nb1.hu

Így számolt be a Szpari Mátyus búcsúmeccséről

Nyíregyháza – Ez a találkozó volt az edző utolsó fellépése.

A 14. fordulóban a Szpari a Puskás Akadémiát fogadta. Mindkét csapat számára csak a győzelem volt elfogadható, így komoly tétje volt a mérkőzésnek, amelyet a vendégek nyertek meg 2-0-ra.

 

„A folyamatos eső miatt alaposan elázott a pálya, de a kezdésre kisütött a nap. A Szpari kezdett aktívabban, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani az első percekben. Az első védést Hermány Bence mutatta be, Lencse lépett ki a jobb oldalon, de szépen zárta a rövid sarkot a kapus. Kontrákra játszott a Puskás, de a 10. percben Pölöskey szerezhetett volna gólt, de a kapuból kilépő Hegedűs elrúgta a labdát. A másik oldalon Molnár került nagy helyzetbe, de nyolc méterről mellé lőtt. A 21. percben megszerezte a vezetést a Puskás, egy elveszített labda után Tóth lőtt 16 méterről a kapuba, 0-1. Gyorsan egyenlíthetett volna a Nyíregyháza, egy szép játék után Harsányi kapott jó labdát a bal oldalon, de az oldalhálóba lőtt. A 32. percben Farkas ment el a bal oldalon, beadása után Pölöskey elől mentett Hegedűs. Újabb lehetőség, Harsányi fejese után Pölöskey maradt le középen. A másik kapu előtt Lencse lépett ki lesgyanús helyzetben, de mellé lőtt. Az első félidőben az eredmény nem változott, vezettek a vendégek.

 

 

A második játékrészben a Szpari előtt adódott az első lehetőség, de Farkas szabadrúgása után a sorfalról kipattant a labda. A 48. percben Lencse kapott jó labdát de sikerült menteni, majd Vanczák a kapuba talált ugyan, de lesen állt. Az 57. percben egyenlíthetett volna a Szpari, de Szécsi lövését fogta Hegedűs, majd Pölöskey labdáját is hárította a kapus. A Puskás is gólt szerezhetett volna, de Vanczák fejese után a felső léc mentett. A 63. percben megszerezte második gólját a vendég együttes, egy kontra végén a korábbi nyíregyházi játékos, a csereként beálló Pekár lőtt a kapuba, 0-2. Ez volt a támadó első labdaérintése. A gól után próbált szépíteni a Szpari, de veszélyesek voltak a felcsúti kontrák. A 77. percben egy szép játék után Szécsi lőhetett, de nem találta el jól a labdát. A hajrában Sándor próbálkozott távolról, Hermány fölé tolta a labdát. Az eredmény nem változott, a Szpari elveszítette a találkozót.”

 

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC