nb1.hu

Elek Ákos a PMFC stábjában, új edző Kozármislenyben, megvan az MTK kerete

Edzőmeccset játszott a Haladás.

 

A PMFC JELENTÉSE:

 

"Korábbi válogatott játékossal erősödik a PMFC szakmai stábja – Elek Ákos tanácsadóként segíti a csapatunkat.

 

Immár klubunk kötelékében dolgozik a 33 esztendős Elek Ákos, aki idén nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól. A korábbi 48-szoros válogatott középpályás tagja volt a Videoton első bajnokcsapatának, kisebb megszakításokkal évekig erősítette a DVTK-t, légióskodott a török Trabzonspornál, a kínai Csangcsun Jatajnál, valamint a kazah FC Kajratnál. Szerepelt a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon, miközben már komoly sportvezetői ambíciói voltak, hiszen fiatalon eltökélté vált a jövőjét illető folytatással kapcsolatban.

 

– Tudatosan készültem a labdarúgás utáni életemre. Már a húszas éveimben megfogalmazódott bennem, hogy a futball után nem az edzősködés, hanem a sportvezetői vonal foglalkoztat – mondta Elek Ákos. – Külföldi klubjaimnál, valamint a magyar válogatottnál is figyeltem a menedzsment működését. Több sportigazgatóval a mai napig tartom a kapcsolatot. A sportág iránti szenvedélyem és motivációm nem múlt el, végül idén nyáron jött el a pillanat, hogy a pályán már nem, sokkal inkább a háttérből szeretnék segíteni, mert nagy ambícióim vannak vezetőként.

 

Elek Ákos örömét fejezte ki, hogy céljai eléréséhez bizalmat és lehetőséget kapott a PMFC-től, amelyet szakmai tanácsakódként segít a továbbiakban.

 

– Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál számítanak rám és kíváncsiak a véleményemre – tekintett előre Elek Ákos – Több beszélgetésen már túlvagyunk tulajdonos úrral, akivel hasonlóak az elképzeléseink a futballról. Végső célom, hogy sportigazgató legyek, amit ugyanolyan tudatosan szeretnék felépíteni, mint tettem azt játékos karrieremmel. Attól még, hogy labdarúgóként elértem valamit, nem jár alanyi jogon a tudás, folyamatosan képezni akarom magam. Az első egy év a tanulásról, valamint a tapasztalatszerzésről szól.

 

Elek Ákost szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes munkát kívánunk neki a PMFC-nél!"

 

A KOZÁRMISLENY JELENTÉSE:

 

"Segédtrénerként Tomin Milán segíti júliustól Tóth László vezetőedző munkáját a HR-Rent Kozármislenynél. Fiatal, mégis jelentős tapasztalattal rendelkező, képzett szakember érkezett egyesületünkhöz.

 

Tomin Milán kisgyermekként kezdte a focit szülőfalujában, Szederkényben. Annyira jól ment neki a játék, hogy rövidesen a PMFC-nél találta magát, ahol évről évre a korosztálya legjobbjai között szerepelt. Serdülőként a magyar U16-os válogatott keretébe is bekerült. Pályafutásának kiteljesedését azonban több térdsérülés nehezítette, majd gátolta meg. Milán így a PMFC II. csapatával az NB III-ban szerepelt, majd visszatért Szederkénybe, ahol a megyei I. osztályban játszott.

 

A sérülések miatt már igen fiatalon edző lett. Szederkényben végigjárta a tréneri szamárlétrát, az egészen kicsiktől a serdülőkön és az ificsapaton át a felnőttekig. 26 évesen már a megyei I. osztályú csapat vezetőedzője lett. Azután a mohácsi utánpótlásba került, ahol évekig a serdülőket edzette. Onnan pedig a PMFC akadémiája következett, ahol két szezonban az U14-es csapat vezetőedzőjeként dolgozott.

 

Családi okok miatt tavaly döntött úgy, hogy civil szakmájában, a mezőgazdaságban szőlészként helyezkedik el, de aközben visszatért korábbi csapatához, a Szederkényhez, ahol újra a felnőttcsapat vezetőedzője lett. Ebben a helyzetben érte a felkérés, hogy legyen az NB II-es HR-Rent Kozármisleny asszisztens edzője.

 

– Pókos Csaba sportszakmai igazgatóval közösen olyan fiatal szakembert kerestünk, aki illik az új vezetőedző habitusához. Fiatal, lendületes, céltudatos és ambiciózus. A sportmenedzseri diplomával és A-licenszes edzői oklevéllel rendelkező Tomin Milán ilyen szakember. Bár rendkívül fiatal, mégis komoly, egy évtizednyi edzői rutinnal rendelkezik. Külön öröm számunkra, hogy baranyai edző, így jól ismeri a kozármislenyi egyesületet is. Meggyőződésem, hogy Milán sokat tud majd segíteni abban, hogy elérjük célkitűzésünket a bajnokságban  fogalmazott Magyar Márk, a HR-Rent Kozármisleny klubigazgatója."

 

AZ MTK JELENTÉSE:

 

"27 JÁTÉKOSSAL UTAZIK EL A SZLOVÉNIAI EDZŐTÁBORBA CSAPATUNK.

 

Sérült és kimaradó nincs, az NB III-as kerettől pedig ketten csatlakoztak a társakhoz.

 

A szakmai stáb minden játékos részvételére számíthatott az utazó keret kialakításánál, az első keret 25 futballistához pedig két fiatal is csatlakozott az NBIII-as bajnokságban induló csapatunkból. 

 

A Kranjska Gorába utazó keret tagjai:
Balázs József Balázs (K), Barkóczi Benedek, Biben Barnabás, Bognár István, Csenterics Adrián (K), Futács Márkó, Horváth Artúr, Kata Mihály, Kovács Máté, Kovács Mátyás, Kovácsréti Márk, Lehoczky Roland, Medgyes Sinan, Mezei Szabolcs, Miknyóczki Ádám, Nagy Barnabás, Nagy Zsombor, Németh Krisztián, Palincsár Martin, Somodi Bence (K), Stieber Zoltán, Szépe János, Varju Benedek, Várkonyi Bence, Zuigeber Ákos, Balogh Máté (NB III-as keret), Amedome Godwords (NB III-as keret)

 

Az edzőtábor július 23-ig tart, ezalatt 5 felkészülési mérkőzést játszunk, napi két edzés és/vagy regeneráció, erőnléti programok, videóelemzések és egyéb csapatprogramok teszik teljessé a 10 napos edzőtábori programot."

 

A HALADÁS JELENTÉSE:

 

"Első ausztriai felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett az NK Rogaskával.

 

NK Rogaska–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1). Wildon, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás: Mursits – Simut, Bolla, Németh M., Bosnjak – Csernik, Sipos, Tóth M., Horváth R. – Rácz B., Borvető. Edző: Németh Szabolcs.

 

A hétfó óta Mönichkirchenben edzőtáborozó vasiak három felkészülési meccset vívnak Ausztriában. Az elsőt, a legutóbbi, 16 csapatos szlovén másodosztály negyedik helyén végzett NK Rogaska ellen játszották, amely egyébként a nyáron leigazolta a korábban a Haladásban is futballozó középpályást, Hegedűs Márkot.

 

A szombathelyiek kezdték jobban a Wildonban rendezett mérkőzést, harciasan, gyorsan futballoztak, bátran letámadták ellenfelüket. A 16. percben egy szöglet után Németh Milán 13 méteres lövése elakadt a védőkben. Egy perc múlva egy újabb szögletet követően Bolla fejesét a kapus a kapufára ütötte. Négy perc múlva Sipos 14 méteres lövését védte a szlovén kapus. A zöld-fehérek fölénye a 27. percben érett góllá, amikor egy bal oldali beadást Borvető öt méterről a kapuba fejelt (1-0). Tíz perc múlva a szlovének csatára kilépett a bal szélen, de tíz méterről leadott lövését Mursits bravúrral, lábbal hárította. A 43. percben egy támadás végén a vendégek egy közeli lövéssel kiegyenlítettek (1-1). Ettől függetlenül az első félidőt egyértelműen a szombathelyiek uralták, minden csapatrészben fölényben futballoztak – gyorsan, jó iramban játszottak.

 

Szünet után Németh Szabolcs behozta az észak-macedón Alban Taipit. A forgatókönyv nem változott, továbbra is a Hali dominált, egymás után vezette támadásait. A 60. percben csaknem teljes sort cserélt a vasiak trénere. Lejött a pályáról Borvető, Csernik, Horváth Rajmund, Mursits, Németh Milán, Bosnjak, Sipos, valamint Rácz Barnabás is. Beállt, Pálfi, Nyíri, Tarján, Devecseri, Lencse, Nagy R., Doktorics, Bartusz.  A Haladás a cseréket követően is rendkívül jól futballozott, ám az első félidőhöz hasonlóan a helyzetek ezúttal is kimaradtak. Az 1-1-es végeredmény hízelgő az ellenfélre nézve, a játék képe és a helyzetek alapján a Hali győzelmet érdemelt volna.

 

A mieink legközelebb csütörtökön 17.30-kor a bécsi Anker Arénában a katari elsőosztályú Al-Sadd ellen lépnek pályára."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC