nb1.hu

Közlekedésről tárgyal a DVTK, ingyenjegyek Szombathelyen

Edzőmeccset játszott a Csákvár.

DVTK
Az elmúlt években a DVTK szurkolói megszokhatták, hogy a hazai mérkőzések napján térítésmentesen utazhatnak a drukkerek az 1-es autóbuszon és az 1-es villamoson a találkozóra szóló érvényes szurkolói jeggyel vagy bérlettel. Idén nyártól ez megváltozott. A DVTK vezetése párbeszédet kezdeményezett az ügyben, de a mai napig nem kapott hivatalos tájékoztatást az illetékesektől.
 
– Mivel számtalan pozitív példát láttunk rá Európában, az új DVTK Stadion átadását követően a DVTK vezetése a szurkolókkal közösen arra kérte a miskolci közlekedési vállalatot, az MVK Zrt.-t, hogy a mérkőzések napján tegyék ingyenessé a közösségi közlekedést a meccsrejáró szurkolók számára és ez évekig működött is – nyilatkozta Tamás Gábor, a DVTK cégvezetője. – Mi is olvastuk a Szurkolói Koordinációs Iroda csütörtöki nyílt levelét, de ebben a kérdésben nem a mi térfelünkön pattog a labda. Az elmúlt hetekben több alkalommal kértük az illetékeseket, hogy hivatalosan is tájékoztassák a klubot arról, hogy a jövőben milyen kedvezmény biztosítható a Diósgyőr szurkolóinak. Felmerült az a kérés is, hogy a kelet-nyugati ingyenes közlekedés mellett hogyan tudnánk akár észak-déli irányban is kiterjeszteni a meccsnapi utazásra szóló kedvezményt. Mivel jelen pillanatig nem kaptunk hivatalos választ, az első két hazai mérkőzés napján sem volt és a vasárnapi PMFC elleni meccs napján sem lesz ingyenes az utazás a mérkőzésre szóló jeggyel, vagy bérlettel. Ennek ellenére folytatjuk a tárgyalásokat és bízunk benne, hogy a népszerű kedvezmény minél hamarabb újra érvénybe lép. Büszkék voltunk rá, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség néhány évvel ez előtt külön is kiemelte a DVTK meccsnapi tevekénységének értékelésekor a városi közlekedési céggel kötött egyedülálló megállapodást. Amint a klubot hivatalosan tájékoztatni fogják, azonnal megosztjuk azt a szurkolóinkkal – zárta a cégvezető.
 
HALADÁS
Az őszi szezon nyolc hazai bajnoki mérkőzésére összesen 800 jegyet ajánlott fel a Markusovszky Kórház dolgozói számára a Szombathelyi Haladás vezetése.
 
Dr. Hende Csaba, Vas megye országgyűlési képviselőjének, az országgyűlés alelnökének kezdeményezésére a Szombathelyi Haladás vezetése összesen 800 jegyet – mérkőzésenként 100 darabot – ajánlott fel a csapat nyolc őszi hazai mérkőzésre a szombathelyi Markusovszky Kórház dolgozói részére.
 
Dr. Hende Csaba és a klub ezzel (is) szeretné megköszönni, meghálálni az egészségügyben dolgozók kitartó, lelkiismeretes munkáját – különösen azt az elképesztő munkát, amit a koronavírus-járvány idején nyújtottak. Az első 100 darab, a vasárnap 19 órakor kezdődő Szombathelyi Haladás-Szeged Csanád-Grosics Akadémia bajnokira szóló jegyet péntek délelőtt adta át a kórházban Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója dr. Nagy Lajosnak, a Markusovszky Kórház főigazgatójának. Az eseményen Gál Sándor, a Haladás Sportkomplexum ügyvezető igazgatója és Gőbl Gábor, a Haladás klubmenedzsere is részt vett.
 
A Haladás népszerűségére jellemző, hogy a kórház dolgozói részéről a vasárnapi bajnokira egy óra alatt 250 jegyigénylés érkezett. Séllei Árpád ezért úgy döntött, hogy kiegészíti az egy meccsre szóló keretet és mind a 250 egészségügyi dolgozó kilátogathat a mérkőzésre. A belépőket már át is adta dr. Nagy Lajos számára.
 
– Nagyon hálásak vagyunk dr. Hende Csabának, hogy immár sokadszor segít a Markusovszky kórházon – mondta dr. Nagy Lajos. – Örömmel vettük a klub felajánlását. Elsőre nem tudtuk mekkora érdeklődés övezi a mérkőzést – de ahogy látjuk, óriási. Ahogy időm engedi, én is mindig kijárok a Haladás meccseire, és bizony nagyon szeretném, ha ott szerepelne a csapat, ahol a helye van és ahol évtizedekig is volt: az első osztályban. 
 
– Nagy örömmel vettük Dr. Hende Csaba megkeresését, hogy az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkája után kicsit talán tudunk nekik mi is segíteni – jelezte Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Az egészségügyben dolgozók a covid miatt elképesztő terhelés alatt dolgoztak, óriási elismerés illeti a munkájukat. A Haladás igyekszik a társadalmi felelősségvállalásának eleget tenni, ennek most első lépéseként a kórházat kerestük meg – köszönjük Dr. Hende Csabának a megkeresést, a projekt elindítását. Nagyon remélem, hogy a Haladás tud olyan szórakozást nyújtani, hogy a dolgozók kicsit elfeledkeznek a mindennapi gondokról. És a győztes meccsek mindenkit jó kedvre derítenek. Szeretettel várjuk tehát az egészségügyi dolgozókat a Haladás-mérkőzésein!
 
CSÁKVÁR
Mivel a hétvégi, Szolnok elleni bajnoki mérkőzésünk elmarad, hogy ne essünk ki a ritmusból, felkészülési találkozót szervezett szakmai stábunk mára.
 
– Az NB I-es, NB II-es csapatok alapból kiestek, hiszen ők pályára lépnek a hét végén, az alacsonyabb osztályú együtteseknél viszont bajnoki szünet van szombaton és vasárnap – felelte érdeklődésünkre vezetőedzőnk, Mónos Tamás. – A Mol Fehérvár II-vel sikerült megállapodnunk, így ma délelőtt Székesfehérváron, zárt kapus meccsen léptünk pályára. Ezúttal több hiányzónk volt: Auerbach Martin vasárnaptól tíz napig az U21-es válogatottnál lesz, így csak a kispadra ült le, Ominger Gergőt és Kalmár Benedeket elengedtem az egyetemi beiratkozásra, míg Körmendi Kevin, Vaskó Tamás, Hosszú Zétény és a térdműtét után felépülő Kártik Bálint a jövő héttől kapcsolódik be a közös munkába. A jövő heti bajnoki szünetre is szerveztünk felkészülési meccset, akkor a Soroksárral találkoztunk a fővárosban.
 
Mol Fehérvár II-Aqvital FC Csákvár 2-3 (2-2)
 
Székesfehérvár, zárt kapuk
 
Aqvital: Zelizi – Csirmaz, Tányéros, Dulló, Bencz – Torvund (László), Mészáros D., Magyar Zs. (Bakos), Baracskai – Mim, Takács T. (Murai)
 
Gólszerzőink: Takács T., Magyar Zs., Mészáros D.
 
A jól felkészített ellenféllel szemben tökéletes alkalom nyílt meccs szituációban gyakorloni azokat a taktikai variációkat, melyeket az edzéseken próbálnak elsajátítani játékosaink.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC