nb1.hu

Pécs: eldőlt, hol lesz az új stadion

Hivatalos bejelentés.

Pécs délnyugati részén, a Bolgárkertben lesz majd a város új futballstadionja, a már épülő labdarúgó akadémia szomszédságában – számolt be róla az MTI.
 
A baranyai megyeszékhely önkormányzatának közlése alapján a kormányzati finanszírozásban megvalósuló új stadion helyszínéről egyhangú szavazással döntött kedden a pécsi városi közgyűlés népjóléti és sportbizottsága.
 
Hozzátették: az Emberi Erőforrások Minisztérium sportállamtitkárságával kötött korábbi megállapodás alapján az új pécsi stadion építésének előkészítését a végleges kiviteli tervek elkészítéséig az önkormányzati tulajdonban álló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. végzi. Fogarasi Gábor, a bizottság elnöke kiemelte: a bizottság a város főépítésze mellett egyetemi építészeti szakértőt és két pécsi labdarúgó-legendát, Dárdai Pált és Katzirtz Bélát kérte fel az előzetesen szakmai szempontok alapján kiválasztott három potenciális helyszín értékelésére. A közlés szerint mindannyian a Bolgárkertet támogatták az új stadion helyszínéül.
 
A bizottsági döntést követően "folytatódhat a pécsi aréna építésének előkészítése", a PSN Zrt. pedig tájékoztatja a szaktárcát arról, hogy a jóváhagyott terület megvásárlása és a részletes kiviteli tervek előkészítésére mekkora kormányzati forrásra lesz szükség. Ha ez beérkezik a cég számlájára, akkor az új létesítmény kiviteli terveinek előkészítése következik.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC