nb1.hu

MTK: fiatalokkal az élvonalba

A vezetőedző senkit sem ajánl Rossinak a válogatott keretébe.

 
A tavaly még élvonalbeli MTK egyértelmű célja volt az idei NB II-es idényben, hogy a lehető leggyorsabban visszajusson a legmagasabb osztályba.
 
A nagy múltú klubhoz nyáron csábított, Michael Boris vezetőedzővel ennek megfelelően szerepel az MTK, és meggyőző teljesítményével vezeti is a Merkantil Bank Ligát.
 
Tavasszal viszont egy békéscsabai döntetlen, és egy ajkai vereség is "becsúszott" a listavezetőnél, így a második Budafok már 3 pontra megközelítette Prosseréket, és a tavasszal szárnyaló Vasas is "vérszemet" kapott, így nem várt izgalmakat tartogathat az idényből hátralévő 11 mérkőzés.
 
A fővárosi egylet vezetőedzője, Michael Boris volt a vendége a DIGI Sport napindító műsorának, a Reggeli Startnak, és osztotta meg tapasztalatait csapatával kapcsolatban.
 
Az MTK vezetőedzője, együttese eddigi legjobb meccsének a Magyar Kupa 8. fordulójában a Diósgyőr elleni hazai találkozót említette meg, mikor is a gólnélküli rendes játékidőt követően, Schön Szabolcs hosszabbításban szerzett találatával 1-0-ra győzte le, és ejtette ki az elsőosztályú DVTK csapatát.
 
Bár hangsúlyozta a német szakember, az hogy csapata 120 perc játék után jobbnak bizonyult egy NB I-es csapat ellen, korántsem jelenti azt, hogy már készen állnának az élvonalra, mindenesetre számára, és a szakmai munkáért felelősöknek is jó visszajelzés volt, hogy jó úton járnak a kék-fehérekkel, de naponta javulni kell együttesével, hogy ugyanezt a teljesítményt, vagy akár még jobbat tudjanak hozni a későbbiekben is. 
 
A tréner kiemelte, hogy a rendkívül fontos motivációt is nehezebb fenntartani például egy ajkai vendégszerepléskor, mint egy élvonalbeli együttes elleni kupatalálkozón.
 
Mert bizony, így hogy az egész évben végig az első helyen állnak a fővárosiak, és már mindenki biztos feljutónak könyvelte el a Hungária-körútiakat, könnyen elkényelmeskedhetnek a játékosok, erre különösen oda kell figyelnie a gárda edzőjeként, annak tükrében különösen, hogy tavasszal csökkent a korábbi tetemes előnyük.
 
A német edző kiemelte, hogy rengeteg fiatalt integráltak az együttesbe, az ifjak sok játéklehetőséget kapnak, vannak 17 éves játékosok is csapatában, illetve több U19-es, illetve U21-es válogatott kerettag alkotja a keretet, de önmagában az, hogy valaki fiatal semmilyen előnyt sem jelent az utánpótlás-neveléséről méltán híres klubnál. 
 
A fiataloknak meg kell küzdeni a gárda rutinosabb játékosaival: "Mindenki mindenkivel küzd, ez pedig hosszútávon a csapat javát szolgálja".
 
 

Hármas verseny az NB I-ért, az MTK hisz benne, hogy a fiatalokkal sikerülni fog

Michael Boris, az MTK Budapest vezetőedzője volt Szombathy Pál műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

 
A korábban a magyar U19 és U21-es válogatottat is irányító tréner továbbá elmondta, a fiatalok számára a tapasztalat megszerzése a legfontosabb, ezért ha egy játékosnak a felnőttek közt nincs lehetősége pályára lépni, felkészülési mérkőzéseken kell szerepeltetni.
 
Az MTK hagyományos stílusa jól passzol Boris saját elképzeléseivel, ezért is működhet jól a kölcsönös munka, de a koncentráció nem hagyhat alább:
 
"Jó néhány fontos találkozó vár még ránk, és jó, hogy ekkora az előnyünk, de ettől függetlenül mérkőzésről-mérkőzésre készülünk, és csak a szezon végén szeretnénk ünnepelni.
 
Egyelőre nem az NB I, és a következő szezon van napirenden, hiszen fontos meccsek várnak ránk a másodosztályban, mint például a hétvégi Kazincbarcika elleni meccs, vagy a
Dorog elleni kupavisszavágó, hogy a Vasas elleni bajnokiról ne is beszéljünk".
 
Arra a kérdésre, hogy az MTK számára cél vagy lehetőség a Magyar Kupa, Boris úgy válaszolt, hogy a klub célja egyelőre a Dorog elleni továbbjutás, utána fontos lesz az MK- sorsolása, hiszen ha továbbjutnak a fővárosiak, biztos hogy már elsőosztályú gárdával találkoznak (az MTK az előző körben az NB III-as Dunaújváros csapatán lépett túl, míg a mostani kupaellenfele szintén másodosztályú), de a bajnokság mellett a Magyar Kupa is fontos számukra, és a lehető legmesszebb jutnának.
 
A vezetőedző arra a kérdésre is válaszolt, hogy a jelenlegi MTK-ból tudna-e valakit ajánlani Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitányának figyelmébe, aki később, például a Nemzetek Ligája mérkőzéseken szerepelhetne a válogatottban, Boris így válaszolt:
 
"Nem tudok senkit sem ajánlani neki, Marco Rossi elképesztően jó munkát végez, nagyon sok magyar mérkőzést megnéz, rengeteg elsőosztályú találkozót, sőt külföldieket szintúgy, teljesen képben van. A jövőben viszont van potenciál az MTK-játékosaiban"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC