nb1.hu

Honvéd: edzőváltás

Edzőt váltott az NB II-ben 11. helyen álló Honvéd.

A Kazincbarcika ellen 1-0-ra elveszített vasárnapi mérkőzés után a klubvezetés és Pinezits Máté vezetőedző egyeztetésének értelmében úgy döntöttek, hogy a szakember távozik a Budapest Honvéd első csapatának éléről, továbbá elhagyja a klubot a nyáron érkezett asszisztensedző, Schimmer Szabolcs.

Pinezits Máté 2020 nyarán csatlakozott a Honvédhoz, három éven keresztül az U19-es csapatot irányította, ahonnan több tehetség is felkerült a nagyokhoz, illetve külföldre igazolt. Emellett a korosztályos együttessel bejutott a legjobb nyolc közé Európa egyik legrangosabb utánpótlás-tornáján, a Viareggio Kupán, valamint bronzérmet szerzett a Puskás-Suzuki-kupán, miközben a pro licences-képzést is elvégezte – írja a honvedfc.hu.

Pinezits Máté nehéz időszakban, az NB I-es kiesést követően vette át a teljesen átalakuló Honvéd vezetését, 13 bajnoki és 1 Magyar Kupa-mérkőzésen irányította az alapoktól újjáépülő társaságot, amelyben összesen 14 U21-es játékos lépett pályára, közülük pedig négyen ebben az idényben debütáltak az első csapatban.

A klub vezetése már dolgozik azon, hogy megtalálja az új szakvezetőt, addig pedig megbízott edzőként Djordje Kamber irányítja a csapatot, akinek munkáját Takács László segíti.

Frissítés – kétszeres magyar bajnok is jelölt a vezetőedzői posztra:

Kispest: kétszeres magyar bajnok is jelölt a vezetőedzői posztra

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC