nb1.hu

Brutális változások jönnek a Győrnél – elzárják a pénzcsapot

Kondás mehet, új edzők és sportigazgató neve a kalapban. A tulajdonos eladná a klubot.

 

Nem éppen legkönnyebb napjait éli a Győri ETO FC. A klub az NB II elmúlt négy fordulójában három vereséget is elszenvedett, aminek köszönhetően visszacsúsztak a tabella 6. helyére – hátrányuk jelenleg 15 pont a feljutást érő pozíciók mögött, ráadásul a decemberben kinevezett Kondás Elemérrel sem mennek zökkenőmentesen a dolgok.


Bombaként robbant péntek reggel a kisalfold.hu cikke, amelyben Mányi József tulajdonos szólalt meg. Ebből idézünk.
 

"Abszolút nem vagyok elégedett. Az átigazolási időszak előtt megbeszéltük Kondás Elemér vezetőedzővel, hogy kiket hozzunk Győrbe. Név szerint leegyeztettünk mindenkit, kérésére korábban válogatottat is megjárt, rutinos, NB I-es futballistákat szerződtettünk. Nagy reményekkel vágtunk neki a tavasznak, bizakodtunk benne, hogy akár még a feljutást jelentő helyre is odaérhetünk. Sajnos a játék és az eredmények sem úgy alakultak azóta, ahogy elterveztük" – kezdte Mányi, aki 2017 decembere óta a győriek tulajdonosa.

 

 

Győr: Hollandiából érkezett játékos rángatná ki a gödörből az ETO-t

 

 

"Amikor 2017 decemberében megmentettem az ETO-t az összeomlástól, Borkai Zsolt polgármesterrel megállapodást kötöttem, hogy a város azt az anyagi támogatást adja meg, amit az elődömnek és ne legyen rajtunk eredménykényszer az NB I-et illetően az elkövetkezendő néhány évben, hiszen előtte gazdaságilag rendbe kell tenni a klubot. Borkai ezt korrektül be is tartotta, az első évben százhuszonhét-, a másodikban százhatvanötmillió forintot kaptunk. Szerdán fogadott Dézsi Csaba, Győr polgármestere, aki felvázolta, hogy a város nincs abban az anyagi helyzetben, hogy tovább támogassa az ETO-t. A beszélgetésen részt vett Petrov Iván polgármesteri biztos, ő elmondta: a város ettől az évtől csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek. Kérdeztem, hogy a kétszázkilencvenmilliós összegű, önkormányzat által kiírt sporttámogatásra nyújthatunk-e be pályázatot, mire azt válaszolta, nem érdemes. Valószínű, ekkor már el volt döntve, hogy az ETO nem kap támogatást Győr városától. A polgármester úr még hozzátette, hogy az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni. Azt javasolta, hogy vezetőedzőnek Hannich Péter lenne a legjobb megoldás, mert ő egy győri kötődésű legenda, aki segíthetne az ETO-nak. Azt válaszoltam, ennek semmi akadálya nincs, így felvettem a kapcsolatot Hannich Péterrel, aki rendkívül boldog volt, hogy átvehetné a csapat irányítását. A verebesi örökséget kívánják megvalósítani támadófocival, sok góllal és győzelemmel."


S hogy ez esetben mi várható már a következő napokban? "Hannichhal egyeztettem, a jövő héttől venné át az ETO FC sportigazgatói feladatait. Vázolta az elképzeléseit, vázolta a szakmai stábját. Szepessy László lenne a vezetőedző, Weitner Ádám és Oross Márton a pályaedzők, Sebők Zsolt a kapusedző, Herczeg Miklós és Tuifel Péter pedig mennének vissza az utánpótláshoz. Soós Imre ügyvezető marad, a gazdasági működésért felel, az első csapat szakmai munkájáért, az átigazolásokért, a csapat eredményességéért, a felnőttcsapat összeállításáért és felkészítéséért azonban teljes felelősséggel Hannich és stábja felel az első csapat rendelkezésére álló pénzből. Míg az akadémiáért Tuboly Frigyes akadémiaigazgató és Artner Tamás szakmai igazgató felel.
 

Ez esetben egyértelmű, hogy edzőváltás következhet. "A Szolnok ellen természetesen Kondás Elemér vezeti az ETO-t, de hozzá kell tennem, amennyiben a megállapodás létrejön az új stábbal, tárgyalnunk kell vele a szerződése esetleges felbontásáról."

 

 

Vasas-Győr: a feljutási esélyekről kérdeztük Kondást – videó

 

 

Végül Mányi a saját és a klub hátterének jövőjéről is beszélt. "Azt is felajánlottam egyébként Győr polgármesterének, hogy szívesen eladom az ETO-t a városnak, amitől ő elzárkózott, illetve eladom olyan győri kötődésű üzletembernek vagy üzletembereknek, akik tovább tudják építeni, de ő azt válaszolta, nem tud befektetőről, akinek ilyen szándéka lenne. Az ETO helyzete egyébként anyagilag stabil, nincsenek tartozásaink, a Fehér Miklós- akadémia pedig országosan kiemelt és szintén biztos lábakon áll. Annyiért adnám el az ETO-t, amennyit belefektettem. Erről egyébként egyszer már nyilatkoztam…"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC