nb1.hu

NB II-es csapatot erősített meg a Vasas

Hivatalos bejelentés.

 

A VASAS KÖZLEMÉNYE:

 

"A mai nappal újabb két játékossal csökkent a Vasas FC keretének létszáma, Kleisz Márk és Köböl Krisztián már nem csapatunkkal készülnek.

 

Kleisz Márkkal klubunk 2016-ban négy éves szerződést kötött, az akkor 18 esztendős játékos a Vasas Kubala Akadémiáról érkezett a felnőtt csapathoz. Márk az azóta eltelt időszakban összesen 46 alkalommal lépett pályára felnőtt bajnoki vagy kupamérkőzésen: 28 találkozón kezdőként jutott szerephez, 18 meccsen pedig csere volt. A 2017-es U19-es Európa-bajnokság selejtezői során a válogatott keret alapembere volt, Bernd Storck szövetségi kapitány az Oroszország és Andorra elleni mérkőzésekre készülő felnőtt válogatott keretébe is meghívta, 2017 nyarán pedig Oroszország ellen debütált a magyar válogatottban. Márk sajnálatosan több alkalommal sérüléssel, műtéttel bajlódott, elhúzódó rehabilitációja megakadályozta őt abban, hogy visszanyerje régi formáját, ennek ellenére szerződését 2019 márciusában meghosszabbítottuk. Játékosunk tétmérkőzésen utoljára 2020. augusztusában a DVSC elleni bajnoki összecsapáson, majd egy hónappal később a Sényő elleni kupamérkőzésen lépett pályára. Márk közel egy éve nem szerepelt tétmérkőzésen, így a több játéklehetőség érdekében 1 évre kölcsönadtuk a III. Ker. TVE együtteséhez.

 

Kleisz Márk, klubunk kölcsönadott játékosa: – Mindig nagyon nehéz egy új csapathoz igazolni, akkor is, ha csak kölcsönben fogok ott szerepelni. Természetesen örömmel tölt el, hogy segíthetek egy másik együttesnek és az is, hogy szükségük van rám. Ennek ellenére már most vágyom vissza a Vasasba, hiszen több mint hat éve az akadémia és a klub lett az otthonom. Nagyon hosszú ideje vagyok sérült, így szükségem van arra, hogy újra felépítsem magam. Nekem kellenek a játékpercek, a Vasasnak viszont az élvonalban a helye, így kompromisszumot kellett kötnünk. Egyértelmű célom az, hogy minél többet tudjak játszani, újra föl tudjam magam építeni és vissza tudjak kerülni Angyalföldre, ezért mindkét klubnak hálás vagyok.

 

Klubunk 2019-ben leigazolta Köböl Krisztiánt, aki eleinte a Vasas Kubala Akadémia U19-es korosztályában jutott szerephez. Az elmúlt két esztendő során felnőtt bajnoki mérkőzésen összesen 20 alkalommal lépett pályára a tehetséges fiatal játékos, ebből 5 meccsen kezdőként bizonyíthatott, míg 15 találkozón csereként szállt be. Krisztián a tavalyi Merkantil Bank Liga sorozatában kizárólag csereként lépett pályára, a kezdő tizenegyben egyedül a MOL Magyar Kupa MOL Fehérvár FC elleni mérkőzésén szerepelt. Klubunk a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott a játékossal, ám nem szeretnénk végleg elengedni Krisztián kezét, így a labdarúgó visszavásárlási opcióval igazolt a III. Ker. TVE együtteséhez.

 

Köböl Krisztián is megfogalmazta gondolatait a váltással kapcsolatban: – Nagyon sokat kaptam és tanultam a Vasastól, nagyszerű embereket ismerhettem meg. A több játéklehetőség érdekében igazolok el, de a visszavásárlási opciónak köszönhetően vissza tudok térni a csapathoz. Sokat köszönhetek a klubnak, rengeteg élménnyel és tapasztalattal lettem gazdagabb, biztos vagyok benne, hogy ezeket a jövőben kamatoztatni tudom.

Sok sikert kívánunk játékosaink további pályafutásához!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC