nb1.hu

Nem kapott licencet az NB II egyik kiesőjelöltje – részletek

Legalábbis egyelőre.

 

AZ MLSZ KÖZLEMÉNYE:

 

"Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2021. április 19-i ülésén elbírálta a 2021/22. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket. A Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbi licenckérelmeket hagyta jóvá.

 

Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:


1. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE FUTBALL ZRT.
2. BFC SIÓFOK SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
3. BSC 1924 FUTBALL KFT.
4. DOROGI FUTBALL SZOLGÁLTATÓ KFT.
5. ETO FUTBALL SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.
6. FC AJKA KFT.
7. FC CSÁKVÁR KFT.
8. KAPOSVÁRI LABDARÚGÓ KFT.
9. KECSKEMÉTI TE 1911 KFT.
10. MTE 1904 KFT.
11. SOROKSÁR SPORT CLUB KFT.
12. ST LŐRINC KFT.
13. SZEGED 2011 SPORTSZOLGÁLTATÓ, LABDARÚGÓ KFT.
14. SZOLNOKI MÁV FOOTBALL CLUB KFT.
15. TISZAKÉCSKEI LABDARÚGÓ CLUB SPORTSZERVEZŐ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.
16. TVE 1887 LABDARÚGÓ KFT.

 

Azon kluboknak, amelyeknek a licenckérelme az április 19-i ülésen nem került jóváhagyásra van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 20–tól április 30-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülése várhatóan 2021. május 6-án kerül megtartásra, ahol azon klubok licenckérelmeiről születik döntés, akik az első ülésen még nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nem lesz lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.


Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani."

 

A listából látható, hogy egyrészt négy NB III-as klub is megkapta a licencet (a Keleti csoportot vezető Tiszakécske, a Közép csoportban jelenleg második Kecskemét, valamint a Nyugati csoportot vezető III. Kerület és a második Mosonmagyaróvár), másrészt a már biztosan kieső DEAC mellett a 19. helyen álló, kiesés ellen küzdő Kazincbarcika egyelőre nem. 

 

Arról már korábban írtunk, hogy a DVSC nemzetközi és NB I-es, míg öt NB II-es klub (Gyirmót, Haladás, Nyíregyháza, Pécs, Vasas) NB I-es licencet is kapott:

 

Két NB I-es csapat egyelőre nem kapott licencet az MLSZ-től – NB1.hu

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC