nb1.hu

Drasztikus létszámcsökkentés az NB II-ben?

Magyarország - Kiszivárgott információk szerint háború törhet ki az MLSZ és a csapatok között.

Azok után, hogy másfél évvel ezelőtt összevonták a két NB II-es csoportot, majd a tavaly nyáron emelték a létszámot, ezúttal létszámcsökkentést tervez a másodosztályban az MLSZ – állítja a Nemzetisport.

 

A sportnapilap információi szerint a mai napra tervezett elnökségi ülés egyik napirendi pontjaként a 2017–2018-as, illetve a 2018–2019-es NB II-es bajnokság versenykiírásával foglalkoznak a tagok, s úgy tudják, a jelentős létszámcsökkentés lesz a téma. Az előterjesztők a 2018–2019-es bajnokságban ugyanis csupán tizenkét csapat szereplését irányozzák elő. 

Sifter Tamás duplán ünnepelhetett – NB2.hu
 
Ennek persze nem örülnek a másodosztályban szereplő egyesületek, ezért –a kiszivárgott hírek szerint –  véd- és dacszövetségbe tömörülnek, a létszámcsökkentés terve ugyanis kiverte náluk a biztosítékot. 

 

Ha az átszervezés mellett dönt az elnökség, a következő bajnokság végén hét csapat maradna a másodosztályban, a két feljutó helyét az NB I-ből kieső kettő foglalná el, és az NB III-ból feljutó hárommal egészülne ki a tizenkettes mezőny –a többi együttes pedig visszacsúszna az amatőr ligába.

Ez történt a Magyar Kupában a szerdai meccseken – NB2.hu
 
Az előterjesztők nyilván a színvonal emelkedését remélik az átszervezéstől, jóllehet az anyagiak sem mellékesek, hiszen jóval kevesebb csapat osztozna a központi pénzeken. 

 

Úgy tudják, a következő idényben ismét szerepelhetnek légiósok a másodosztályban, bár ebben a kérdésben bizonyára a központi juttatásokkal próbál majd irányt szabni az MLSZ.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC