nb1.hu

Kaposvári örömmámor: Waltner így gratulált a játékosainak

Rövid és tömör értékelés.

Dorogi FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–5 (1–3)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 700 néző. V.: Kovács J. (Bertalan, Horváth Z.).
Dorog: Vajda G. – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Fodor Á. – Nagyházi (Hegedűs M., 76. p.), Lénárt, Vígh Á. (Barna G., 80. p.), Papp M. (Beke P., 61. p.) – Faragó, Paudits. Vezetőedző: Balogh Pál.
Kaposvári Rákóczi FC: Bonnyai – Vachtler, Ur, Fodor M., Nagy J. – Godzsajev-Telmán (Zsiga E., 61. p.) – Nagy R., Szakály A., Nagy K., Bíró D. (Tömösvári, 43.p.) – Ádám M. (Rajczi, 78. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerzők: Paudits (20. és a 65. p. – az elsőt 11-esből), illetve Nagy R. (1. p. – 11-esből), Vachtler (21. p.), Nagy K. (40. p.), Ádám M. (75. p.), Rajczi (92. p.).
 
 
A Zalaegerszeg mellett a Kaposvár jutott fel az élvonalba. A Rákóczinak egy pont is elég lett volna az üdvösséghez a Dorog otthonában, de Waltner Róbert csapata gólgazdag mérkőzésen diadalmaskodott. Már az első percben megszerezték a vezetést a vendégek, Nagy Richárd egy büntetőt váltott gólra. A 20. percben újabb büntetőt ítélt a játékvezető, ezúttal Paudits lába nem remegett meg. 1-1 nem sokáig állt az eredményjelzőn, hiszen Vachtler fejese a dorogi kapuban kötött ki. Az első félidőben még Nagy Krisztián is feliratkozott a gólszerzők listájára.
 

A térfélcsere után Paudits újra beköszönt, majd a folytatásban Ádám Martin és Rajczi Péter is ünnepelhetett, így a Kaposvár magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A Somogy megyei együttes öt év után játszhat újra az NB I-ben. Érdekesség, hogy a csapat nemrég megjárta a megyei első osztályt is.
 
Waltner Róbert vezetőedző a dorogi találkozó után tömören értékelte csapata osztályváltását. A tréner szerint megérdemelten jutottak fel, hiszen jó teljesítményt nyújtottak a bajnokságban.
 
"Megérdemeltük a feljutást, hiszen 37 fordulón keresztül nyújtottunk jó teljesítményt. Büszke vagyok a játékosokra, megérdemlik, hogy önfeledten ünnepeljenek!" – fogalmazott Waltner. 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC