nb1.hu

ZTE-Honvéd balhé: kemény eltiltás Ricardo Moniznak

Fegyelmi eljárás indult több csapat ellen is.

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, botrányos jelenetek tarkították a ZTE-Honvéd NB I-es mérkőzést szombaton. A második félidőben a zalaegerszegiek játékosa, Manzinga keveredett szóváltásba a kispesti játékosokkal a vendégszurkolók szektora előtt, amire a Honvéd-drukkerek rasszista megnyilvánulásolásokkal reagáltak, ezért Ricardo Moniz, a zalaegerszegi gárda vezetőedzője lehívta a csapatát a pályáról.

Moniz nem úszta meg büntetés nélkül – ÍME, AZ MLSZ KÖZLEMÉNYE:

"Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) október 25-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Ricardo Aloysius Frederik Moniz vezetőedző (ZTE) 2022. október 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 (egy) hónapra szóló eltiltást kapott.

NB II

Rusák Edvárd (Gyirmót) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

NB III

Toca Bogdan-Florin (Füzesgyarmat) 4, Szabó Richárd (Érd) 1, Borsi Bence (Nagykanizsa) 1, Hegedűs Levente Tamás (TVE) 1, Szomola Bálint Gábor (TVE) 1, Juhász Bálint Dániel (MTK) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

A FEB a Hódmezővásárhely-Szekszárd mérkőzéssel kapcsolatban a Hódmezővásárhelyt a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, szurkolók elzárt területre történt bejutása és az ellenfél játékosának megdobása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni,  határozat nélküli eltiltás

Deutsch Bence (Nyíregyháza) és Futács Márkó (MTK)  1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Eljárás indítása:

A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Szintén fegyelmi eljárás indult az NB II hétvégi fordulójában lejátszott MTK–Siófok mérkőzéssel kapcsolatban a vendégszurkolóknak a mérkőzés lefújása után történt rasszista megnyilvánulása miatt.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

“A gyűlölet nem pálya”

Moniz egyébként korábban úgy nyilatkozott, amennyiben eltiltják, az UEFA-ig és Orbán Viktor miniszterelnökig is elviszi az ügyet:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek