nb1.hu

Az edző várakozását is túlszárnyalta a Kazincbarcika – reakciók

Jövőjéről beszélt a bajnokcsapat kapitánya.

Az NB III. Keleti csoportjában is befejeződtek az utolsó körrel a küzdelmek. A bajnokságot utcahosszal megnyerő Kolorcity Kazincbarcikai SC, a 38. fordulóban a Békéscsaba második csapatát látta vendégül. Rengetegen látogattak ki a kazincbarcikai stadionban, hogy egy újabb győzelemnek szurkoljanak, illetve, hogy a lefújást követően ünnepeljék Varga Attila csapatát, akik emberfeletti teljesítményt nyújtottak az egész szezonban.
Nem csak a bajnokságban értek el sikereket, de a Magyar Kupában is, ahol egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol végül a Paks állította meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város csapatát. 
A Békéscsaba abban a hitben utazhatott a bajnokcsapat otthonába, hogy bármi történik, 10. helynél nem végezhet előrébb és a 11. helytől hátrébb, így nyomás nem helyeződött a viharsarkiakra. Korábban a hazaiak szakvezetője azt határozta meg, hogy a szezon végén nagyon örülne, ha 100 pontot szerezne a csapat. A hazai játékosok úgy vonulhattak ki a pályára, hogy győzelmük esetén egy ponttal meg is haladják edzőjük álmát. 
 
 
ÍME A GÓLOK TÖRTÉNETE A BÉKÉSCSABA BESZÁMOLÓJA ALAPJÁN:
 
“A kezdeti hazai fölény tíz perc után alább hagyott, ettől kezdve változatos játék folyt több csabai lehetőséggel és ígéretes lövéssel. A csapatok sorra alakították ki a helyzeteket és a félidő közepétől a gólokkal sem maradtak adósak. A Barcika a 23. percben Kristófi révén használta ki a vendégek első megingását (1–0). Hat perccel később már kettővel járt előrébb a hazai együttes, miután Nagy János távoli lövése is utat talált Krnács kapujába (2-0). A csabaiakat nem törték meg a kapott gólok, továbbra is harcosan játszottak. A 32. percben Zahorán bal oldali beadásából Korógyi szépített, ezzel ismét nyílttá téve a meccset (2-1).
Az iram nem változott a második játékrészben sem, de a csapatok kapu előtti aktivitása alább hagyott a folytatásra. A borsodiak újabb találata az 55. percben született, amikor egy beadást Pálinkás bólintott a csabai kapuba (3-1). Negyedóra múltán ismét a barcikai támadó növelhette volna az előnyt, de a fejesét ezúttal Krnács védte nagy bravúrral. Az előrések erőfeszítései a 78. percben hozták meg az eredményt, amikor a csereként beállt Mágocsi szépített (3–2).”
 
A mérkőzésen több találat már nem esett, így győzelemmel és nem mellesleg 101 megszerzett ponttal zárta a Kazincbarcika a szezont. A lefújást követően pedig kezdődhetett az ünneplés. A játékosok megkapták a jól megérdemelt érmeket és a kupát. A Békéscsaba II. végül 50. ponttal a 11. helyen végzett.
 
“Tavaly nyáron szinte teljesen új csapatot kellett építenie a stábnak, hiszen az előző keretből csupán Heil Valter maradt, de ezt szerencsére sikerült jól megoldani. Nem tudom pontosan, hogy hány ember dolgozott ennek a társaságnak a kialakításán, és milyen szempontok alapján, de már a kezdetektől úgy éreztem, hogy egyben vagyunk. Sokáig a BKV Előre vezetett a csoportban, és dolgozott bennünk a dac, hogy szeretnénk őket megelőzni, tehát egy ideig üldözők voltunk. Amikor átvettük a vezetést, és üldözöttek lettünk, onnantól kezdve sok kétség már nem fért ahhoz, hogy bajnokok leszünk, lehetünk. Néha nem szép játékkal, de sikeresen vívtuk meg a meccseket, mindig voltak karakterek, akik eldöntöttek mérkőzéseket. Az alapcél bizonyosan az lesz Barcikán, hogy ne legyenek majd kiesési gondok  Viszont jó lenne egy olyan csapat, amelyik még ettől is feljebb kacsingathat, és megcélozhatja a középmezőnyt, bár tény, hogy nagyon kemény bajnokság lesz. Amennyiben ezt a munkát tovább tudjuk vinni, amit ebben a szezonban beletettünk, amit Varga Attilával elkezdtünk, akkor ez megvalósulhat. Ez a közeg, ez a város, az itteniek megérdemlik az NB II.-es focit. Én – ha maradok – ezért biztosan mindent meg fogok tenni"- mondta a KBSC csapatkapitánya Ur László a boon.hu-nak
 
 
“Ritka jó mérkőzés volt, sportszerű keretek között. Játékosaink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen kiadták magukból a maximumot és teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokcsapatnak. Ezt az eredményt öt 17 éves játékossal értük el, ám ha picivel nagyobb szerencsénk van a végén, döntetlen is lehetett volna belőle” – nyilatkozta a lefújást követően Marik László a Békéscsaba edzője.
 
NB III. Keleti csoport 38. forduló.
 
Kolorcity Kazincbarcikai SC-Békéscsaba 1912 Előre II 3-2(2-1)
Kazincbarcika, Játékvezető: Muhari Gergő
Kazincbarcika: Megyeri Gábor József, Szemere Balázs, Kristófi Sándor, Nagy János Patrik, Szabó Balázs, Süttő Attila, Ádám Ferenc József, Ur László, Heil Valter, Schildkraut Krisztián, Pálinkás Gergő János.
Cserék: Fila Károly, Kréti Gergő, Pinyaskó László, Sinanovic Sinan, Dvorschák Gábor, Keményffy Máté Tamás, Székely Krisztián Sándor, Laczkó Milán, Márton András, Rjaskó Viktor.
Vezetőedző: Varga Attila
Békéscsaba: Krnács Richárd, Zahorán Áron, Zvara Levente Mátyás, Styecz Bence, Korógyi Szabolcs, Oláh Ákos, Bónus Marcell, Babinyecz Balázs, Marik Soma, Szabó Csaba, Varga Tamás Károly.
Cserék: Tóth Alexander Máriusz, Sipaki Patrik Martin, Pap Szabolcs, Borbély Bence Boldizsár, Mágocsi Bence.
Edző: Marik László
Gólszerzők: Kristófi Sándor (24. perc), Nagy János Patrik (30. perc), Korógyi Szabolcs (32. perc), Pálinkás Gergő János (56. perc), Mágocsi Bence (78. perc).
Sárga lapok: Zahorán Áron (28. perc), Süttő Attila (59. perc), Varga Tamás Károly (70. perc), Szabó Csaba (72. perc), Szabó Balázs (83. perc), Mágocsi Bence (93. perc).
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC