nb1.hu

A Vasas is segít a kárpátaljai magyaroknak

Hivatalos bejelentés.

A Vasas közleménye:
 
"A Vasas labdarúgása ezúttal Kárpátalján segít
 
Klubunk összefogott az orosz-ukrán háború menekülthulláma által érintett, határon túli, kárpátaljai településeken élő magyarokért.
 
Klubunk kiemelten figyelemmel kíséri az Ukrajna területén zajló háborús folyamatokat, melynek következtében rengeteg ember kerül méltatlan és kiszolgáltatott helyzetbe. A Vasas Futball Club közvetlenül is érintett, hiszen játékosaink közül Hidi M Sándor, stábunkból pedig Ádám Erik marketingvezető Kárpátaljáról származik, családtagjaik pedig jelenleg is a háború által sújtott területen élnek. A Vasas labdarúgása tiszteletét és megbecsülését fejezi ki a menekülteket és a hazájukban ragadt embereket segítő civilek és szervezetek emberfeletti küzdelmét és munkáját látva. Folyamatosan figyeltük, hogyan segíthetnének mi is, hogy legalább egy kicsit enyhítsük a terheiket! Ezért is kerestük meg célzottan az érintett falvakban élőket, hogy ők mondják el, milyen jellegű segítségre lenne leginkább szükségük.
 
– Elsősorban szeretném megköszönni Nagy Miklós sportigazgatónak a felajánlást és a kezdeményezést, valamint a Vasas Futball Club tulajdonosainak a támogatást – fogalmazott csapatunk játékosa, Hidi M Sándor. – Egyrészt nagyon szomorú vagyok a kialakult helyzet miatt, másrészt örülök, hogy egy ilyen klub tagja lehetek, mert a Vasas labdarúgása mindig kész, ha segítségnyújtásról van szó, ezt már többször is bizonyítottuk. Természetesen a háborús helyzet az öltözőben is mindig beszédtéma, mindannyian nyomon követjük az eseményeket. Kárpátaljai magyarként a családom és a szülőfalum is érintett ebben a borzasztó helyzetben, de szerencsére az ott élők biztonságban vannak. Nagydobronyban is alakítottak ki befogadóhelyeket a menekültek számára, ahol minden segítséget megadnak a háborús térségből érkezőknek, mi pedig ilyen módon szeretnénk megkönnyíteni a helyzetüket. Bízom benne, hogy minél előbb visszatérhetünk a régi életünkhöz és újra békében élhetünk.
 
Miután érintett játékosunk és stábtagunk napi szinten tartja a kapcsolatot a Kárpátalján élő családtagokkal és lakosokkal, így hiteles képet kaptunk a térségben uralkodó embertelen és kilátástalan állapotokról. Kommunikációs stábunk közvetlenül vette föl a kapcsolatot a kárpátaljai falvakkal, ennek köszönhetően pontosan felmérhettük, hogy a két településen mire van a legnagyobb szükség, miben van óriási hiány, mivel tudunk leginkább segíteni.
 
– Azon kívül, hogy minden szükséges élelmiszert, tisztálkodáshoz szükséges eszközt, vitamint beszereztünk, s a telepakolt busszal útnak indultunk Kárpátalja felé, nagyon fontos volt megtalálnunk azt a humanitárius folyosót, amin keresztül célba érnek az adományaink, hiszen kereskedelmi mennyiségű szállítmány a jelenlegi helyzetben nem jut át a határon – avat be minket a részletekbe a klub marketingvezetője, Ádám Erik. – Óriási háttérkutatás kellett hozzá, hogy a határátkelőkön jelenleg tapasztalható kaotikus állapotok ellenére megtaláljuk azt a megoldást, ami nem csak segélyszervezeteken keresztül működőképes, hanem amin keresztül közvetlenül Nagydobronyba és Bótrágyra juttatjuk el a szükséges élelmiszert és felszerelést. Bótrágyról, egy kis határmenti faluból származom, ahol kizárólag magyar emberek laknak. A családommal húsz évvel ezelőtt költöztünk Magyarországra, azóta itt élünk, itt dolgozunk, de sosem felejtettem el, honnan indultam és hol vannak a gyökereim. A nagyszüleim idős emberek, ők már nem hagyják el Ukrajnát, de a családom többi tagja és a faluból a régi ismerőseink folyamatosan menekülnek hozzánk a háború kirobbanása óta, napi szinten koordináljuk a befogadásukat. Éppen emiatt éreztem sajátomnak Nagy Miklós sportigazgató terveit, a klub felajánlását, így nem volt kérdés, hogy azonnal cselekedni kell. Bár Kárpátalján még nincsenek harcok, és reméljük ez így is marad, a háború hatása sajnos akkor is pusztító erejű. A kis falvakban élők tartalékai kimerülnek, rendkívül nehéz az ellátás, az érkező menekültek miatt pedig folyamatosan romlik az állapot. Fölvettem a kapcsolatot a nagydobronyi polgármesterrel, Nagy Ferenccel és Bíró Kornéliával, aki Bótrágy korábbi jegyzője, velük egyeztettük a részleteket. Sanyival mindent beszereztünk, kisbusszal a határmenti Tiszabezdédre szállítottuk, ahol már nagyon várták a klub felajánlását. Őszinte örömmel tölt el, hogy a segítségből kivehettem a részem és ha egy kicsit is, de könnyebbé tudjuk tenni azoknak a településeknek a mindennapjait, ahonnan egyszer mindketten elindultunk."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC