nb1.hu

Három távozót jelentett be a Dorog, gólvágót igazolt a Barcika

Gálázott a Szeged.

 
A Dorog bejelentése:
 
"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy távozik NB2-es csapatunk keretéből Szabó Lukas, Zabari Dávid és Lőrincz Attila!
 
Távozóink egyike az a Szabó Lukas, aki 2021. januárjában az NB3-as góllövőlista vezetőjeként érkezett Lipótról hozzánk, a nálunk eltöltött másfél szezon alatt 4-szer volt eredményes 35 mérkőzésen, a felek közös megállapodással szüntették meg a játékos szerződését.
 
A 26 éves balhátvéd Zabari Dávid, két teljes szezont töltött klubunk kötelékében, első szezonjában 17-szer, míg a mögöttünk lévő bajnoki kiírásban 9 alkalommal lépett pályára dorogi mezben, amely során 1 gólt szerzett, lejáró szerződését nem hosszabbította meg klubunk.
 
Lőrincz Attila is máshol folytatja pályafutását, középpályásunk egy szezont töltött a Buzánszky Jenő Stadionban, lehetőséget 4-szer a kezdőcsapatban, 14-szer pedig a kispadról beszállva kapott, gólt nem szerzett, lejáró kontraktusa nem került meghosszabbításra."
 
A Kazincbarcika közleménye:
 
"Takács Tamás személyében újabb komoly erősítést jelenthetünk be. A harmincegy éves csatár meggyőző NB1-es és NB2-es rutinnal rendelkezik, így nagy segítségünkre lesz a 2022/2023-as bajnokságban.
 
Takács Tamás tizenhárom évvel ezelőtt, a 2009/2010-es szezonban a Kozármisleny színeiben mutatkozott be az NB2 Nyugati csoportjában, amikor neve mellett az idény végére három gólt jegyeztek. A támadó a 2012/2013-as és 2013/2014-es években a Szigetszentmiklósnál játszott, ahol tizenhárom találatig jutott. A következő szezonban a DVTK színeiben harmincöt meccsen tizenkét góllal segítette a miskolci együttest. 2015-ben a DVSC-hez igazolt, ahol négy bajnoki szezonban volt a keret tagja. A Lokinál eltöltött évei alatt huszonkettő találatot szerzett az NB1-ben. A 2019/2020-as bajnokságban a Mezőkövesd keretét erősítette, majd a másodosztályban szereplő Szeged-Csanád Grosics Akadémiánál játszott fél évet kölcsönben, télen pedig Kazincbarcikára igazolt. Takács a 2020/2021-es idényben tizenkét mérkőzésen lépett pályára csapatunk színeiben, majd kiesésünket követően az Aqvital FC Csákvárnál írt alá. A harmincegy éves csatár a tavalyi idényben klubja alepemberének számított,  a bizalmat tizenhárom találattal hálálta meg, mellyel az NB2 egyik leggólerősebb játékosának számított.
 
Takács Tamás a következőképpen foglalta össze gondolatait visszatérésével kapcsolatban:
 
"Túl vagyok az első napon, tegnap pont került az átigazolásom végére és nagyon örülök, hogy ismét Kazincbarcikán játszhatok. Szeretnék egy sikeres felkészülést, egy jó alapozást zárni. Fél szezont már eltöltöttem itt, így nem új a közeg számomra, azt gondolom, hogy a beilleszekedéssel sem lesz probléma. Több játékossal  játszottam is már együtt pályafutásom alatt, így nagyon gyorsan befogadtak a srácok. Van még jó pár hét a felkészülésből, lesz időnk felkészülni a bajnokságra. A bajnokságban mindent megteszek majd a csapat sikeréért és bízom abban, hogy egy sikeres szezon elé nézünk."
 
A Szeged beszámolója:
 
"A szezon első meccsén 18 percet kellet várni az első gólunkra, Haruna Jammeh szerezte, amit negyedórával később meg is duplázott. Fölényben játszottunk az első félidőben, de ami ennél fontosabb, az első edzőmeccsen már egészen biztatóan mozgott a csapat.
 
A második félidőre egy „új” csapattal jöttünk ki, röviddel a kezdés után egymás után háromszor is betaláltunk, majd a 84. percben a hatodik gólunkat is meglőttük. Ahogy mondani szokás: a foglalkozás elérte célját, a kemény edzések montonitását megtörte egy gólgazdag edzőmeccs.
 
Szombat délelőtt fél 11-kor a Dunaújváros ellen lépünk ismét pályára."
 
Szeged-Csanád GA-HFC 6-0 (2-0)
Szeged-Csanád GA: Molnár-Ódor, Temesvári, Tóth B., Kővári-Kóródi, Micsinai, Gajdos, Könczey, Papp Á-Haruna csere: Vaits, Beronja, Kovács G., Vári, Tóth P., Farkas, Dobos, Pintér, Daru, Bíró vezetőedző: Alexandar Sztevanovics
Gólszerzők: Haruna (2-18. és 33. perc, Bíró (49. perc), Daru (2-51. perc, 53. perc), Farkas (84. perc)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC