nb1.hu

Egyet igazolt a DVTK és a Győr, kettőt a Szpari, Mervó visszatért

Klubot váltó kapusok, változások Szolnokon, hosszabbítók Dorogon.

 

DVTK
 

"Stefan Dražić játékjogát értékesítette a DVTK a Mezőkövesd Zsóry FC-nek, és a transzferdíj egy részét a 27 éves védekező középpályás, középső védő posztján is játszani tudó Szeles Tamás játékjoga fedezi.

 

– Izgatottan várom a jövőt, ez egy új lehetőség a számomra – nyilatkozta Szeles Tamás. –  Nem vagyok vándormadár alkat, hét évet töltöttem Mezőkövesden, Diósgyőrben is hosszú távra tervezek. Látszik, hogy mit szeretne a klub, hazai játékosokra és új alapokra építkeznek, ennek pedig én is szeretnék a részese lenni, hiszen most én is egy új fejezetet nyitok az életemben. Bízom a jó felkészülésben, és amit a szakmai stáb elvár tőlem, azt igyekszem majd maradéktalanul teljesíteni. Fontos számomra, hogy hamar befogadjanak, ezért mielőbb be szeretnék illeszkedni. És talán a legfontosabb, hogy szeretném jó teljesítménnyel belopni magam a szurkolók szívébe.

– Szeles Tamás az észak-magyarországi régió szülötte, és szép éveket töltött Mezőkövesden. Többször hívtuk Diósgyőrbe, most engedték el. Több poszton is a csapatba állítható, majd Kondás Elemér eldönti, hogy védekező középpályásként vagy a védelem közepén ad neki lehetőséget. Stabil játékot nyújt, igazi oszlopa lehet a csapatunknak – mutatta be az új igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. – Amikor elhatároztuk, hogy kizárólag magyar játékosokkal vágunk neki a feljutásnak, akkor egyúttal azt is eldöntöttük, hogy meg kell válni a külföldiektől. Néhány játékosnak eleve lejárt a szerződése, másokkal közös megegyezéssel szerződést bontunk, a piacképes labdarúgók, például Stefan Dražić játékjogát viszont értékesítjük. Ennek a klubunk számára előnyös transzfernek a részeként érkezett Diósgyőrbe Szeles Tamás.

Szeles Tamás Salgótarjánban született, ott kezdett focizni, majd 14 évesen a Haladás figyelt fel a tehetségére. Szombathelyen már 18 éves kora előtt bemutatkozott az első csapatban egy Ligakupa-mérkőzésen, és az élvonalban is leülhetett a kispadra, játéklehetőséget azonban csak a tartalékok között kapott. Ezért húsz évesen hazatért Salgótarjánba, ahonnan egy év után Mezőkövesdre igazolt. A legutóbbi hét idényt Dél-Borsodban töltötte, tagja volt a NB I.-be feljutó (2015/2016) és a Magyar Kupa-döntős, bajnoki negyedik (2019/2020) csapatnak.

Stefan Dražić tavaly nyáron érkezett, és 29 bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett a DVTK mezében, emellett 5 gólpassz fűződik a nevéhez. További pályafutásához sok sikert kívánunk!

Szeles Tamás megfelelt a minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését, és csatlakozott új társaihoz.


Névjegy

Név: Szeles Tamás
Születési idő: 1993. december 7.
Születési hely: Salgótarján
Magasság: 180 centiméter
Poszt: védekező középpályás, középső védő
Mezszám: 88

NB I.-es mérkőzés: 73/1
NB II.-es mérkőzés: 79/1

Pályafutás
2021/2022 Diósgyőri VTK (NB II.)
2020/2021 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 13/0
2020/2021 Mezőkövesd Zsóry II (NB III.) 3/0
2019/2020 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 3/0
2018/2019 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 24/1
2017/2018 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 13/0
2016/2017 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 20/0
2015/2016 Mezőkövesd Zsóry FC (NB II.) 26/0
2014/2015 Mezőkövesd Zsóry FC (NB II.) 31/1
2013/2014 Salgótarjáni BTC (Nógrád megyei I. osztály) 28/2
2012/2013 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 23/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 6/0
2011/2012 Haladás-Illés Akadémia U19
2010/2011 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2010/2011 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 18/0
2010/2011 Haladás-Illés Akadémia U19, U18
2009/2010 Sopron U19
2009/2010 Haladás-Illés Akadémia U18
2008/2009 Haladás-Illés Akadémia U17
2007/2008 Haladás VSE U15
2003-2007 Salgótarján utánpótlás"
 

SZENTLŐRINC
 

"Új kapust szerződtettünk NB II-es csapatunkhoz: Prokop Rostislav legutóbb bajnok lett az Iváncsával, a pályafutását a dunaszerdahelyi DAC-nál kezdte, és megfordult a Ferencvárosnál is.

A felvidéki Prokop Rostislav a dunaszerdahelyi DAC-ban ismerkedett meg a futballal (eleinte belső védőként), majd onnan a Slovanhoz került, aztán a cseh Sigma Olomouc együttesében folytatta pályafutását. Ezt követően jöttek a magyar „állomások”: szerződtette a Ferencváros, ahol az U21-es és az NB III-as csapatnál számítottak rá, a felnőtt mezőnyben viszont már a SZEOL játékosaként mutatkozott be, az NB II-ben léphetett pályára. A szegediektől az Iváncsához igazolt, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt első szezon után a másodikban NB III-as aranyérmet ünnepelhetett.

– A csapat azonban nem vállalta a feljutást, így többedmagammal úgy döntöttünk, hogy távozunk, mert magasabb osztályban szeretnénk futballozni – fogalmazott a 25 éves kapus. – Nagyon örültem annak, hogy megkeresett az NB II-es Szentlőrinc, mert ismerem a közeget, a csapatkapitány, Harsányi István az egyik legjobb barátom, Hajagos Tomival pedig a Fradiban két évig csapattársak voltunk, jól kijöttünk! És persze nagyon szimpatikusak voltak azok az elképzelések, amelyeket a sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar felvázolt. Éppen ezért nem sokat hezitáltam, hamar megegyeztünk a közös folytatásról. Természetesen szeretnék minél többet védeni Szentlőrincen, és jó teljesítménnyel akarok hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat ismét bentmaradjon az NB II-ben, és minél előrébb végezzen a tabellán.

Az előző szezonnak három kapussal vágtunk neki, közülük Slakta és Pacéka távozott. Hajagos mellé mindenképpen szerettünk volna egy olyan vetélytársat igazolni, aki egészséges versenyhelyzetet teremt, hiszen ebből csak profitálhat a csapatunk.

– Az NB II. feszített tempója, a sok mérkőzés mindenképpen szükségessé teszi, hogy két olyan kapus álljon rendelkezésre, akiktől nagyon jó teljesítmény várható – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Prokop Rostislavot tizenhét éves kora óta ismerem, azóta folyamatosan figyeltem a pályafutását. Nagyon jó képességekkel megáldott kapus, és ami nálunk továbbra is rendkívül fontos, mindez kiváló személyiséggel párosul! Legutóbb az Iváncsával bajnok lett az NB III-ban, folyamatosan és jól védett, van már NB II-es tapasztalata is, vagyis olyan hálóőr, aki még fiatal, de már kellő rutinnal van felvértezve. Amikor kiderült, hogy szükségünk lesz egy kapusra, ő volt az első számú jelölt, nagyon örülök neki, hogy gyorsan megegyeztünk, és hogy nálunk folytatja a pályafutását!

Sok sikert szentlőrinci színekben, Rostislav!"

 

CSÁKVÁR
 

"Már csak egy hétvégén keresztül élvezhetik a nyári szabadságot szakvezetőink, játékosaink, aztán hétfőn megkezdik a felkészülést a 2021-22-es bajnoki idényre.

– A háttérben gőzerővel zajlanak a tárgyalások az új keret kialakítása érdekében, s ebből már én sem maradhattam ki – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk új vezetőedző, Mónos Tamás. – Mára például eldőlt, hogy a Puskás Akadémiához szerződött kapus, Markek Tamás helyére a 2002-es születésű Auerbach Martin érkezik Csákvárra.

A hórihorgas cerberus Tatabányán lett először igazolt játékos, ám a 2014-15-ös szezonban már a Puskás Akadémia korosztályos csapatának hálóját őrizte. Végig járta a ranglétrát, U14, U15, U16, U17, U19, NB III, majd tavaly szeptember 4-én bemutatkozott az NB I-ben is.  Előtte azonban már a nemzetközi porondon, az Európa Liga-selejtezőjében, a svéd Hammarby ellen is megmutathatta magát. Összesen három meccsen védett az élvonalban s mindhárom meccsen nyert az Akadémia: a Kisvárda (0-3), illetve Budafok (5-0) ellen még gólt sem kapott, az Újpest ellen pedig 3-2-re diadalmaskodott a Puskás. Martin tagja az U19, illetve a Gera Zoltán dirigálta U21-es válogatott keretnek.

Auerbach Martin csákvári szerepléséhez sok sikert kívánunk!"

 

GYŐR
 

"Újabb középpályással erősített a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. A legutóbb Kazincbarcikán szereplő, 26 esztendős Toma György 2 plusz1 évre kötelezte el magát Győrbe.

Az elmúlt szezonban alapembernek számított a Kazincbarcika középpályáján Toma György. A 26 esztendős kárpátaljai játékos az Ukrajna területén található Huszton született 1996. április 27-én. A magyar felmenőkkel rendelkező középpályás 18 éves korában egy Dinamo Kijev elleni mérkőzésen bemutatkozott az ukrán élvonalban is. Ezután került Magyarországra, ahol először a Kisvárda játékosa volt, onnan Cigándra került, legutóbb pedig Kazincbarcikán volt. A keménységéről is ismert Tomának az ETO-nál az elsődleges feladata, a középpálya stabilizálása lesz.

– Leginkább „munkás” játékosként jellemezném magam – kezdte Toma György. – Próbálom kivenni a részem mind az előre -, mind pedig a hátra játékból. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen patinás klubnál szerepelhetek, mint az ETO. Természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni, meghatározó játékossá válni, és nagy célokért küzdeni."

 

NYÍREGYHÁZA
 

"Csörgő Raul és Menczeles Iván a Szpariban folytatja.

Két játékossal kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése megállapodott Csörgő Raullal, aki csatlakozik a kerethez. A fiatal, 18 éves támadó korábban Balmazújvárosban futballozott, itt mutatkozhatott be az NB-II-ben is. Az elmúlt idényben a Füzesgyarmat NB-III-as együttesében 12 meccsen lépett pályára és 3 gólt lőtt, míg az U19-es bajnokságban 11 találatig jutott. Három éves szerződést kötött vele a klub.

Szintén megállapodott a Szpari a kapus Menczeles Ivánnal. A 24 éves hálóőr évekig a Jászberény kapusa volt, az elmúlt idényben az NB-III-as ESMTK-t erősítette, és alapembernek számított, 37 meccsen volt kezdő.

2017-ben ő nyerte a minden esztendőben Szegeden megrendezett kapusháborút a nyílt kategóriában. Érdekesség, hogy a Szpari fiatal hálóőre, Talián László akkor az U14-es kategóriában győzött. Most együtt edzhetnek az első csapatnál. Vele két évre szóló szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus."

 

BUDAFOK


"815 percet töltött a pályán és három fontos gólt szerzett Mervó Bence tavasszal kölcsönjátékosként a Szentlőrinc SE színeiben, amely támadónk jó teljesítményének is köszönhetően megőrizte NB II-es tagságát. Az új szezonra 26 éves csatárunk már budafoki csapattársaival együtt készül, a felkészülés első hetének tapasztalatairól pedig honlapunknak mesélt.

BudafokiMTE.hu: Milyen volt az újrakezdés a rövid nyári pihenő után?

Mervó Bence: Jó hangulatú, pörgős, labdás edzéseink voltak az első héten és fokozatosan növeltük az intenzitást. Ezek a napok elsődlegesen még a felmérésekről, a ráhangolódásról szóltak, de pénteken már egymás elleni játékok is szerepeltek a programban. 

Milyen benyomásokat szereztél az új szakmai stábról és csapattársakról?

Egyelőre csak néhány napot dolgoztunk együtt, de azt tapasztaltam, hogy mindenki segítőkészen állt a másikhoz. Sok az új arc, idő kell, amíg megismerjük egymást és összecsiszolódunk. Erre leginkább az edzőtáborok idején lesz lehetőségünk. Tetszettek az edzések, nyugodt körülmények között, motiváltan végeztük el a heti penzumot. 

Számodra rövidebb volt a nyári szünet. Milyen állapotban érzed magad?

Valóban később ért véget az NB II-es szezon, mint az élvonalbeli idény, ám mivel jól sikerült félév van mögöttem, nem is bánom, hogy egy hónapja még mérkőzést játszottam. A kikapcsolódásra egy profi labdarúgónak is szüksége van, néhány hét pihenő után viszont újult erővel vágtam neki a munkának. 

Hasznosnak ítéled a Szentlőrincen töltött nagyjából négy hónapot?

Mindenképpen. Ezúton is szeretném megköszönni a szentlőrincieknek, hogy bíztak bennem és lehetőséget adtak a bizonyításra. Fokozatosan kaptam a terhelést, március közepétől már majdnem minden mérkőzést végigjátszottam, élveztem a futballt. Úgy éreztem, egyre jobb formába kerülök. Jöttek a győzelmek, fontos gólokat szereztem. Jó volt pályán lenni és magam mögött hagyni a sérülésekkel teli időszakot. Számomra az volt a legfontosabb, hogy egészséges legyek, gyűjtsem a játékperceket és visszajöjjenek azok a mozgások, amelyek egy támadó számára szükségesek. 

Milyen célokat fogalmaztál meg a következő időszakra? 

Csak ismételni tudom magam: a leginkább lényeges az, hogy játsszak. Most, amikor nem hátráltat semmi, meg akarom mutatni újra, hogy mire vagyok képes. Remélem, hogy egy jó felkészülést követően augusztustól úgy tudom folytatni a játékot, ahogy májusban abbahagytam. Vagy még jobban. A pályafutásom során sokszor bizonyítottam már, hogy képes vagyok felállni a padlóról és hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez. Most is ezt fogom tenni."

 

SZOLNOK


"A tavaly nálunk kölcsönben lévő játékosok közül Bárdos Bence visszatért Diósgyőrbe, még Kotula Máté itt kezdte meg a felkészülést. Ugyancsak részt vett az idei első edzésen, a télen Tiszafüredre kölcsönadott Iván Milán. Rajtuk kívül több próbajátékos is érkezett. A jövő évi keret kialakítása folyamatosan zajlik, amint megszületnek a megállapodások, bejelentjük azokat."

 

DOROG
 

 

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat újabb két játékossal sikerült megegyeznie klubunknak a közös folytatásról!

Az egyeztetések eredményeként továbbra is a Dorogi FC keretét erősíti majd kapusunk Tulipán Ákos, valamint szélső védőnk Kárász Krisztián is, akik eddigi teljesítményükkel meggyőzték vezetőségünket! Pályafutásuk újabb dorogi időszakához sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC