nb1.hu

ZTE-FTC: Moniz visszanézte a 11-est, Csercseszov örült – reakciók

Az új játékos beilleszkedéséről is beszélt a Fradi edzője.

Ahogy korábban jeleztük, a Ferencváros az év első bajnokiján 2-1-es győzelmet aratott a ZTE otthonában. Sokáig úgy festett, hogy a találkozó 1-1-es döntetlennel zárul, aztán a végén Traore fejese döntött. A meccs hozott egy emlékezetes tizenegyest is, ezt választottuk egyébként tudósításunkban a meccs kulcsmomentumának. 

A találkozót követően a két vezetőedző az M4 Sportnak értékelt. Ricardo Moniz többek között a tizenegyesről is elmondta a véleményét, míg Csercseszov Abena beilleszkedésére is kitért. 

Ricardo Moniz: "Ezt a meccset nem kellett volna elveszítenünk! Hatalmas gratuláció illeti a játékosaimat. A döntő pillanatokban mindig történt valami, ami hihetetlen volt. Kint volt a labda, a büntető két érintéssel – visszanéztük a szituációt -, ez pedig irritáló. Nem tudom büntetni a játékosaimat, megvoltak a lehetőségeink: Manzinga és Gergényi előtt is ott volt egy helyzet, még az első félidőben, apróságokon múlott. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, mert többet érdemeltünk volna. Ezek a pillanatok határozzák meg, hogy egy átlagcsapat maradunk vagy magasabb szintre lépünk. Semmivel sem volt jobb a Ferencváros. Többet érdemeltünk volna."

A meccs utáni sajtótájékoztatón az nso.hu beszámolója alapján egy költői kérdést is feltett Ricardo Moniz:

"Aztán a büntetőnél két érintés volt, szerintem sokan így látták, nem értem, a VAR miért nem hozta meg a helyes döntést. A bírók a Ferencvárosnak ítélnek vagy valóban semlegesek?"

Sztanyiszlav Csercseszov: "Egy nagyon intenzív mérkőzést láthattunk, mindkét csapat győzelemre játszott, jó egy ilyen mérkőzéssel kezdeni a szezont. Körülbelül 30 kapura lövés volt a mérkőzésen, ami nagyon sok, ezért nagyon örülünk annak, hogy így sikerült kezdeni az évet. Úgy készülünk a mérkőzésekre, hogy minden eshetőségre fel kell készülni, ezért örülök annak, hogy a játékosok, akik beálltak, nagyon jól szálltak be a meccsbe. Abena emberileg beépült a csapatba, de a játékban van még feladata, hiszen csak két edzése volt. Esitivel olyanok mint két tojás, nehéz őket megkülönböztetni. Laioduni még mindig a mi játékosunk, de tény, hogy a vb után megnőtt iránta az érdeklődés."

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
ZTE FC-Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Zalaegerszeg, 5514 néző, v.:
 Erdős
gólszerzők: Huszti (21.), illetve Marquinhos (18., 11-esből), Traore (91.)
sárga lap: Lesjak (94.)
ZTE FC: Demjén – Huszti (Lesjak, 86.), Mocsi, Csóka (Németh D., 93.), Bedi – Szendrei (Ubochioma, 75.), Szalay (Tajti, a szünetben), Sankovic, Gergényi – Ikoba, Manzinga (Szafronov, 86.)
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, Kovacevic, Knoester, Civic – Besic, Vécsei – Mercier (Nguen, 61.), Zachariassen (Laidouni, 75.), Traore (Abena, 93.) – Marquinhos (Auzqui, 75.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek