nb1.hu

Vidi-AEK: kár, hogy soha nem tudjuk meg – videó

Főszereplő lett a játékvezető.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
MOL VIDI FC–AEK ATHÉN 1–2 (0–1)
Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Gianluca Rocchi (Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – olaszok)
MOL VIDI FC: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics,  54.) – Kovács I., Huszti – Lazovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
AEK ATHÉN: Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 66.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Hélder Lopes, 82.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.). Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz
Gólszerző: Lazovics (68.), ill. Klonaridis (34.), Bakaszetasz (49.)
Kiállítva: Huszti (23.), ill. Bakaszetasz (53.)
 
Tényleg kár, hogy soha nem tudjuk meg, mi lett volna akkor, ha a Vidinek nem kell a mérkőzés döntő részében tíz emberrel brusztolnia, hanem azonos létszámmal játszhat az AEK ellen.
 
Mert amikor nem voltak emberhátrányban a fehérváriak, akkor minimum, és tényleg minimum, egyenlő erősségűnek tűntek a görögökkel.
 

Amikor meg odalett a vendégek emberelőnye, akkor meg egyenesen jobbak voltak.
 
De ne szaladjunk ennyire előre…
 
Huszti Szabolcs kiállítása még sokáig beszédtéma lesz, a spori úgy ítélte meg, a magyar nem a labdát akarta megszerezni, hanem az ellenfele testi épségét akarta veszélyeztetni. Nego mondjuk sokkal inkább tett így pár perccel később, de ő megúszta sárgával.
 
A görögök fölénybe kerültek, a nyomásuk góllá érett, majd a második félidő elején nagy góllal növelték tovább az előnyüket. De a párharc sorsa az újabb kiállítás miatt szerencsére nem dőlt el, pláne elmondhattuk ezt Lazovics szépítő találata után, amit Kovács István remek indításából szerzett (nem egy ilyet láthattunk tőle). Picit később Nego lábában volt az egyenlítés, de sajnos benne is maradt.
 
A visszavágón nagyobb az AEK esélye, de a Vidit nem szabad leírni! A visszavágót augusztus 28-án rendezik meg Athénban. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe, vesztese az Európa-liga csoportkörébe kerül.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek