gergő személyében egy fiatal középpályással bővült csapatunk kerete. A tizenkilenc éves játékos a DVTK együttesétől érkezett kölcsönbe Kazincbarcikára.
 
Csatári Gergő a Cigánd és a Kisvárda csapatainál kezdte pályafutását, 2016-ban pedig a DVTK-hoz igazolt. A játékos rendre alapembernek számított a Diósgyőr utánpótlás együtteseinél, majd a 2020/2021-es idényben az NB3 Keleti csoportjában szereplő DVTK II-nél is bemutatkozott, akkor tizenhárom találkozón lépett pályára.  A 2021/2022-es szezonban szerepelt az U19-es csapatnál, huszonkilenc mérkőzésen tizenhárom gólt szerzett a harmadosztályban, pályára lépett a Diósgyőr Kazincbarcika elleni MOL Magyar Kupa találkozóján, illetve a Csákvár ellen az NB2-ben is bemutatkozhatott.
 
Csatári Gergő a 2022/2023-as bajnoki idényt a Kolorcity Kazincbarcika SC-nél tölti kölcsönben."
 
"A tizenkilenc éves középpályás Sztankó Dávid a Nyíregyháza Spartacus FC csapatától érkezett kölcsönbe Kazincbarcikára.
 
Sztankó Dávid a Tarpa SC-nél kezdett futballozni, ahonnan 2017-ben igazolt Nyíregyházára. A játékos ott először az utánpótlás csapatoknál bizonyított, majd lehetőséget kapott az NB2-ben is. Sztankó a 2020/2021-es idényben lépett először pályára a Merkantil Bank Ligában, akkor három mérkőzésen játszott. A tavalyi szezonban a Nyíregyháza megyei bajnoki címet szerző együttesének volt alapembere, valamint tizenhétszer volt a másodosztályban versengő Nyíregyháza Spartacus FC keretének tagja, melyből háromszor kezdett és hétszer állt be csereként.
 
A játékos a 2022/2023-as NB2-es bajnoki idényt kölcsönszerződéssel tölti klubunknál."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC