nb1.hu

Priskin reagált a hosszabbításra, Szombathelyről igazolt a DVTK

Újabb két fiatal az MTK-ban.

AZ ETO FC GYŐR BEJELENTÉSE:
 
“Sikerrel zárultak a két fél közötti tárgyalások, az ETO FC Győr és Priskin Tamás újabb egyéves szerződést kötött egymással. A 63-szoros válogatott támadó szolgálataira így továbbra is számíthat a zöld-fehérek szakmai stábja.
 
– Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk, mert mindenképpen szerettem volna az ETO-ban maradni. Biztos voltam benne, hogy rajtam nem múlik majd az új szerződés létrejötte. Szerencsére a klubnál is pozitívan álltak a lehetőséghez, így boldogan írtam alá a következő bajnoki évre is – kezdte a jelenleg pihenő Priskin Tamás a Kisalföldnek.
A rutinos csatár maradásának egyértelműen örültek a klub szimpatizánsai, hiszen azt várják tőle, hogy újra a tavalyelőtti góllövő cipőjében játszik majd.
 
– A jövőre nézve a legfontosabb, hogy az ETO visszatérjen az őt megillető helyre a magyar labdarúgásban – folytatja a korábbi válogatott játékos.
 
– A klub vezetői ehhez a célhoz vázolták az elképzeléseiket. Ezek nekem is megfeleltek, egyeztek a személyes ambíció- immal, ezért is tudtunk megállapodni. Szeretnék gólokkal és jó játékkal hozzájárulni a csapat eredményességéhez a következő bajnokságban is. Továbbá feladatom lesz, hogy segítsek a fiatal vagy új játékosoknak a beilleszkedésben, hogy minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani.”
 
Lipták Zoltán visszavonulása után Priskin Tamás lett a keret legidősebb játékosa. A 35 éves támadóra csapatkapitányként is nagyobb teher hárul majd.
– Fontos a csapatkohézió, aminek a pályán is meg kell mutatkoznia. Remélem, jó lesz az öltözői légkör, amit meg akarunk őrizni minden mérkőzés után. Nyilván lesznek olyanok, akik többet, mások kevesebbet játszanak majd a keretből, ezt a helyzetet is kezelnünk kell, hogy mindenki a csapat eredményességét tartsa szem előtt. Bizakodva várom a felkészülés kezdetét, bízom benne, hogy az új bajnokságban július végén ott folytatjuk, ahol az előzőben az utolsó öt mérkőzés után abbahagytuk: vagyis jó játékkal és győzelmekkel kezdjük meg a pontgyűjtést” – említi végül a kapitány.
 
A DIÓSGYŐR HÍRE:
 
“Holdampf Gergő Diósgyőrben folytatja a pályafutását. A 27 éves korára már több, mint 200 másodosztályú bajnokin szereplő középpályás a DVTK negyedik nyári érkezője.
– Nem szeretném nagyon szaporítani a szót, tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagy klubba érkeztem, tudom, mik az elvárások, és tudom, hogy mik a célok – nyilatkozta Holdampf Gergő. – Pontosan ezért vagyok itt, az én célom is ugyanez, a következő bajnokságot már az NB I.-ben akarom elkezdeni a Diósgyőrrel.
 
Holdampf Gergő szülővárosában, Sopronban kezdett futballozni, majd játszott a ZTE és az Újpest utánpótlásában, és a német Chemnitz második csapatában is eltöltött egy fél évet. Hazatérve Zalaegerszegen mutatkozott be a felnőttek között, majd Újpest (itt bajnokit nem játszott, a Ligakupában a DVTK ellen debütált 2012-ben), Sopron és Nyíregyháza érintésével a Honvéd színeiben lett élvonalbeli labdarúgó 2018-ban. A legutóbbi három és fél idényt Szombathelyen töltötte.
 
Holdampf Gergőn elvégeztek minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatot, majd aláírta a szerződését, és kedden csatlakozik a közös edzéseket hétfőn megkezdő új társaihoz”.
 
AZ MTK KÖZLEMÉNYE:
 
“Klubunk szerződést hosszabbított Juhász Leventével. A 18 éves Juhász Levente 2017-ben a Goldball csapatától érkezett az MTK Budapesthez és öt szezon alatt összesen 45 alkalommal volt eredményes a különböző korosztályos bajnokságokban, az elmúlt két évben pedig egyaránt bajnoki címet ünnepelhetett az U19-es együttessel. Juhász 2021 augusztusában debütált NB III-as csapatunkban, ahol eddig összesen 11 alkalommal lépett pályára.
Dóra Donát karrierje is fontos állomáshoz érkezett: a 2002-es születésű védő első profi szerződését írta alá a klubbal. 
 
A középhátvéd korábban 4 éven át játszott a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián és ezen időszak alatt három bronzérmet nyert a különböző korosztályokban. Dóra 2020-ban a Szegedi VSE-hez igazolt, mögöttünk álló idényt pedig már a Makó csapatánál töltötte és mindkét helyen alapembernek számított, összesen 62-szer lépett pályára az NB III-ban. A 20 éves bekk 2025 nyaráig tartó szerződést írt alá az MTK Budapesttel és a felkészülést NB III-as csapatunkkal kezdi majd el.”
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC