nb1.hu

Mélyül a gödör: újabb csapás érte a Győrt

A hétvégi bajnoki sem a tervek szerint sikerült.

Az nb2.hu is kiemelten foglalkozott a győri eseményekkel az előző héten. Mányi József a napokban jelentette be, hogy a város nem támogatja tovább az ETO-t. A tulajdonos azt is elmondta, hogy a polgármester azt szeretné, ha Hannich Péter szerepet vállalna a csapatnál. Hannich valószínűleg sportigazgató lenne, Szepessy László pedig vezetőedzőként dolgozna a klubnál. 
 

Brutális változások jönnek a Győrnél – elzárják a pénzcsapot

Kondás mehet, új edzők és sportigazgató neve a kalapban. A tulajdonos eladná a klubot. Nem éppen legkönnyebb napjait éli a Győri ETO FC. A klub az NB II elmúlt négy fordulójában három vereséget is elszenvedett, aminek köszönhetően visszacsúsztak a tabella 6.

Mányi szavai kisebb lavinát indítottak el, Dr. Dézsi Csaba András a következő véleményt fogalmazta meg a Facebookon:
 
"Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket" – írta a Facebookon a városvezető. Nem kellett sokáig várni Mányi válaszára, aki egy közleményben bejelentette, hogy távozik az ETO-tól.
 
Ilyen események közepette vívta meg a Rába-parti alakulat a hétvégén a bajnokiját. Nem lenne meglepő, ha Kondás Elemér a Szolnok ellen utoljára ült volna a győri kispadon. A csapat nem tudta legyőzni a szolnokiakat, a vendégek Földi Marcell találatával 1-0-ra győzedelmeskedtek. Földi egy jobb oldalról érkező beadás után szabadon fejelhetett Horváth kapujába. A szünetben kettőt is cserélt Kondás: Múcska és Simon András lépett pályára. A második játékrészben aktívabban támadott az ETO, de a gólszerzés nem jött össze.
 

ETO: megszólalt a tulajdonos

ÍME MÁNYI JÓZSEF KÖZLEMÉNYE: ,,Ha a város vezetése úgy ítéli meg, hogy az ETO sikereinek én vagyok a legnagyobb gátja, akkor én azt tudomásul veszem. 2017-ben jöttem az ETO-hoz, amikor is egy csődtömeget vettem át, és óriási kihívás volt ezt rendbe tenni.

A hajrában Fejes sérülése tetézte a győri gondokat. A védő egy rossz mozdulatot követően maradt lent a földön, és nem tudta folytatni a játékot – számol be az ETO weboldala. Mivel ekkor már mindegyik cserelehetőségét kihasználta Kondás, 10 emberrel fejezte be a meccset a Győr. 
 
Kondás a mérkőzés után elmondta, a jelenlegi feszült szituációban nincsenek könnyű a játékosai.
 
"A mérkőzés elején görcsösen futballoztunk, szünet után már veszélyesebbek voltunk a kapura, de a helyzeteink kimaradtak. Kevés gólt szerzünk, de egy mérkőzés kivételével mindegyiken kapunk, és ez szomorú. Jelen feszült helyzetben nem egyszerű dolgozni, ez a játékosokon is látszik, nyugodtság kellene a fejekbe is" – fogalmazott az ősszel még a DEAC-ot irányító szakember
 
A korábban komoly terveket szövögető ETO jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton, az alakulat a legutóbbi három meccsét elbukta. Javítani szombaton a Csákvár ellen lehetne, persze az is nagy kérdés lesz, hogy ki fogja ekkor már a csapatot irányítani…
 
ETO FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC 0–1 (0–1)
Győr, ETO-park, 825 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Ország Péter)
ETO: Horváth T. – Kovács K., Gengeliczki, Vári, Fejes A. – Kiss M., Simon Á. – Lovrencsics B. (Simon A., a szünetben), Kun B. (Múcska, a szünetben), Bagi (Andrics, 58.) – Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Csirmaz, Papp Sz., Kovács O., Tamás L., Kotula (Kurdics, 80.) – Albert Á. (Szabó P., 67.), Tisza K., Földi M. – Novák Cs., Rokszin (Bárdos, 80.) Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző: Földi M. (0–1) a 34. percben
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC