nb1.hu

Békéscsaba: megnevezték a távozó vezetőedző utódját

Hivatalos bejelentés.

Hétfőn már jeleztük, hogy valószínűleg Schindler Szabolcs nélkül kell kiharcolnia a bennmaradást az NB II-ben a Békéscsabának. A vezetőedző a Szolnok elleni vasárnapi vereség után így fogalmazott:
 
"Mindig le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, nekem ez volt az utolsó meccsem Békéscsabán" – fogalmazott Schindler.
 

A Békéscsaba a hivatalos weboldalán adott ki egy közleményt, amiből kiderül, hogy Schindler helyett megbízott vezetőedzőként Brlázs István Gábor fogja irányítani a csapatot:
 
"A mai nappal a Békéscsaba 1912 Előre közös megegyezéssel megszüntette Schindler Szabolcs vezetőedző munkaviszonyát.
 
Schindler Szabolcs két időszakban is irányította a Békéscsaba 1912 Előre első csapatát, először 2019. június 4. és 2020. szeptember 8. között, majd 2021. szeptember 10. és 2022. április 17. között. Összességében 59 bajnoki és 9 Magyar Kupa mérkőzésen, 24 győzelem, 21 döntetlen, valamint 23 vereséget tudhat maga mögött, melyből 10 győzelem, 9 döntetlen és 11 vereség az utóbbi időszak mérlege. Munkáját ezúton is köszönjük és természetesen sok sikert kívánunk neki a jövőben!
 
A Békéscsaba 1912 Előre vezetősége mindenféle szempontból mérlegelte a kialakult helyzetet és egyelőre, a hátralévő öt bajnoki mérkőzésre, megbízott vezetőedzőként Brlázs István Gábort jelölte ki. A megbízott vezetőedző egyetlen és legfontosabb feladata, hogy első csapatunkkal minél több bajnoki pontot gyűjtsön, ezáltal kiharcolja a biztos bennmaradást. Munkáját Balog Zsolt pályaedzőként és Pásztor József szakmai tanácsadóként továbbra is segíti, míg Mészáros Márk a jövőben második együttesünk szakmai stábjában kap szerepet, melynek vezetőedzői pozíciójáról a közeljövőben döntés születik. A klubvezetés kizárólag helyi kötődéssel bíró szakemberekben gondolkodott, amitől elsősorban azt reméli, hogy mindenki maximálisan átérezze az előtte álló feladatot és felelősséget.
 
A csapat jelenlegi pozícióját tekintve úgy gondoljuk, hogy ebben a helyzetben csakis a mérlegelés nélküli összefogás vezethet eredményre. Játékosaink és a klubvezetés minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy megőrizzük másodosztályú tagságunkat. Az egyetlen és megkérdőjelezhetetlen cél érdekében arra kérjük szurkolóinkat, szimpatizánsainkat, hogy mindent félretéve álljanak ki a klub, a csapat és Békéscsaba városa mellett, hogy ebből az állapotból együtt és közösen tudjunk kilábalni! Köszönjük!"
 
A békéscsabaiak a legutóbbi négy bajnokijukból csupán egyet nyertek meg. A lila-fehér gárda jelenleg a 16. helyen áll a tabellán, de a kiesést jelentő 18. pozíciótól csupán három pont választja el.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC