nb1.hu

Nyolcat rúgott a Vasas, hat gól a Siófok-Soroksáron, nyert a Győr

Kikapott Csankéktól a Budaörs.

 

Több NB II-es csapat is pályára lépett felkészülési mérkőzésen rendeztek szombaton késő délelőtt, valamint kora délután.

 

VASAS

 

"Vasas FC – Monor SE 8-1 (5-0)

felkészülési mérkőzés
2022. január 08., szombat 12:00
Fáy utcai Sportcentrum, műfüves pálya
100 néző

játékvezető: Oláh Gábor (asszisztensek: Kovács Gábor és Vígh-Tarsonyi Gergő)

VASAS FC:
első félidő: Jova – Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. – Hinora, Feczesin, Pekár
második félidő: Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka – Márkvárt, Pátkai, Vida, – Rétyi, Radó Viczián
vezetőedző: Kuttor Attila

MONOR SE: Bozsó – Barthel, Markos, Kocsis, Péntek – Kántor, Szabó, Légrádi (Hegedűs 46.), Puskás (Szőke 46.) – Hulicsár (Kovács 80.), Haragos
megbízott vezetőedző: Halgas István

gólszerzők: Pekár (7., 32.), Szilágyi Sz. ( 27., 29.), Hinora (45.), Viczián (48.), Pátkai (55.), Litauszki (88.) ill. Haragos (83.)

 

Csapatunk idei első felkészülési mérkőzésén ma délben a Fáy utcai műfüves edzőpályán fogadta a Monor SE együttesét. Keretünkből a mai napon sérülés vagy betegség miatt hárman hiányoztak. Varga Donát bokája edzésen sérült meg, míg Bobál Gergely derékfájdalomra panaszkodott, mindkét játékosunk kezeléseken vesz részt. Birtalan Botond COVID-19 utáni visszatérési protokolljához január közepén még szükséges egy speciális vizsgálat, így labdarúgónk is kihagyta a mai összecsapást.

 

Kuttor Attila vezetőedző a Jova – Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Hidi M, Szilágyi Sz. – Hinora, Feczesin, Pekár összeállítású csapattal indított, a monoriaknál a Bozsó – Barthel, Markos, Kocsis, Péntek – Kántor, Szabó, Légrádi, Puskás – Hulicsár, Haragos tizenegy szerepelt kezdőként. A hazai kispadon Uram, Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Márkvárt, Pátkai, Vida, Rétyi, Viczián, Kapornai, Farkas, Sztojka, Radó, Horváth és Molnár ültek, ellenfelünknél Hegedűs, Rácz, Szőke és Kovács vártak bevetésre. Játékosaink a hagyományos piros-kék mezben, míg ellenfelünk fehér-kék-fehér összeállításban lépett pályára, a találkozót a vendégek kezdték. 

 

Már a 3. percben jeleztük, hogy ma kizárólag a nagyobb arányú győzelem az elfogadható végeredmény, ennek megfelelően Pekár óriási lehetősége adta meg az alaphangulatot, ám a labda ekkor még csak a kapufán csattant. 4 perccel később már eredményes volt játékosunk, Berecz labdáját Pekár 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázta (1-0). Támadónk percekkel később növelhette volna előnyünket, de jobb oldali középmagas beadását Bozsó kaparintotta meg. A 16. percben a Monor is próbálkozott, de Jova magabiztos volt. 

 

A 24. percben Silye előtt adódott lehetőség, de bal oldali középre ívelését Bozsó könnyen húzta le a magasból. Percekkel később azonban megszereztük második találatunkat: Hinora futott el a jobb összekötő helyén, majd laposan középre passzolt, érkezett Szilágyi Szabolcs, aki az üres kapuba passzolta a labdát (2-0). Ezek a percek a fiatal játékosé voltak, hiszen két minutummal később Szilágyi becselezte magát a a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (3-0). A 32. percben Szilágyi újra kapura lőtt, de a labda a kapus mellett ment el, amire viszont a hosszú saroknál Pekár remekül érkezett (4-0). 

 

Még az első félidő végén Silye bal oldalról középre passzolta a labdát Bereczhez, aki 16 méterről megcélozta a jobb sarkot, de a monori kapus bravúrral védett. Újra Silye következett: bal oldali beívelését Feczesin fejelte meg 7 méterről, ám a léc alá tartó labdát Bozsó vetődve kiütötte. A szünet előtti utolsó percben azonban megrúgtuk ötödik találatunkat is: Pekár jobb oldali beadását Hinora lőtte el 15 méterről kapásból a jobb alsó sarokba (5-0).

 

A második félidő számos változtatással indult. Csapatunk sort cserélt, a második 45 percre Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka – Márkvárt, Pátkai, Vida, – Rétyi, Radó és Viczián futottak ki, míg a Monornál nem folytatta a játékot Légrádi és Puskás, helyükre Hegedűs és Szőke érkeztek.

 

Nem kellett sokat várni a hatodik gólra: a 48. percben Radó bal oldali beadását Viczián a kapu bal oldalába helyezte (6-0). Az 55. percben tovább növeltük előnyünket: Márkvárt szabadrúgását a 11-es pontnál Pátkai csúsztatta meg, a labda a bal alsó sarokban kötött ki (7-0). A következő percekben Márkvárt, Vida és Sztojka előtt is adódtak lehetőségek, ám helyette a Monor szépített. Nyolcadik találatunkat Litauszki szerezte, beállítva ezzel az idei első végeredményt, Vasas-Monor: 8-1!

 

Míg csapatunk kombinatív, sokpasszos játékkal próbálkozott, addig ellenfelünk a hosszan előre rúgott indításokkal operált. Magabiztosan játszottunk, a mérkőzés egészében fölényben futballoztunk, megérdemelt győzelmet szerezve."

 

GYŐR

 

"Lejátszotta első félkészülési mérkőzését az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Klausz László együttese a harmadosztályú Credobus Mosonmagyaróvár gárdáját fogadta az ETO Park műfüves pályáján, ahol több fiatal játékos is helyet kapott a keretben.

 

ETO FC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (0-1)

Győr, ETO Park. Felkészülési mérkőzés.

ETO FC: 1. félidő: Fadgyas – Szamosi, Bagi, Kiss M., Szalka, Toma, Vernes, Kulcsár, Vitális, Óvári, Priskin. 2. félidő: Pálfi – Kovács K., Tullner, Fodor, Szamosi, Vashkeba, Múcska, Bacsa, Farkas B., Berki, Erdei. Vezetőedző: Klausz László.

Credobus Mosonmagyaróvár: 1. félidő: Heinrich – Horváth K., Czingráber, Debreceni, Deák, Szegő, Végh B., Tóth M., Illés, Popov, Boros. 2. félidő: Reicher – Horváth K., Bokor, Bohner, Deák, Nagy K., Szalka, D’urso, Tóth L., Horváth K., Nagy Z. Vezetőedző: Varga László.

Gsz.: Kovács K. (76’), Múcska (90’) ill. Debreceni (18’).

 

Klausz László vezetőedző több utánpótlás korú játékosnak is helyet adott a keretben, így felforgatott összeállításban kezdett a csapat. A nagy hidegben lejátszott találkozón az első lehetőség a vendégek előtt adódott, a 12. percben Illés cselezte magát helyzetbe, ám hat méteres lövését sikerült blokkolni. Ezután több szép akciót is sikerült vezetni, ekkor az Óvár a kapuja elé szorult, ám lövésig nem sikerült eljutni, sőt, miután felszabadult a vendégek kapuja, meg is szerezték a vezetést. Először Illés lövését még bravúrral védeni tudta Fadgyas, ám az ezután következő szögletből már eredményesek voltak. Boros fejelte vissza a labdát a hosszúról, amire Debreceni érkezett, ő pedig két lépésről a hálóba lőtt 0-1. A 38. percben Priskin veszélyeztetett, húszméteres lövését azonban Heinrich magabiztosan védte. A félidő vége előtt még egy szabadrúgást végezhettünk el kecsegtető helyről, ám Kulcsár a sorfalba bombázott, így vendég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A második félidő első lehetősége csapatunk előtt adódott, amikor Erdei visszagurítását Berki lőtte kapura, a vendég hálóőrnek bravúrral kellett védeni. A 76. percben megszületett az egyenlítés. Múcska adott egy remek indítást Kovács K.-nak, aki a tizenhatoson belül mellel maga elé vette, majd a kifutó kapus fölött a hálóba emelt 1-1. A 85. percben Bokor egy szöglet után kevéssel fejelt a kapunk mellé. Az utolsó percekben két ETO-helyzet alakult ki, amiből egyet sikerült is értékesíteni. Előbb Berki tört be a kapu előterébe, ám ekkor az utolsó védő még menteni tudott, majd egy perccel később Múcska elé pattant egy labda, amit állítás nélkül, tizennyolc méterről a kapuba bombázott, ezzel pedig kialakult a 2-1-es végeredmény. A csapat így győzelemmel kezdte a felkészülési időszakot, és készülhet a jövő heti, Szolnok elleni mérkőzésre."

 

BUDAÖRS

 

"Vereséget szenvedett csapatunk a téli felkészülés első edzőmérkőzésén. Gabala Krisztián együttese a Csank János által irányított Vácot fogadta, a meccset végül a harmadosztályú ellenfél nyerte. A fiúk ennek ellenére nem torpannak meg, folytatják a felkészülést a tavaszi folytatásra, kedden pedig már jön is következő edzőmeccs. Az ellenfél a Szekszárd lesz kedden 13 órától.

 

Felkészülési mérkőzés:
Budaörs – Vác 0-2

Budaörs: Slakta – Fényes, Gyurácz, Zsidai, Galambos, Molnár Cs., Lengyel, Halácsi, Balázs Zs., Kapronczai, Vankó

Csereként pályára lépett: Tímár, Papp, Winkler, Sajbán, Orosz M., Bartos, Borbás B., Jász G.

Vezetőedző: Gabala Krisztián"

 

SIÓFOK-SOROKSÁR – A SOROKSÁR BESZÁMOLÓJA

 

"Egy heti edzés után máris pályára lépett Lipcsei Péter csapata!

 

Ellenfelünk a szintén Merkantil Bank Ligás Siófok volt. Csapatunk a sérülések és betegségek miatt csupán 12 mezőnyjátékost tudott nevezni a mérkőzésre, de így is remek teljesítmény nyújtottak Gyömbér Gáborék! Az első félidőben még a küzdelem dominált, a csapatuk kapui nem forogtak veszélyben. A második játékrészre sokat javult csapatunk teljesítménye és sorra dolgozta ki a helyzeteket, melyekből négyet sikerült értékesíteni. Ellenfelünk 0-2 és 1-4 után még szépített, de a második játékrész alapján megérdemelt győzelmet arattunk!

 

Siófok – Soroksár: 2-4  (0-0)

Soroksár: Major- Ternován, Gengeliczki, Gyömbér, Valencsik- Haris, Hudák- Csernik, Lőrinczy, Korozmán- Lovrencsics

Csereként a szünetben pályára lépett: Kovác, Magyari

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Haris (2), Hudák, Kovác"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC