nb1.hu

A Honvédtól igazolt a Budafok, változások Soroksáron – esti híradó

Nagy fogás Győrben, távozók Dorogon, két budaörsi hosszabbított.

 

BUDAFOK
 

"Tapasztalt, budafoki kötődésű játékos írt alá klubunkhoz: a 33 éves kapust, Horváth Andrást a Budapest Honvédtól szerződtettük. A kispestiekkel az elmúlt években bajnoki aranyérmet és Magyar Kupát is nyert.

"Nyolc éve élek Budafokon, tudom, családias, jól szervezett klubhoz érkeztem, amely az előző szezonban üde színfoltja volt az NB I mezőnyének. Gyorsan megszületett a megállapodás, mert végig éreztem, hogy a BMTE engem akar és a vezetőség bízik bennem. Ez nagyon fontos egy játékos számára. Szeretnék védeni és várom a közös munkát Vezér Ádám kapusedzővel is, akivel Kispesten már dolgoztunk együtt. Örülök, hogy újra egy csapatban vagyunk, ez megkönnyíti majd a beilleszkedésemet is" – mondta a BudafokiMTE.hu-nak Horváth András.

Sportigazgatónk, Oláh Lóránt így nyilatkozott új kapusunkról:

"Szeretnénk olyan rutinos játékosokat is látni az öltözőben, akik megéltek már nagy csatákat és segítik a fiatalok, valamint az egész csapat fejlődését. Fontosnak tartjuk, hogy a három kapusunk egyike nagyobb tapasztalattal rendelkezzen, András ráadásul helyi kötödésűként erősíti azon szándékunkat is, hogy a klub budafokiakra is építsen."

 

III. KERÜLET


"Bekker Roland első nyilatkozata TVE játékosként:

“Reggel még Németországban keltem, megmondom őszintén váltott érzések voltak bennem. Egyrészt szomorú voltam hogy elköszöntem a barátaimtól, csapattársaimtól, másrészt nagyon boldog és izgatott voltam, hiszen egy olyan NBII- es csapathoz igazolok, ami hihetetlenül szimpatikus és véleményem szerint nagyon nagy potenciállal rendelkező klub. A részese akartam már lenni!

Délután elindultam Németországból Budapestre, majd a leszállás után az első utam azonnal a III. kerület pályához vezetett, hogy aláírjam a szerződésemet!

Aláírás közben az izgulás megszűnt és már csak az öröm maradt, ahol már csak arra tudtam gondolni, hogy minél előbb elkezdjem a közös munkámat a klubbal!

Nagyon motivált vagyok és minden erőmmel azon leszek, hogy kihozzam magamból a maximumot és a csapat segítségére legyek a pontvadászatban!”

 

SOROKSÁR

 

"Gárdos András 6 évvel ezelőtt érkezett Soroksárra a Siófok csapatából. Csupa szív játékával hamar a megszeretette magát a Haraszti úti közönséggel. Az öltözőben is fontos szerepe volt, az elmúlt 2 évben többször viselhette a csapatkapitányi szalagot is. 6 év és 167 sárga-feketében lejátszott mérkőzést követően, melyeken 15 gólt szerzett, döntött úgy mindössze 30 éves szélsőnk, hogy befejezi pályafutását. 

– András, mikor fogalmazódott meg benned, hogy felhagysz a focival?

– G.A.: 2020 év elején már megfogalmazódott bennem, hogy lassan mással szeretnék foglalkozni. A vírus helyzet miatt félbeszakadt a bajnokság, ilyen körülmények között nem akartam elbúcsúzni a focitól. Még egy évet vállaltam, amit egyáltalán nem bántam meg. Csak azt sajnálom, hogy a Vasas elleni mérkőzésen megsérültem, többet nem léptem pályára, így üres lelátók előtt játszottam utolsó mérkőzésemet. Összességében elégedett vagyok a pályámmal, sok szép emléket szereztem az évek alatt.

– Ha csak a korodat nézzük, még jó néhány évig játszhatnál. Miért döntöttél a civil  élet mellett?

– G.A.: Fizikálisan valóban nem volt indokolt a döntésem. Viszont aki ismer, tudja, hogy rég óta építem a pályán kívüli életem. Van egy vállalkozásom, mely teljes embert igényel. A kisfiam most lesz 2 éves, vele is szeretnék több időt tölteni!

– Teljesen elszakadsz a focitól, vagy pedig a pálya közelében maradsz valamilyen formában?

– G.A.: Alsóbb osztályban levezetni nem fogok. Alapvetően nem gondolom, hogy a közeljövőben szerepet vállalok valamelyik csapatnál, de soha nem mond, hogy soha! Később el tudom képzelni magam edzőként. Édesapám, ugyan más sportágban, de kitűnő edző. Úgy érzem némi adottságom nekem is van hozzá. Játékosként is azt éreztem, hogy jól, komples módon látom a futballt, viszont a lábak már nem mindig engedelmeskedtek (nevet). 

– Hogyan gondolsz vissza soroksári éveidre, néhány év múlva mit fogsz mesélni erről az időszakról a kisfiadnak?

– G.A.: Egy nagyon jó közegbe kerültem, ahol volt néhány nehéz pillanat, de rengeteg szép emléket is őrzök. Profi pályafutásom felét  töltöttem Soroksáron, ez idő alatt hatalmas fejlődésen ment át a klub. Önkormányzati segítséggel sokat szépült a létesítményünk, Dragóner Attila ügyvezető évről-évre remek keretet hozott össze és Lipcsei Péterék személyében egy felkészült, profi stábbal dolgozhattam! Megszerettem a klubot, a dolgozóktól kezdve társakon át a szurkolókig mindenki tett azért, hogy örömmel járhassak ki edzésekre, mérkőzésekre! Csak megköszönni tudom a kapott támogatást és jövőre a csapat egyik legnagyobb szurkolója leszek!

– Gárdi, köszönjük csapatért tett erőfeszítéseid és jó egészséget kívánunk a továbbiakhoz!"

 

"A mai napon hivatalossá vált, hogy Lőrinczy Attila 1 éves budafoki kitérő után visszatér  a Haraszti útra!

Középpályásunkat 2018 nyarán igazolt Soroksárra a Mosonmagyaróvár együttesétől. A következő 2 évben (melyből az egyik csonka szezon volt) 69 mérkőzésen lépett pályára sárga-feketében, melyeken 17 gólt szerzett. Az előző szezonban az NB1-es Budafok játékosa volt, ahol 20 mérkőzésen 1 találat fűződik a nevéhez.  Megszerzésével támadójátékunk erősödését várja az edzői stáb. Attila személyében olyan játékos érkezett, aki góljai mellett a helyzetek kialakításában is jeleskedni tud.

Sérülésmentes, sikeres játékot kívánunk Attilának a Haraszti úton!"

 

CSÁKVÁR

 

"A télen nagy reményekkel érkezett csapatunkhoz – a Puskás Akadémia kölcsönjátékosaként – Kártik Bálint. A Debrecenben nevelkedett középpályás 23 éves kora ellenére már komoly NB II-es rutinnal rendelkezett, az elmúlt négy és fél év alatt 137 bajnokin lépett pályára és 18 gólt szerzett a Nyíregyháza színeiben. Álmai azonban egy pillanat alatt szertefoszlottak …

A tavaszi bajnoki rajton a Vasas gárdáját fogadta csapatunk. Kártik Bálint természetesen a kezdőben kapott helyet és ahogy kell, nagy lendülettel vetette magát a játékba. Nem telt el tíz perc a meccsből, mikor egy remek kiugratást kapott középen Madarász Márktól, ám az oldalról érkező Terbe Botond menteni tudott előle. Ráadásul az ütközés következtében megsérült. Méghozzá súlyosan … Keresztszalag-szakadást szenvedett, műteni kellett. (Míg a cseréhez készülődtünk, az angyalföldiek Radó András révén megszerezték a vezetést.) Azóta négy hónap telt el.

– Talán még a vártnál is jobb ütemben halad a felépülésem – felelte érdeklődésünkre Bálint. – Miután kivették a varratokat a térdemből, az Akadémián azonnal megkezdődött a rehabilitációm Feszthammer Réka vezetésével. Három hónap után az erősítő gyakorlatok mellett jöhetett a futópad, a héten pedig már Purger Szilárd irányításával előkerült a labda is az edzéseken. Ha minden jól megy, és ilyen tempóban gyógyulok, augusztus elején már bekapcsolódhatok a közös munkába.

Ez mindenképpen jó hír Mónos Tamás vezetőedző számára, aki ha az első fordulókban még nem is, de ősszel már számíthat középpályásunkra."

 

DOROG


"NB2-es csapatunk jövőhéten kezdi meg felkészülését a 2021-2022-es szezonra, addig is tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat a keretet érintő változásokról.

Kölcsönszerződésének lejárta után, visszatér a Pakshoz fiatal kapusunk Borsos Vilmos, aki a tavaszi szezonban 15 bajnoki, és 1 kupamérkőzésen lépett pályára.

Klubunkkal való közös megegyezés után szintén távozik Belicky Gergő, aki a tavalyi szezon előtt csatlakozott a Dorogi FC-hez, azóta 26-szor kapott lehetőséget, 11-szer kezdőként.

Nem sikerült megállapodnunk továbbá a télen Debrecenből szerződtetett belső védőnkkel a közös folytatásról, Belényesi Csaba a másodosztály újoncánál, a Kecskemétnél folytatja pályafutását.

Távozóinknak köszönjük a Dorogi FC sikeréért végzett munkájukat, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk!"

 

GYŐR
 

"Újabb igazolást jelentett be a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapatának vezetősége. Visszatért a legutóbb az NB I-es Budafokban szereplő 29 esztendős Kulcsár Kornél, aki 2+1 évre írt alá.

Támadó középpályást szerződtetett az ETO FC, ugyanis négy év után visszatért az NB III-as bajnokságot nyerő győri csapat játékosa, Kulcsár Kornél. Régi-új játékosunk legutóbb az NB I-ben szereplő Budafokban játszott, ahol a bajnokságban és a kupában is két-két gólt szerzett. Kulcsár nagy reményekkel tért vissza Győrbe, ahol nagy sikereket szeretne elérni a csapattal.

– Gyorsan zajlottak az események az elmúlt héten – kezdte Kulcsár Kornél. – Kedden érkezett a megkeresés, szerdán pedig jöttem is tárgyalni Hannich Péter sportigazgatóval. Körülbelül egy óra alatt megbeszéltünk mindent, szimpatikus volt az, amit felvázolt a célokkal és a csapattal kapcsolatban. Szinte nem is kellett gondolkodnom rajta, mert korábban is nagyon szerettem itt játszani, és úgy gondolom, hogy sikeresek tudunk lenni a jövőben együtt. Volt más megkeresésem is, de amint befutott a győri lehetőség, nem gondolkodtam. A pályán, jó játékkal szeretnék a csapat hasznára lenni, hogy együtt sikeresek legyünk!"

 

BUDAÖRS


"Eldőlt, hogy Sajbán Miklós és Váradi Alexander is marad Budaörsön. Mindkét játékos meghosszabbította szerződését klubunkkal.

Sajbán Miklós együttesünk saját nevelésű játékosa. 2010 telén 16 évesen került Budaörsre. 2019 nyarán az NB I-es Mezőkövesdhez igazolt, ám fél év elteltével visszatért a BSC-hez, először kölcsönben, majd végleg. Középpályásunk 216 tétmérkőzésen lépett pályára felnőtt csapatunk színeiben, ezeken 28 gólt szerzett. Számos alkalommal a csapakapitányi karszalagot is viselhette.

A 20 éves Váradi Alexander 2018 nyarán került Budaörsre, eddig egy bajnoki és egy kupamérkőzésen léphetett pályára.

Gratulálunk az új szerződéshez és további sok sikert kívánunk budaörsi színekben!

Hajrá Budaörs!"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC