nb1.hu

Bravúr a Halitól, fordított az ETO, nagyot hajrázott a Kecskemét

A Csákvár nem bírt az NB III-as ellenfelével.

Több NB II-es csapat is felkészülési meccset játszott szombaton. Cikkünkben összegyűjtöttük a klubhonlapok beszámolóit a találkozókról.
 
HALADÁS:
 
A Szombathelyi Haladás utolsó horvátországi felkészülési-mérkőzésén 3-2-re verte a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljubljanát.
 
A vasiaknál a bemelegítés során Lencse László jelezte, hogy érzi az Achilles-ínát, így Németh Szabolcs nem kockáztatta a játékát, Monori került a kezdőbe. Felépült viszont betegségéből Rózsa Dániel, így elutazott az edzőtáborba és a szlovén első osztály harmadik helyén álló Olimpija Ljibljana ellen már a kétszeres válogatott kapus védett.
 
Élénk iramban kezdtek a csapatok, a13. percben Németh Milán szánta el magát lövésre a kaputól 35 méterre, középre tartó lövését védte a Ljubljana kapusa. A 24. percben egy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a szlovén csapat. Lamine tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd befelé cselezett és éles szögből, öt méterről a rövid jobb sarokba lőtt (0-1). A 30. percben Antal szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, a bal oldalon felfutó Tóth-Gáborhoz ívelt, a csatár kiszorított helyzetből, kilenc méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant a kapuba (1-1). Változatos volt a meccs, de egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni, a kapuk nem forogtak veszélyben.
 
A második félidő elején a szlovénok voltak akítvabbak, két nagy helyzetet is elhibáztak. Aztán magára talált a Haladás, a 64. percben Csilus jobbról ívelt a hosszúra, Szijjártó bal oldali centerezését Tóth-Gábor egy lépésről a kapu közepébe helyezte (2-1). A 77. percben Tóth-Gábor szerzett labdát, ami Kiss Bencéhez került, a középpályás két csel után 14 méterről, kissé jobbról, ballal a bobb sarokba lőtt (3-1). A szlovénok közeli és távoli lövésekkel próbálkoztak, de Rózsa a helyén volt. A 90. percben aztán Djalo közelről megszerezte a vendégek második gólját, beállítva ezzel a végeredmény (3-2). 
 
A Haladás szép győzelmet aratott a szlovén első osztály egyik élcsapata ellen. A Hali ezzel a meccsel lezárta horvátországi edzőtáborát, az ebédet követően hazaindul a csapat Szombathelyre.
 
Szombathelyi Haladás-NK Olimpija Ljubljana 3-2 (1-1) 
Umag, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás: Rózsa – Csilus (Dezamits, 66.), Bosnjak, Németh M., Tarján – Monori (Doncsecz, 46.), Holdampf, Kiss B., Doktorics – Antal (Szijjártó, 57.), Tóth-Gábor (Nagy B., 86.). Edző: Németh Szabolcs.
 
GYŐR:
 
"A 10. percben első lehetőségét gólra is váltotta a Rapid. Egy osztrák támadás végén, Kriwak egyértelmű leshelyzetben ugrott ki, szépen átvette, majd a kifutó Fadgyas mellett a hálóba lőtt. A 14. percben jött az egyenlítés. Priskin verte meg védőjét, lement az alapvonalig, majd onnan gurított vissza az érkező Bacsa elé, aki az ötösön belülről a kapuba lőtt 1-1. A 20. percben Savic ugratta ki két védő között Kirchmayert, aki nem sokkal lőtt a kapu mellé. Négy perccel később Kirchmayer ismét remek labdát kapott a leshatáron, amivel elfutott a kapuig, és a kapu bal oldalába lőtt 1-2. A 27. percben Hasdari tornáztatta meg Fadgyast, a jobb felsőbe tartó lövést szögletre tolta kapusunk. Fél óra játék elteltével Savic használt ki egy védelmi megingást, labdát szerzett, majd a bal kapufára lőtt. A 31. percben újra Priskin teremtett helyzetet, ezúttal Vernes elé tálalt, ám egy védő blokkolni tudta a lövést. 
 
A második félidő első lehetősége az ETO előtt adódott. Óvári cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd Priskin elé került a labda, aki egy védőt kicselezett, majd éles szögből a kapu fölé bombázott. Az 52. percben Csonka vezette a kapu felé a labdát, majd jó harminc méterről lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal szállt el a kapu mellett. Hét perccel később ismét sikerült egyenlíteni. Egy kivágott labdát Toma emelt vissza a vendégek kapuja elé, ahol az üresen maradó Berkit találtam meg, ő pedig a bal felsőbe bólintott 2-2. A 74. percben két frissen beállt játékos hozta össze a harmadik gólunkat. Erdei gurította vissza a labdát az alapvonalról Farkasnak, aki laposan a kapuba lőtt 3-2. A 81. percben Vincze D. veszélyesen adott középre a jobb oldalról, Csonka az utolsó pillanatban tudott tisztázni az érkező támadó elől. Öt perccel a lefújás előtt ismét Farkas veszélyeztetett, tizenhét méteres bombája nem sokkal szállt a kapu fölé. A 87. percben Savic Kovács K. mellett tudta tisztára játszani magát, éles szögből leadott lövése kevéssel tévesztett célt."
 
ETO FC – Rapid Wien II. 3-2 (1-2)
Győr, ETO Stadion.
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Fodor (Bagi 73’), Csonka, Tamás, Toma, Bacsa (Erdei 73’), Vitális (Múcska 73’), Berki (Kiss M. 62’), Priskin (Farkas B. 73’), Vernes (Óvári 46’). Vezetőedző: Klausz László.
Rapid II.: Orgler – Mercan, Aristot, Eggenfellner, Hasdari, Bosnjak, Mücahit, Kanuric, Savic, Kirchmayer, Kriwak. Cserék: Pichler, Vincze, Baszicz, Binder, Lorison, Mahmic, Galvan. Vezetőedző: Kulovits Stefan.
Gsz.: Bacsa (14’), Berki (59’), Farkas B. (74’) ill. Kriwak (10’), Kirchmayer (24’).
 
Klausz László: – Egy nagyon jó csapat ellen játszhattuk le a bajnoki főpróbát. Ezúttal is egy hasznos mérkőzésen vagyunk túl, ami teljes mértékben szolgálta a felkészülésünket. Hétfőtől már minden idegszálunkkal a bajnoki nyitányra koncentrálunk, ahol természetesen szeretnénk eredményesek lenni.
 
CSÁKVÁR:
 
"Ma délben az NB III. nyugati csoportjában bajnoki címre pályázó Mosonmagyaróvár otthonában lépett pályára csapatunk felkészülési mérkőzésen.
 
A jövő hét végén már bajnoki pontokért lépnek pályára az NB II-es csapatok, azaz “főpróbát” tartottunk Mosonmagyaróváron. Nos, nem mondhatjuk, hogy jól sikerült volna az utolsó felkészülési mérkőzésünk, hiszen a kapura kevés veszélyt jelentettünk. Az bizton állítható, ennél több kell január 30-án a Budafok ellen, ha győzelemmel akarjuk kezdeni a tavaszi folytatást.
 
– Nehéz, csúszós talajon játszottunk egy jó iramú mérkőzést – értékelt a lefújást követően Mónos Tamás. – Ugyan akadtak helyzeteink, de az utolsó passzokba sajnos rendre belehibáztunk."
 
Mosonmagyaróvár-Aqvital FC Csákvár 0-0
Mosonmagyaróvár, műfüves-pálya
Aqvital: Auerbach – Major G., Vaskó, Dulló, Körmendi – Magyar Zs., Ominger . Tamás, Kártik, Mim – Murai. Vezetőedző: Mónos Tamás.
A II. félidőben pályára lépett: Baracskai, László, Hosszú, Kalmár, Bakos, Bencze, Mayer.
 
 
KECSKEMÉT:
 
"A KTE HUFBAU hétvégén két edzőmeccset is játszik, az elsőn szombaton a Vác FC volt az ellenfél. Szabó István két részre bontotta csapatát, míg a keret egyik fele edzésen vett részt, addig a többiek meccset játszottak, több fiatal is lehetőséget kapott.
 
A mérkőzésen rögtön mezőnyfölényt sikerült kiharcolni, ami egy ideig nem hozott helyzetet, a 18. percben Szabó centikkel a bal alsó mellett elpattogó átlövése jelentette az első lehetőséget a gólszerzésre. A folytatásban is maradt a hazai dominancia, a 24. percben Szalai József lőtte fölé Szuhodovszki balról érkező beadását. A 34. percben Tóth Dávid adott középre az alapvonalról, Katona érkezett, azonban 10 méterről fölé bombázott. A félidő hajrájában Tóth Dániel léphetett ki ziccerben, de Molnár kitolta lapos lövését.
 
Fordulás után bátrabb lett a Vác, rögtön Kersáknak kellett védenie egy életerős lövést. Az 50. percben Szuhodovszki húzogatott jól, majd 16-ról lőtt is, de jól ért le erre Nacsa. Alig egy óra elteltével ismét Kersáknak akadt dolga, de ezután könnyen megszületett volna az első hazai gól is. A 65. percben Hatvani került helyzetbe Szuhodovszki passza után, de balos próbálkozását fölé piszkálta Nacsa. A szögletre Belényesi robbant be, életerős fejese azonban kevéssel fölé szállt. A 68. percben megszerezte a vezetést a Vác, egy oldalszabadrúgás után Vén érkezett a legjobb ütemben (0-1). A játék képe nem változott meg, egyre több hazai lehetőség adódott, a 76. percben Tóth Dávid beadását Győri Benjámin pörgette mellé. A 77. percben Tóth már befejezőként vállalhatott volna szerepet egy gólban, de a rövidbe szánt lövését védte a kapus. A szöglet után megtört a jég, Szuhodovszki beadása megcsúszott, ami pont jó lett Győri Ábelnek, aki öt méterről gólt fejelt (1-1). A 83. percben megszületett a győztes gól is: Tóth Dániel ugratta ki Szabót, aki jobbról laposan tette középre a labdát Katonának, aki fordulásból a bal felsőbe lőtt a felsőléc segítségével (2-1).
 
A keret másik fele vasárnap 11:00-kor a Budaörs ellen lép pályára a Széktói műfűves pályáján.
 
Szabó István, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Az volt a fő célunk, hogy hétvégén 90 perces terhelést adjunk a keretnek. Mivel a Budaörs csak egy meccset vállalt végül, így nagyon örültünk, hogy a Vác elvállalta ezt a meccset. Jó kis csapat, kitűnő edzővel. Nálunk valóban több fiatal is lehetőséget kapott az U19-es csapatból, mellettük voltak sérülésből visszatérő játékosok is a pályán. Örültem, mert jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, több helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezésekkel még mindig hadilábon álltunk, több figyelem kell ennél. A jó ritmus a megfelelő helyeken párosult labdaszerzésekkel, így kicsit csalódott voltam, hogy a szünetig nem találtunk be. A második félidőben bátrabb volt a Vác, meg is szerezték a vezetést, de örülök, hogy erre jól reagáltunk. Sikerült fordítani, külön öröm emellett, hogy Győri Ábel már a második gólját szerezte a felkészülés során. Elérte a mérkőzés a célját, összességében a játék ritmusával, a helyzetek számával is elégedett voltam. Ez a csapat ma és holnap regenerál, holnap pedig jön a második edzőmeccsünk a Budaörs ellen, ahol hasonló terhelést kap a keret másik fele is."
 
KTE HUFBAU – Vác FC 2-1 (0-0)
Felkészülési mérkőzés
KTE: Kersák – Tóth Dávid, Győri Á., Gál, Belényesi, Hatvani – Katona, Szabó L., Szuhodovszki – Tóth Dániel, Szalai J. (Győri B. 46.).
Gól: Győri Á. (78.), Katona (83.) ill. Vén (68.)
 
A Vasas edzőmeccséről itt olvashatnak:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC