nb1.hu

ETO-stadion: nem lehet mindig használni a mosdót

Ezt a létesítményt is felavatta a Vasas, de fel kellene újítani.

2007-ben, a keleti tribün átadásával készült el végleg az ETO stadionja, mely akkoriban az ország legmodernebb sportlétesítményének számított.
 
Az első tétmeccsét az ETO 2007 áprilisában a Vasas ellen játszotta új létesítményében, az angyalföldiek 2-0-ra nyertek. A piros-kékeknek egyébként jól szokott menni a stadionavatókon a zöld-fehérek ellen, hiszen 1974-ben az Üllői úton a Ferencvárost verték 1-0-ra az ottani, második stadion avatómeccsén. 
 
 

Ferencvárosi stadion avató 1974 (ROBERT PARIZON) II.

www.1899.hu

 
De térjünk vissza az ETO létesítményére, amit egyébként a Quaestor építtetett, hiszen akkoriban a cégcsoport mellett a focicsapat is Tarsoly Csaba tulajdona volt.
 
Az arénában jó kis meccseket is rendeztek, voltak benne válogatott találkozók, méghozzá olyannyira, hogy a Magyarország-Bulgária találkozón 2012. február 19-én 14 ezren zsúfolódtak össze az egyébként 15600 fő befogadására alkalmas létesítményben.
 
2013. augusztus 13-án meg full telt ház volt, akkor gálameccsen a Bayern München volt az ellenfél.
 
 

Győri ETO FC – FC Bayern München 1-4

null

 
2019. november 8-án hozott határozatával a Kormány a Győr belterület 2907/4 hrsz. ingatlant (a stadiont) ingyenesen Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonába adta, sportcélú fejlesztés, elsősorban labdarúgás sportág infrastrukturális feltételeinek biztosítása céljára.
 
És ez azért fontos, mert hiába volt 13 éve a legmodernebb stadion Magyarországon a győriek ékszerdoboza, igazából soha nem készült el teljesen, ráadásul most már fel is kellene újítani.
 
„A klubvezetés először nem ilyen és ekkora stadiont képzelt el. Egy egyszintes, teljesen körbezárt lelátójú, nyolc-tízezer férőhelyes stadionban gondolkodtunk, ám mivel akkor másodszor pályázott Magyarország Európa-bajnokság megrendezésére és a többi stadion még csak maketten létezett, a győri is a lehetséges helyszínek közé került. Ennek megfelelően alakultak a tervek és lett kétemeletes a tribün, s maradt akkor még üres a két kapu mögötti terület, hogy be lehessen azt is építeni, ha mi rendezhetjük az EB-t. Terv volt még, hogy a későbbi szállodát egy üvegfolyosó köti majd össze a bevásárlóközponttal, emiatt áll ott az a négy oszlop a pénztáraknál, ám sajnos ez az összekötő végül nem épült meg. Jó hír viszont, hogy a szállodaépület aljába általunk megálmodott diagnosztikai központ ma már működik” – árulta el Klement Tibor a Kisalföldnek, aki akkoriban az ETO ügyvezetője volt.
 
 
 

Győrben az FC Bayern München

null

 
 
De mi a helyzet most, mikorra várható a felújítása. A jelenlegi ETO-vezetés a következő választ adta:
 
„Mi csak üzemeltetők vagyunk, nem a miénk a stadion, így érdemi választ ezzel kapcsolatban nem adhatok, s nem is tudok adni. Erről nyilván a tulajdonos dönthet majd, ám jelenleg is tart a felszámolási eljárás. Üzemeltetőként viszont feladatunk a létesítményben tartott mérkőzések, edzések feltételeinek biztosítása, a meghibásodások elhárítása, kijavítása. Feladatunk többek között még a stadion állagának megóvása, ami szintén jelentős költséggel jár” – mondta Soós Imre jelenlegi ügyvezető.
 
A PROBLÉMÁK
 
Sokan kritizálták például a túl kicsi eredményjelzőt, ami a tervek szerint jóval nagyobb lett volna, sőt forgatható, hogy amikor nincs mérkőzés, az országút felé fordítva reklámtáblaként funkcionáljon.
 
Bár a tribünök második emeletén ülőknek szédületes látványban volt részük, a szurkolók a lelátókra is panaszkodtak.
 
„A stadion kívülről gyönyörű, de belül szélcsatorna. A régiben lehetett korzózni, találkozni a szektorok között a haverokkal. Most még az egy oldalon ülők sem tudnak egy jót beszélgetni, ha a felső vagy az alsó szinten vannak. A nyugati és a keleti lelátórész között nincs átjárás. Arról nem is beszélve, hogy a város felőli lelátón télen nem lehet használni a mosdót. A huszonegyedik században ez nonszensz” – nyilatkozta korábban egy zöld-fehér drukker.
 
Nem készült el a szálloda és jegypénztárak mellé tervezett toronyszerű épület sem, s erről torzóként négy árválkodó oszlop árulkodik – jegyezte meg a Kisalföld.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC