nb1.hu

Az NB II-be igazolt Király Gábor fia

A másodosztály 7. helyén álló Kazincbarcikánál folytatja a pályafutását Király Mátyás.

A 19 éves kapus – akinek édesapja a 108-szoros magyar válogatott Király Gábor – a német TSV 1860 Münchenben kezdte a pályafutását, megfordult az SpVgg Unterhachingnál és a Fulhamnél, Magyarországra hazatérve pedig az Illés Akadémia játékosa lett. 2018 őszén igazolt a Király Sportegyesületbe, aminek napjainkig növendéke és kiválósága volt. Ahogy a KBSC megjegyzi: a Hertha Akadémiával partneri együttműködésben nem csak a magyar futball hagyományok, de a német filozófia és tapasztalat is segítette eddigi pályafutását.

Most élete első profi szerződését kötötte meg.

„Szeretnék továbbfejlődni, rengeteget edzeni, dolgozni azért, hogy még jobb lehessek. A csapatba kerülésért is meg szeretnék küzdeni, ugyanakkor fontos tényező az is, hogy egy új helyen, új szakmai stábbal, új csapattársakkal, új impulzusokat kapok majd.

Nyilván édesapám – a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor, aki magyarként először védett a Premier Ligában – magasra tette a lécet kiskorom óta, úgy nőttem fel, hogy tőlem mindig a legtöbbet várták el, s eszerint élek a mindennapokban.

Mi a családban a kezdetektől fogva helyén kezeljük ezt, én egy más egyéniség vagyok, s nem szeretnénk, ha az ő személye, az általa elért eredmények pozitív vagy negatív irányba befolyásolnák az én karrieremet. Fontosak számomra az iránymutatásai, szakmai és emberi szempontból egyaránt, de nekem is meg kell találnom az én utamat, helyemet és stílusomat a futballpályán. Ő pedig ebben maximálisan partner, s támogatott a mostani döntésemben, hogy a Kazincbarcika játékosa legyek. Túl vagyok két edzésen, nagyon jó benyomásaim vannak a csapattársakkal kapcsolatban, s bízom benne, hogy egy szép időszak kezdődik el most az életemben.”

Király Gábor ezt üzente a közösségi oldalán a szerződésaláírást követően a fiának: „Első profi szerződés, büszke vagyok rád! Alázat, kitartás, munka! Jó utazást a profi sport világában.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC