nb1.hu

Waltner bosszankodott, Szabó Istvánban maradt hiányérzet – reakciók

A Kecskemét és a Paks is duplázott.

Korábban jeleztük, hogy a Kecskemét és a Paks is két edzőmeccset játszott szombaton. A paksiak egy Pécs elleni 3-0-s fiaskóval indítottak, aztán a Kozármisleny ellen már összejött a győzelem (3-0).

Waltner Róbert így értékelt a vereséget követően:

"Az első félidőben jól játszottunk. Kidolgoztunk két nagy helyzetet is, míg a Pécsnek nem adódott egyetlen lehetősége sem, így elégedett voltam az első negyvenöt perccel. A pihenőben arra kértem a srácokat, folytassák tovább, amit elkezdtek, mert jól nézett ki a játékunk. A második játékrész viszont érthetetlen, az utolsó fél óra rosszul alakult, kimondottan nem tetszett. A mérkőzés után komoly dolgokat mondtam a fiúknak, és remélem, Kisvárdán erre úgy reagálnak, ahogy arra számítok."

A győzelem után már elégedettebb volt a szakvezető:

"Kiindulva a mai, első mérkőzésünk utolsó fél órájából – ami nagyon bosszantott, idegesített -, azt kértem a csapattól, a hozzáállás száz százalékig rendben legyen. Független az eredménytől és a mutatott játéktól. Ezt maximálisan teljesítették a srácok. Több NBIII-as játékos is lehetőséget kapott, illetve páran nem az eredeti posztjukon játszottak. Három szép gólt szereztünk, akaratból, alázatból és fegyelemből tehát példásan vizsgáztak itt a fiúk."

PAKSI FC-PMFC 0-3 (0-0) 
Paks: 
Nagy – Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó – Windecker, Balogh, Haraszti, Papp – Bőle, Sajbán. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Pécs: Helesfay – Svedyuk (Mayer 46'), Rácz, Pejovic, Katona – Kocsis, Szeles (Terbe 65'), Kesztyűs (Krausz 65'), Hegedűs (Szabó 46') – Harsányi (Kártik 46'), Tóth-Gábor (Gera 65').
Gólszerzők: Pejovics (60.), Gera (86.), Kocsis (88.)

PAKSI FC-HR-Rent Kozármisleny 3-0 (1-0)
Paks:
  Simon (Kovács F. 74'), Vas, Kovács N., Pupp, Nyári, Szécsi, Haris, Gyurkits, Horváth, Hahn (Ribár 61'), Görög. Vezetőedző: Waltner Róbert.
Kozármisleny: Kezdők: Lékai, Várkonyi, Gajág, Horváth, Turi, Tölgyesi, Vajda, Kosznovszky, Vogyicska, Bartha, Kirchner
Cserék: Somogyi, Beke, Nagy, Gál, Gránicz, Kun, Füredi, Ulrich, Károly, Juhász. Vezetőedző: Szekeres Zoltán.

A hatodik pozíciót birtokló paksiak jövő szombaton Kisvárdán vívnak bajnokit. 

A KTE a Csákvárral nem bírt, ezen a meccsen az NB II-es gárda 3-1-re nyert. A lila-fehérek a szlovák élvonalban edződő Zlaté Moravcét 1-0-ra verték Horváth góljával.

Szabó Istvánban az első meccs miatt maradt hiányérzet, a második találkozón annak örült, hogy nem kaptak gólt:

"Az első mérkőzésen nagyon sok fiatal játszott. Ahogy a felkészülés alatt meg voltam elégedve velük, ezt most nem tudom elmondani. A Csákvár frissebben, okosabban és jobban is játszott, teljesen megérdemelt volt a győzelmük. Természetesen fiatal játékosok esetében ez előfordul, hogy nem tudnak úgy teljesíteni. A türelem megvan irányukba, de ezeket a tapasztalatokat meg kell szerezniük. Jó NB II-es csapat volt az ellenfelünk, de maradt bennem hiányérzet, videózás után ezt a játékosokkal is megosztjuk. A második mérkőzésen kifejezetten tetszett az első félidő. Agresszívan letámadtunk, sok labdát szereztünk a középpályán, amiből rendre helyzeteink adódtak, akár több góllal is vezethettünk volna. Fordulás után kicsit kényelmesebben játszottunk, helyenként öncélúan is, ami nem tetszett, de ez nem jellemző ránk, így inkább a fáradtság rovására írnám még. Megérdemelten nyertünk egyébként, külön öröm, hogy kapott gól nélkül. Ezúttal a csapat együttese védekezése is sokkal jobban működött már. Van még egy hetünk felkészülni az első fordulóra, illetve az egész bajnokságra, ezért is osztottuk ketté a keretet minimális számú cserével, hogy 90 perces terhelést kapjanak a játékosok" – idézte a trénert a KTE hivatalos oldala. 

A második helyen álló KTE jövő vasárnap a Vidit fogadja a bajnokságban. 

Kecskeméti TE-Aqvital FC Csákvár 1-3 (1-1)
Gólszerző: 
Gréczi, ill. Beliczky, Körmendi, Fejős

Kecskeméti TE–FC Zlaté Moravce (szlovákiai, Aranyosmarót) 1-0
Gólszerző: 
Horváth

Megosztás:
Kapcsolódó hírek