nb1.hu

Lengyelországból is üzentek a Vasas vezető szurkolói csoportjának

Ma ünneplik a 15. születésnapjukat.

Ma ünnepli 15. születésnapját az Armata Rossoblu, a Vasas vezető, szervezett szurkolói csoportja.
 
Igen nehéz időkben alakult meg a csoport, akkor, amikor az angyalföldiek kudarcai, átmeneti megszűnése, illetve a kilátástalanság miatt majdnem teljesen felbomlott a lelátói élet az Illovszky Rudolf Stadionban.
 
Ebben az évben szűnt meg gyakorlatilag az Angelland VIP (1997-ben alakult), a Ultra’ Vasas (1996-ban alakult), a frontot gyakorlatilag csak az 1993-ban életre hívott Tripolice Force és a fiatalabbakat magában foglaló Blood Reds csoportok alkották.
 
Ekkor volt 8 éve, hogy megszüntette magát az a Vasas Pirates csoport, melynek tagjai elsősorban a kispestiekkel és a debreceniekkel vívtak kőkemény csatákat a Blood Reds, és az Angelland VIP tagjainak a segítségével, akikkel gyakorlatilag egy nagyobb szekciót alkottak életkoraiknál fogva, míg a legendás Tripolice Force csoport a kétezres évek elején megfontoltabban tevékenykedett. A Blood Reds és a Tripolice Force külön elismerést érdemel, hogy a csoportok gyakorlatilag a még mindig léteznek.
 
 

(null)

(null)

 
2006 januárjában azonban a fiatalok összefogtak, új csoportot hívtak életre, és mivel még mindig igen aktívak és abszolút a lelátó urai Angyalföldön, nyugodtan kijelenthetjük, minden idők vezető angyalföldi csoportjává nőtte ki magát a közösségük. Belőlük vált ki egyébként az abszolút huligán vonalat képviselő Fighters csoport is.
 
Az Armata tagjai közül jó néhányan barátságot ápolnak újpestiekkel (a Vasas és az Újpest fanatikusok barátsága több évtizedes már, de a kilencvenes években nem egyszer előfordult, hogy a debreceniek ellen a lilák mellett fradisták is az angyalföldiek oldalán harcoltak), a győriekkel és a békéscsabaiakkal, Lengyelországban (gyakorlatilag minden magára valamit is adó magyar bandának van testvérszervezete Lengyelországban), az Ostrovia fanatikusaival ápolnak kiemelkedő barátságot, a felek oda és vissza szokták meglátogatni egymást, minden földi jóval kecsegtetve a vendégeknek, amit csak el lehet képzelni.
 
 

 
A cikkben felsorolt szervezett, angyalföldi csoportokkal kapcsolatban az a legdurvább, hogy a létezéseik óta imádott klubjuk pont semmit nem nyert meg, ellenben nem egyszer kieséssel okozott fájdalmas pillanatokat (a régebbieknek átmeneti megszűnéssel is) azoknak, akik a kudarcokat nem érdemlik meg.
 
Az Armata tagjai, ugyanúgy, mint gyakorlatilag az összes magyar szervezett szurkolói csoport, adományokkal segítette a rászorulókat és az egészségügyi személyzetet a koronavírus-járvány idején, de ugyanígy támogatják a Szurkolók az Állatkínzás elleni csoportot is.
 
 

(null)

(null)

 
A Vasas összes hazai és idegenbeli mérkőzésén képviseltetik magukat, amikre kimehetnek a szurkolók, de edzésen is meglátogatták már a kedvenceiket, hogy a legnehezebb időszakokban is a támogatásukról biztosítsák őket.
 
Hitvallásukban benne van minden, nem kell túlragozni: „Célunk a győzelem, hitünk töretlen!”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC