nb1.hu

A Balmazújváros fiatalja a Lokiban képzeli el a jövőjét

Balmazújváros – Feczkó: „Ha elkerülik a sérülések, nagyon szép jövő áll előtte.”

Balogh Krisztián (1996.10.25.) a Balmazújváros nyáron érkezett fiataljainak az egyike, akire leginkább a balhátvéd posztján számíthat a szakmai stáb, akit így jellemzett Feczkó Tamás:

 

„Nagyon tehetséges játékos, aki mindent annak szentel, hogy profi labdarúgó váljék belőle. Ehhez a képessége és a szorgalma is adott, s ha elkerülik a sérülések, nagyon szép jövő áll előtte.”

 

A fiatal labdarúgó a klub honlapjának nyilatkozott:

 

– Hol kezdtél el futballozni?

– A családom Hajdúhadházon él, de én a szomszédos Tégláson kezdtem el játszani. Hadházon csak megye II-es felnőtt és ifi csapat volt, míg Tégláson serdülő is.

 

– Ki volt ott az edződ?

– Szabó Imre.

 

– 2009 őszétől egy évet a Báránd együttesében játszottál.

– Akkor már a Debreceni Olasz Focisulinál voltam, s a Báránd a megye I-ben szerepelt a felnőttek között (ekkor játszott ott Kerekes Zsombor és Sándor Tamás is), de serdülőcsapatot nem tudtak kiállítani. Ebbe segített be a Focisuli.

 

– 2010-től Debreceni Labdarúgó Akadémia futballistája voltál. Itt kik voltak az edzőid?

– Fórián Zsolt, Bűcs Zsolt, Szatmári Csaba, majd az U-21-nél Sándor Csaba, az NB III-as DVSC-DEAC-nál pedig Gyarmati András.

 

– 2013 áprilisában adták át az igazán nagyszerű Pallagi Edzőközpontot. Addig hol edzettetek?

– Eleinte, míg lehetett- mert később lebontották- a Vágóhíd utcán, valamint az Oláh Gábor utcán. Ott gyakran 3-4 csapat is edzett egyetlen pályán, s ilyenkor egy negyed játéktér jutott egy-egy együttesnek. Ehhez képest összehasonlíthatatlanul jobbak Pallagon a feltételek. Ott sok füves pálya, és még konditerem is a csapatok rendelkezésére áll.

 

– Mindig is balhátvéd voltál?

– Belsővédőként kezdtem, de az nem tetszett. A bal szélen játszottam elől, és a középpályán is, de a legtöbbet hátvédként.

 

– A posztodon kinek a játéka tetszik legjobban?

– A Barcelonából Jordi Albáé.

 

– Mikor került szóba Balmazújváros?

– A tavaszi bajnokság vége után keresett meg az elnök úr azzal, hogy NB III-as meccsen is megnéztek, és tetszett a játékom, kezdjem ott el a felkészülést. Így is történt, lényegében próbajáték nélkül vettek kölcsön a Lokitól.

 

– Debrecenben laksz?

– Hajdúhadházon lakom a családommal, és innen járok át Debrecenbe- a Bocskaikerttől Szécsi Gergővel-, s onnan kisbusszal utazunk Balmazújvárosra, majd vissza.

 

– Kit ismertél korábban a csapatból?

– Varga Kevin csapattársam volt Debrecenben, s egy kollégiumi szobában is laktunk. Azért én ismertem valamennyire a többieket is, még ha ők nem is annyira engem. Egy évvel korábban voltam Újvároson próbajátékon, de onnan nem igazán emlékeztek rám a csapattársaim.

 

– Hogyan látod a konkurenciát a játékoskereten belül? Nem egyszerű bekerülni a kezdőbe.

– Nem bizony. Virág Aladár nagyon jó, rutinos labdarúgó NB I-es múlttal, és külföldi játéktapasztalattal. De igyekszem az edzéseken úgy teljesíteni, hogy ez sikerülhessen.

 

– A nyáron profiszerződést írtál alá a Lokihoz, ami jelzi, hogy a klub hosszabb távon számol veled.

– Igen, három évre szól a szerződésem, melyből az elsőt itt Balmazújvároson, kölcsönben töltöm.

 

– A hónap végén töltöd be a 20. életévedet. Ha minden terveid szerint alakul, hol, melyik csapatban, vagy bajnokságban látnád magad legszívesebben a 25. születésnapodon?

– A DVSC-ben az NB I-ben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC